Rólunk

 

Az Érdi VSE Érd 1921-ben alapított sportegyesülete, amely jelenleg négy szakosztályt működtet: a labdarúgó-, a tollaslabda-, futsal- és a sakkszakosztályt.

Rohanó világunkban fontosnak tartjuk, hogy a szülők is betekintést nyerjenek a gyermekeik fejlődésébe, élményeikbe, még ha ők maguk nem is lehetnek ott. Ezért rendezvényeinkről, torborokról, edzésekről, mérkőzéseikről mindig feltöltjük az aktuális fényképeket közösségi oldalunkra, illetve ott is közzé tesszük az aktuális eseményeket, eredményeket.

Egyesületünkről röviden:
Az Érdi Városi Sportegyesület 1921-ben alakult. Jelenleg három szakosztályunk van: a labdarúgás, a tollaslabda és a sakk. Mindhárom szakosztályunkban fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek számára elérhetővé váljon a sport, ezért minimális tagdíj-fizetéssel válhat az egyesületünk tagjává, ahol kiváló szakemberek, edzők foglalkoznak a gyerekekkel és fejlesztik őket. A szezonokban edzések, felkészülések, mérkőzések váltják egymást, nyáron pedig napközis és balatoni edzőtáborok közül válogathatnak kedvükre a gyerekek.
Egyesületünk egész évben várja a sportolni vágyókat!

Miért sportoljunk?
Közismert, hogy a sport örömforrás. A mozgás örömét valamennyi egészséges ember megtapasztalhatja, de emiatt játszanak a gyerekek mozgásos játékot, mert élvezik a testi ügyességet. Így mi, felnőttek is megérezzük a mozgás feszültségoldó hatásait. Tapasztaljuk, érezzük meg, hogy a jó közérzet, az egészség elmaradhatatlan kelléke a rendszeres testedzés, a sportolás.

A kellő testedzésben gazdag életmód, elősegíti többek között:
a jobb közérzetet, a nagyobb állóképességet, a test és lélek harmóniáját, az erősebb izomzatot, a szív és keringési rendszer jó teljesítőképességét, a tüdő, légzés hatékonyságát, az izomtömeg és -erő növelését, a tökéletes testtartást, a jobb megjelenést, az alkalmazkodást, az önbizalom növekedését, a határozottságot, a dönteni tudást, a versenyképességet, a küzdeni tudást, munkavégzés teljesítőképességét,
társadalmi, társas kapcsolatok, támaszok létesítését.

Mit biztosítunk?
Magas képesítésű szakedzőket, családias légkört, kedvező tagdíjat, felszereléseket, melegítőket, heti 2-3 edzést (korosztálytól függően), mérkőzéseket, rendezvények, edzőtáborok lehetőségét, remek hangulatot, jó közösséget, egyéni- és csapatfotózást.

Érdi VSE
Csapatadatok:
Teljes csapatnév
: Érd Városi Sportegyesület
Szakosztályok: Labdarúgás, Tollaslabda, Sakk, Futsal
Székhely: 2030 Érd, Ercsi út, Érdi VSE Sporttelep, Magyarország
Alapítás éve: 1921
Klubszínek: zöld-fehér

Az Érdi VSE (teljes nevén: Érd Városi Sportegyesület) Érd futballcsapata, de a labdarúgás mellett tollaslabda és sakk szakosztályokat is működtet. Jogelődje 1921-ben alakult.

Labdarúgás

Legnagyobb sikerét az 1996-97-es bajnokságban érte el, az NB II Nyugati csoportjában harmadik helyezett lett. 2000-ben visszalépett a másodosztálytól, így három osztállyal lejjebb sorolták.

A csapat az 1980-as években az NB III Duna csoportjának masszív tagja volt. Általában a középmezőnyben végzett. Az 1990-es évekre a harmadosztályba került, majd miután kétszer lemaradt a bajnoki címről (1992/93 és 1993/94), az 1994/95-es bajnokságot már megnyerte. A csapat a Nyugati csoportba került és az első évben (1995/96) a biztos bennmaradást tűzte ki célul. A rá következő évben aztán olyan gárdát sikerült összekovácsolni, amellyel az Érdi VSE eddigi legnagyobb sikerét érte el, harmadik lett a bajnokságban.

