Sokat javuló játékkal győztük le a Fehérvár II-t

Hazai pályán két belső védőnk, Pallagi Botond és Fülöp Noel góljaival győztük le a Mol Fehérvár FC II-t a nyár harmadik felkészülési mérkőzésén.

Bár Kertész Bencére, Gubacsi Zoltánra és Szilágyi Leventére ezúttal nem számíthatott Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője így is több különböző formációt kipróbált a Vác helyett beugró Mol Fehérvár FC II ellen.

A Kozármisleny elleni vereség és az ESMTK elleni döntetlen után sokat javult az érdiek játéka és már a mérkőzés kezdetétől fölényben játszottak, melynek eredményeként már tíz perc után megszerezte a vezetést a házigazda, amikor Németh Gábor Vince jobboldali szögletét a hosszún érkező Pallagi Botond közelről passzolta a kapuba (1–0).

A folytatásban is sok helyzetet dolgoztak ki Pál Szabolcsék, miközben a Fejér megyeiek csupán egy ígéretes lehetőségig jutottak az első félidőben, de Kertész Ferenc azt is védte.

A fordulás után sem változott a játék képe, pedig Ebedli Zoltán formációt is váltott, majd a 65. percben két új igazolásunk hozta össze második gólunkat, amikor a csereként beálló Morvai Milán jobboldali beadását a tökéletes ütemben érkező Fülöp Noel bólintotta a kapuba (2–0).

A hajrában bár több ziccert is kidolgoztak az érdiek, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, viszont így is 2–0-ra legyőzték a Mol Fehérvár FC II második csapatát.

“Most egy abszolút támadó szellemű alakzatot próbáltunk ki és most is több játékos új pozícióban játszott, illetve meg akartam nézni a második félidőben is egy-két játékost új szerepkörben. Ez tetszetős volt. Köszönjük a Fehérvárnak, hogy a Vác helyett be tudott ugrani. A futómennyiség az első félidőben még jó volt, de ahogy mentünk bele a meccsbe, fáradtak a játékosok. A felkészülés közepén járunk, szóval nyilván még nem tudják azt a futómennyiséget produkálni, amit remélhetőleg három hét múlva már teljesíteniük kell. Azt még nem mondanám, hogy összeállt a csapat játéka, de láttam biztató jeleket”

– mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Láttuk, hogy az érdi csapat is kicserélődött és más futballt játszik, valamint minőségileg biztosan nem ott lesz, ahol tavaly. Erőszakos volt az Érd, erősebb is volt testfelépítésben, de felvettük a versenyt. Nem tudtunk gólt szerezni, ami egyértelműen célunk volt, mert minden meccsen gólra törő játékot szeretnénk játszani, de ez most nem jött össze, viszont egy jó csapattal találkoztunk”

– értékelt Györök Tamás, a Mol Fehérvár FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb július 16-án, szombaton az FC Dabas vendégeként vívja negyedik nyári felkészülési mérkőzését.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II 2–0 (1–0)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp, Gajda – Farkas B., Göblyös, Németh G. V. – Csoma-László, Pál Sz., Kürti
Csereként pályára lépett: Kondor, Pillár-Bán (kapusok), Pintér N., Morvai, Molnár D., Révész, Fügedi, Tóth P.
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Mol Fehérvár FC II: Gergely R. – Forgó, Horváth Á., Banjac, Berekali – Hodzic, Molnár Cs., Kovács B. – Hajdinger Z., Tóth T., Pető M.
Csereként pályára lépett: Gyenti, Urbán K., Husvét, Hegedűs L., Gulyás A., Szék, Singh
Vezetőedző: Györök Tamás
Gól: Pallagi (10. perc), Fülöp (65. p.)