Komáromban kezdjük az új idényt

Bár az előző kiírásban a kieső, 17. helyen végzett, a Pápai Perutz és a Vác FC visszalépése miatt mégis az NB III Nyugati csoportjában kezdi az új idényt a Komárom VSE, amely az első fordulóban, július 31-én, 17.30-tól az Érdi VSE-t látja vendégül a Molaji Sporttelepen.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Jelentős változások történtek mindkét klubnál a nyár folyamán, hiszen a hetekig tartó bizonytalanság után a Komáromból a vezetőedző, a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter mellett tíz meghatározó játékos is távozott, Göblyös Dániel éppen Érdre igazolt, de Végh Tibor, Csernák Martin, Horváth Roland, Tóth Dárius, Csendes Péter, Szántó Gergő, Laky László, Szileszki Márk és Hajba Tamás sem maradt a KVSE-nél.

Az új szakvezető László Péter lett, valamint Pápáról érkezett Nagy Tamás és Nagy Zalán, Balatonfüredről Katona Attila, Dunaharasztiból Tóth György, a KFC Komarnótól Juhász Roland, Gyirmótról Gelencsér Roland, Dorogról pedig kölcsönbe Belányi Balázs, míg a saját utánpótlásukból Jóni Milán, Imrek Norbert és Pulai Martin kapott esélyt a bizonyításra a felnőttek között.

Érdről az előző évad végén nyolcan távoztak, miután Borek Norbert, Csiszár Zoltán, Kollega Krisztián és Koós Gábor is visszavonult, míg Bartos Norbert (Pénzügyőr SE), Gera Dávid, Hunya Krisztián (Hódmezővásárhely) és Petrezselyem Tamás is máshol folytatja. Helyükre Csoma-László Bence (Szent István SE), Farkas Bálint (Budafoki MTE), Fülöp Noel (MTK Budapest), Göblyös Dániel (Komárom VSE), Morvai Milán (Honvéd-MFA), Pál Szabolcs (Eger SE), Pintér Nikolasz (Dunaharaszti MTK) érkezett.

“Mindenképp bízunk egy jó szezonkezdetben, tekintettel arra is, hogy rengeteg mérkőzésünk lesz augusztusban és jó lendületet adna a csapatnak, ha pozitív eredménnyel zárnánk vasárnap, úgyhogy mindenképp győzelmi szándékkal utazunk Komáromba. Ilyen változások után nem tudtunk felkészülni az ellenfélből, mivel nehéz meghatározni, milyen játékot fognak játszani, de szeretnénk továbbhaladni azon az úton, amit elkezdtünk”

– fejtette ki várakozásait Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE és a Komárom VSE július 31-i mérkőzése a kilencedik lesz a 2016–17-es idény óta. Ezek közül az érdiek hatot, a komáromiak kettőt nyertek meg. Tavaly Érden 1–1-es döntetlen, Komáromban 4–3-as vendégsiker született. Azt megelőzően  mindkétszer 1–0-ra nyertek a zöld-fehérek, a 2019/20-as csonka szezonban pedig hazai pályán 2–0-ra. A 2018/19-es pontvadászatban mindkét alkalommal a házigazda örülhetett a 3–1-es sikernek, míg a 2016/17-es évadban Érden 2–0-s, Komáromban 5–2-es hazai győzelem született.

A július 31-én, 17.30-kor kezdődő Komárom VSE–Érdi VSE mérkőzést Iványi Gábor vezeti, segítői Jakab Bálint és Kondákor Trisztán lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
07.31., 17.30: Komárom VSE–Érdi VSE