Az 1997-98-as NB II-es bajnokságot összevonta az MLSZ, a megerősített csoportban ötödik lett az érdi gárda. A rá következő idényben nyolcadik helyen zárt. Az 1999-2000-es bajnokságra elfogyott a pénz, a csapat eladta az indulási jogot az akkor megyei elsőosztályú Dabasnak, az Érdi VSE-t pedig visszasorolták a körzeti bajnokságba.

A körzeti bajnokságot 2001-ben azonnal megnyerte a csapat, de utána megtorpant. A megyei másodosztályból csak 2006-ban sikerült feljutni. A Pest megyei élvonalban két évet töltött az Érdi VSE. A 2007-2008-as bajnokságban harmadik lett, és mivel sem a bajnok Dunaharaszti, sem a Felsőpakony nem vállalta az NB III-at, felajánlották az Érdi VSE-nek a lehetőséget. Az egyesület élt vele, a 2008-2009-es bajnokságot már az NB III Alföld csoportban kezdte és nyolcadik lett.

A 2009-10-es bajnokságban az Érdi VSE az NB III Duna csoportjában az Újpest tartalékcsapata és Dunaharaszti mögött bronzérmet szerzett. A 2010-11-es bajnoki szezonban negyedik lett, a 2011/2012-es szezont viszont aranyérmesként zárta. Ennek ellenére nem játszhatott az NB II-ben a következő idényben, mivel az MLSZ versenybizottsága licencproblémák miatt nem fogadta el nevezését.

Mit fejleszt a labdarúgás?
Koordinációs képességet, kondíciót, koncentrációt, izomzatot, reflexet, egyensúlyérzéket,
csapatszellemet, egyéni és csapatbeli taktikát, előre gondolkodást.

A felnőtt labdarúgó csapat eredményei

2015-16: NB III Nyugati csoport (Érd: 10. hely)

2014-15: Pest megyei I. osztály (Bajnok az Érdi VSE!)

2013-14: Pest megyei I. osztály (Érd: 2. hely)

2012-13: NB III Duna csoport (Érd: 8. hely)

2011-12: NB III Duna csoport (Bajnok az Érdi VSE!)

2010-11: NB III Duna csoport (Érd: 9. hely)

2009-10: WINNERSPORT, NB III Duna csoport (Érd: 3. hely)

2008-09: NB III Alföld csoport (8. hely)

2007-08: Pest megyei I osztály R-PC PLANET (Érd: 3. hely)

2006-07: Pest megyei I osztály R-PC PLANET (Érd: 9. hely)

2005-06: Pest megyei II osztály, VABU csoport (Bajnok az Érdi VSE!)

1999-2000: NB I/B (Érd eladta az indulási jogokat a Dabasnak, 17. hely)

1998-99: NB I/B (Érd: 8. hely)

1997-98: NB I/B (Érd: 5. hely)

1996-97: NB II Nyugati csoport (Érd: 3. hely)

1995-96: NB II Nyugati csoport (Érd: 11. hely)

1994-95: NB III Duna csoport (Bajnok az Érdi VSE!)

1993-94: NB III Duna csoport (Érd: 2. hely)

1992-93: NB III Duna csoport (Érd: 2. hely)

Tollaslabda

A tollaslabda, mint sport
A tollaslabda többezer éves múltra tekint vissza, a sportág közelebbi elődei azonban az 1800-as évek elején terjedtek el Európában. Tollaslabda, mint sport: szabadidős játék a test és a szellem számára is számos, az egészség szempontjából fontos előnnyel bír. Ha rendszeresen játsszuk, előnyeit egy életen át élvezhetjük.

Csapatainkról röviden:
Szakosztályunkban hét éves kortól tizennyolc éves korig tollaslabdáznak. Edzéseinket és hazai mérkőzéseinket a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában tartjuk. Jelenleg két csapatunk van: egy kezdő és egy haladó. A gyermekekkel kiváló szakemberek foglalkoznak, hogy a „kis tehetségekből” a legtöbbet hozzák ki.

„Nem kell kiválónak lenned, hogy elkezd, de el kell kezdened, hogy kiváló lehess!”

Mit fejleszt a tollaslabda?
Edzi a karokat, jobb egyensúlyt, koordinációt, reflexet, szem-kéz koordinációt, gyors gondolkodást.

