Élesebb volt a Balassagyarmat

Hazai pályán 4–1-es vereséget szenvedett a nyár utolsó felkészülési mérkőzésén az NB III Nyugati csoportjának július 31-i, komáromi bajnoki rajtjára készülő Érdi VSE, amely a Középcsoport legutóbbi ezüstérmesétől, a Balassagyarmattól kapott ki.

Nem indult jól a találkozó érdi szempontból, hiszen a vendég Nógrád megyeiek már kilenc perc után megszerezték a vezetést, amikor egy szépen kijátszott akció végén a jobboldali beadást Mertse Ábel juttatta az érdi kapuba.

Majd újabb két perccel később meg is duplázta előnyét Nagy Tibor együttese, amikor Lizák Bence első kísérletét még védte Kertész Ferenc, de másodszor már bekotorta a lehetőséget a vendégek támadója.

Bár a 20. percben Göblyös Dániel szép keresztlabdája után Farkas Bálint gyönyörűen lőtt a hosszúba, de az érdi szépítésre azonnal válaszoltak a vendégek, amikor Nagy Xavér vette be az érdi kaput (1–3).

Sőt, a szünet előtt negyedik gólját is megszerezte a vendég csapat, amikor megint egy jobboldali beadás után a hosszún érkező Mertse talált be.

A fordulás után bár mindkét szakvezető forgatta csapatát, a kapuk kevés alkalommal voltak veszélyben, így az Érdi VSE a Komárom elleni július 31-i bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett.

“Amit eddig gyakoroltunk a letámadással, abba most sok hiba csúszott, igaz, hogy szerintem az eredmény nem feltétlenül tükrözi a mérkőzés képét, mert a Balassagyarmat pár kontrával kiválóan tudott sáfárkodni, de játékban közel azonosak voltunk egy kimondottan jó ellenféllel szemben. Most bajnoki ritmusban cseréltünk, már a jövő heti bajnokira kell készülni, így a héten már a frissítésen lesz a hangsúly. A védekezés olyan pontjaiba csúsztak most hibák, amiket mindenképpen ki kell küszöbölni a rajtig”

– értékelt Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Másfajta futballt játszunk az előző idényhez képest, ami az első félidőben nagyon rendben volt, lehetett látni, hogy nagy volt a különbség a két csapat között. Problémánk a cseresorunk, mert az nem tud többet hozzátenni. Sőt, jobb, ha az ember fenthagyja a fáradt játékost, ezen változtatni kell, de még nem tudom, hogyan”

– fogalmazott Nagy Tibor, a Balassagyarmati SE vezetőedzője.

Az Érdi VSE július 31-én, 17.30-kor a mégis a harmadosztályban maradó Komárom VSE vendégeként kezdi meg szereplését az NB III Nyugati csoportjának 2022–23-as idényében.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE–Balassagyarmati SE 1–4 (1–4)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp, Gajda – Farkas B., Göblyös, Morvai, Németh G. V.  – Kürti, Pál Sz.
Csereként pályára lépett: Molnár D., Csoma-László, Gubacsi, Révész, Fügedi
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Gól: Farkas B. (20. perc), ill. Mertse (9., 37. p.), Lizák (11. p.), Nagy X. (22. p.)