Felemás döntetlen a második edzőmeccsen

1–1-es döntetlent játszott második nyári edzőmérkőzésén a szintén harmadosztályú ESMTK otthonában, Pesterzsébeten az Érdi VSE.

Néhány apróságot leszámítva szinte teljesen összeállt az Érdi VSE kerete, s Ebedli Zoltán ezúttal csak Kertész Bencére nem számíthatott sérülés miatt. 

Ennek ellenére a mérkőzést a házigazda fővárosiak kezdték jobban, s bár az első félidőben az érdieknek is akadt néhány helyzete, az ESMTK veszélyesebben játszott, melynek eredményeként a játékrész derekán egy jobboldali beadás után a hosszún érkező Molnár János révén szerzett vezetést a vendéglátó.

A második félidőre azonban más játékrendszerre álltak át az érdiek, s ez meg is hozta a várt javulást, hiszen a fordulás után a pirosmezesek csak elvétve jutottak el az érdi kapuig, míg a vendégek több tetszetős támadást vezettek. Ennek köszönhetően szűk egy óra után tudott egyenlíteni az Érdi VSE, amikor Kürti Zsolt jobboldali beadását Pallagi Botond közelről bólintotta a rövidbe.

A hajrában pedig az érdiek maradtak aktívabbak, de helyzeteiket már nem tudták értékesíteni a csereként beálló fiatalok, így az Érdi VSE második edzőmérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott az ESMTK-val.

“Két ellentétes félidőt láthattunk: az elsőben látható volt, hogy néhány játékosnak még szoknia kell egymást, ennek megfelelően inkább az Erzsébet dominált és meg is szerezte a vezetést, de zömmel mezőnyjáték folyt. A második félidőben egy jóval tetszetősebb játékkal rukkoltunk elő és átvettük a játék irányítását, majd ennek megfelelően gólt is tudtunk rúgni és helyzeteket is tudtunk kialakítani, szóval ez a mérkőzés is elérte célját, sok mindent kipróbáltunk, sokan játszottak több pozícióban is, két teljesen más felállással, szóval a megfelelő következtetéseket most le tudjuk vonni”

– értékelt Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az érdiek következő edzőmérkőzésüket július 9-én, szombaton 10 órakor a Mol Fehérvár FC II ellen játsszák az Ercsi úti Sporttelepen.

Felkészülési mérkőzés
ESMTK–Érdi VSE 1–1 (1–0)
Pesterzsébet, 80 néző.
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Göblyös – Szabó R., Kürti, Pál Sz., Pintér N. – Csoma-László
Csereként pályára lépett: Kondor, Pillár-Bán (kapusok), Molnár D., Farkas B., Gajda, Fügedi, Révész, Szilágyi L., Tóth P., Somogyi D.
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Gól: Molnár J. (21. perc), ill. Pallagi (59. p.)