Hangolódik az utánpótlás is

Felnőtt NB III-as csapatunk már a bajnoki rajtra készül, azonban utánpótlás együtteseink sem tétlenkednek, hiszen többen már edzésbe álltak. Sőt, két korosztály már edzőmeccseken is túl van.

Javában készülnek az Érdi VSE utánpótláscsapatai a bajnoki rajtra. Ennek egyik állomásaként az FTC-vel kötött együttműködésnek köszönhetően U15-öseink hétvégén a Népligetben vendégeskedtek, ahol a fővárosi zöld-fehérek U14-es együttesével játszottak felkészülési mérkőzést. Noha a találkozón kidomborodott a hazaiak fölénye, az érdi vezetés is láthatott szép megoldásokat, momentumokat a mérkőzésen, melyet 4-0-s első félidő után 9-0-ra nyert meg a Ferencváros.

Ezt követően az U19-es csapatra épülő együttesünk a Kápolnásnyék megyei első osztályba jutó gárdáját fogadta. A mérkőzésen az NB III-as csapatból egyedüli túlkorosként Csala Dávid kapott szerepet, de Molnár Bence, Kertész Bence és Fügedi Ákos végig a pályán volt, míg Pintér Olivért egy kisebb sérülés miatt kellett lecserélni – mellettük még néhány U17-es labdarúgónk is lehetőséget kapott a felnőttek elleni bizonyításra.

Noha a meccs nem indult jól, mert az első félidő első felében kétszer is betaláltak a Fejér megyeiek, a hátrány sem szegte kedvét Serfőző István csapatának. Nem sokkal a második vendég találat után Csala Dávid váltotta gólra Molnár Bence passzát, majd újabb tíz perc múlva Kovács Áron egyenlített. Sőt, újabb néhány perccel később egymaga második, csapata harmadik góljával megfordította az állást (3-2).

A második félidőben visszajött a meccsbe a Kápolnásnyék, de 3-3 után már csak az érdiek találtak be. Előbb Molnár Bence egy szép kiugratás után, majd Kertész Bence húszról, középről vert be egy szabadrúgást a léc alá – kialakítva ezzel az 5-3-as érdi sikert.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1525632404264980

Felkészülési mérkőzések
Ferencvárosi TC U14-Érdi VSE U15 9-0 (4-0)

Érdi VSE U19-Tóvill Kápolnásnyék 5-3 (3-2)
Gól: Kovács Á. (2), Csala, Kertész B., Molnár B.