“Szeretnék egy erős középcsapatot”

Július 31-én, vasárnap 17.30-tól a Komárom VSE vendégeként kezdi meg az NB III Nyugati csoportjának 2022–23-as idényét az Érdi VSE labdarúgócsapata. A játékoskeretet érintő változásokról és az új idény céljairól kérdeztük Ebedli Zoltán vezetőedzőt.

Négyen visszavonultak és négyen távoztak az előző évi keretből, helyükre heten érkeztek, valamint további három fiatal is az NB III-as csapattal edz. Mennyire sikerült megfelelően pótolni a távozókat?

– A lehetőségeinkhez képest próbáltuk a legjobb játékosokat összegyűjteni, akik kötődnek is Érdhez. Ez sikerült és a keret kialakítása hamar le is zárult – mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE NB III-as csapatának vezetőedzője.

Két győzelem, egy döntetlen és két vereség a felkészülési mérkőzések mérlege. Ezzel mennyire vagy megelégedve?

– A felkészülési mérkőzéseken elért eredményekből sok mindent nem szabad leszűrni, mert nagyon sok mindent kipróbáltunk, mivel sok új játékosunk van. Kerestük a megfelelő felállási formát, a játékosok megfelelő posztját és ennek megfelelően a mérkőzések sem mindig úgy alakultak, mintha bajnokik lettek volna, de minden mérkőzés szolgálta a felkészülést és mindegyik hasznos volt.

Mennyire alakult ki a csapatkohézió, annak tükrében , hogy viszonylag hamar véglegessé vált a keret?

– Sokat meg fognak határozni a sérülések, mert már augusztusban is hét mérkőzést játszunk, szóval aki az első mérkőzésen nem fog szóhoz jutni, az is megkapja a lehetőséget rövidesen, ebben biztos vagyok. A lehetőségeinkhez mérten próbáltunk minél több játékost igazolni, de azért nem túl hosszú a kispadunk, úgyhogy meghatározó lesz, mennyi sérültünk vagy eltiltottunk lesz az idényben.

Az előző idényben elért tizennegyedik hely után milyen célokat fogalmazott meg a vezetőség, illetve neked milyen elvárásaid vannak?

– Én szeretnék minimum egy erős középcsapatot a bajnokság végén, de ebben az is közrejátszik, hogy idény közben mennyit tudunk fejlődni, csiszolódni, mert a rengeteg mérkőzés alatt ez változni fog. Mindenképp számítok még változásokra és a lejátszott öt hivatalos és egy nem hivatalos edzőmérkőzés kevés volt. A felkészülést is nehezítette, hogy volt betegünk, aki másfél hetet kihagyott és voltak kisebb sérülések is, úgyhogy mindenképp számítok rá, hogy tovább fejlődünk a bajnoki évad során is.

Újítás, hogy idéntől kezdődően kötelezően kell játszatni 2004-es születésű fiatalt a harmadosztályban. Mennyire sikerült minőségi fiatalokat igazolni?

– Sikerült megfelelő képességű fiatalokat találni, főleg úgy, hogy több NB III-as edzővel is beszéltem és mindenhol nagyon nehéz volt ennek a szabálynak megfelelni. Az egyik legnehezebb edzői feladat a fiatalok beintegrálása a felnőtt futballba. Ez nekem sem könnyebb, annak ellenére, hogy utánpótlással is foglalkozom. Őket a felnőtt labdarúgásban elindítani nagyon nehéz feladat. Mivel felnőtt csapat edzője most vagyok először és a szabály is új, ezt majd az idő eldönti, mennyire sikerült.

A Magyar Kupában már augusztus 6-án, a Tolna megyei első osztályú Bölcske vendégeként elkezdi szereplését a csapat. Itt milyen célokat határozott meg a vezetőség?

– Mindenképp szeretnénk minél tovább jutni, nem fogjuk feladni a kupát a bajnokság kedvéért. Megpróbálunk minden meccsre úgy kiállni, hogy továbbjussunk.

Az Érdi VSE bajnoki menetrendje az NB III Nyugati csoportjának 2022-23-as idényében ide kattinta érhető el!

Az Érdi VSE kerete a 2022–23-as idényre
Kapusok: Kertész Ferenc, Kondor Tamás, Pillár-Bán Zsombor
Védők: Fügedi Ákos, Fülöp Noel, Gajda Márkó, Gubacsi Zoltán, Németh Gábor Vince, Pallagi Botond
Középpályások: Farkas Bálint, Göblyös Dániel, Kertész Bence, Kürti Zsolt, Morvai Milán, Pintér Nikola, Révész András, Szabó Richárd
Támadók: Csoma-László Bence, Molnár Dániel, Pál Szabolcs
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Asszisztens edző: Csiszár Zoltán
Technikai vezető: Molnár László
Videoelemző: Csintalan Csaba
Gyúró: Kiss István

Érkezett: Csoma-László Bence (Szent István SE), Farkas Bálint (Budafoki MTE), Fülöp Noel (MTK Budapest), Göblyös Dániel (Komárom VSE), Morvai Milán (Honvéd-MFA), Pál Szabolcs (Eger SE), Pintér Nikolasz (Dunaharaszti MTK)
A felnőtt csapattal készül: Kocsis Áron (Budai FC), Szilágyi Levente (Budai FC), Tóth Patrik (utánpótlásból felkerült)
Távozott: Borek Norbert (visszavonult), Bartos Norbert (Pénzügyőr SE), Csiszár Zoltán (visszavonult, assziszens edző lett), Gera Dávid (?), Hunya Krisztián (Hódmezővásárhelyi FC), Kollega Krisztián (visszavonult), Koós Gábor (visszavonult), Petrezselyem Tamás (?)

Az Érdi VSE felkészülési mérkőzései
Érdi VSE–HR-Rent Kozármisleny (NB II) 0–4
ESMTK–Érdi VSE 1–1
Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II 2–0
FC Dabas–Érdi VSE 1–3
Érdi VSE–Balassagyarmati VSE 1–4