Jelentkezni lehet: Tinka Lajosnál: +36-30/590-9291

Sakk

Mi a sakk?
A sakk egy sokezer éves játék, szellemi sport. Eredetileg Indiából ered, ahonnan arab közvetítéssel került Európába. Játsszák az idősek a parkokban, a gyerekek az óvodákban, iskolákban és nem ritka, hogy komoly üzletemberek kedvenc kikapcsolódása is a sakkozás.

Csapatunkról röviden:
Szakosztályunkban hétéves kortól kilencvenkilenc éves korig várunk mindenkit szeretettel, aki sakkozni szeretne. Az érdi sporttelepen a klubhelyiségben edzünk és hazai mérkőzéseinket is itt tartjuk. Csapatunk a Pest megyei szupercsoportban szerepel, melynek első helyezettje jut fel az országos bajnokságra. Ezen kívül több egyéni versenyre is lehetőség van. Az ifjúsági tagjainkkal egyénileg, a felnőttekkel csapatszinten foglalkozunk.

Mit fejleszt a sakk?
Koncentrációt, kreativitást, stratégiai gondolkodást, gyakorlatiasságot, céltudatosságot, képi memóriát, elemzőkészséget, önuralmat, döntési képességet, felelősséget, előre gondolkodást.

Jelentkezni lehet: Horváth Péter szakosztályvezetőnél: +36-20/508-9637

Futsal

2016. májusában alakult meg a 5 Stars SE néven működő futsalegyüttes, amely első idényében az NB II Nyugati csoportjában volt érdekelt. Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyesület új szakosztállyal bővül, így a labdarúgás, a tollaslabda és a sakk mellett futsalosok is helyet kapnak az Érdi VSE-ben.

2016. májusában az Érdi VSE korábbi labdarúgója, Kajdy György indította útjára a 5 Stars Sportegyesületet, amely az első évadban rögtön az NB II Nyugati csoportjában volt érdekelt. Az alapszakaszban lejátszott húsz mérkőzést 50 százalékosra hozta az együttes, kilenc győzelem mellett két döntetlen és kilenc vereség volt a mérlegük, így a tizenegy csapatos mezőnyben a hatodik helyet szerezték meg. Hazai mérkőzéseiket eddig leginkább a törökbálinti Arénában vívták, ám az Érdi VSE-vel kötött megállapodásnak köszönhetően egy rendkívül impozáns létesítménybe, az ÉRD Arénába költöznek (2030 Érd, Velencei út 39-41).

A 5 Stars Érdi VSE alelnöke, Kajdy Tamás, fogalmazott, a futsal sosem látott fejlődésen ment keresztül hazánkban, több mérkőzést hatalmas nézői érdeklődés övez. Ehhez azért meg kell jegyezni, hogy az ÉRD Arénában is színvonalas, minőségi környezetben edzhetnek és játszhatnak majd a fiúk, így egy remek létesítményben népszerűsíthetik sportágukat.

A tízcsapatos élvonal mellett a másodosztály négy csoportjában tavaly 42-45 csapat vitézkedett, egyedül a 5 Stars csoportjában sikerült minden csapatnak befejeznie a szezont: Középnyugatról 12-ből 11-en, Középkeletről és Keletről 11-ből 10-en maradtak.

Ám a lebonyolítás a következő évad előtt megváltozott, az NB II-ben két tizenkét csapatos csoportot alakítottak ki, épp ezért is volt hangsúlyos, hogy hatodik lett a 5 Stars, mert így biztosan maradt a másodosztályban.

Az együttes 16-22 év közötti fiatalokból áll, akik gyerekkoruk óta együtt rúgják a bőrt. A szakosztály jelenlegi célja a fiatalokkal megszerettetni a sportágat.

„Sok fiatal más környező város felé veszi az irányt, miközben a helyi infrastruktúra folyamatosan fejlődik. Szeretnénk elérni, hogy a helyi fiatalok saját városukat képviseljék sporttevékenységeik során, de fontos szempont az is, hogy esetleg más városból idecsábíthassuk a sportolókat. Nem utolsósorban foglalkozni szeretnénk az érdi lányok sportolási lehetőségének bővítésével is, ezért terveink között szerepel lányok toborzása több korosztályban. Ezeket az elképzeléseket az Érdi VSE-vel közösen együttműködve szeretnénk megvalósítani.” – fogalmazott Kajdy Tamás.