Újoncot fogadunk a nyitókörben!

Augusztus 2-án, 17.30-kor a Fejér megyei első osztályból feljutó Gárdonyi VSC-t látja vendégül az NB III Nyugati csoportjának nyitókörében, az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE. A mérkőzést az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

Nem volt egyszerű a nyári időszak az Érdi VSE labdarúgócsapatánál. Limperger Zsolt együttesétől nyolc alapember távozott, helyükre hatan érkeztek, emellett két játékos kölcsönbe került Érdre, míg ketten az utánpótlásból felkerülve fejlődhetnek az NB III-as együttesnél.

A sok változást jelentő problémát azonban a felkészülési időszakban sikerült megoldani, hiszen az edzőmeccsek  kiváló alkalmat szolgáltak az összecsiszolódásra, emellett Limperger Zsolt több játékrendszert is kipróbálhatott ezeken a találkozókon.

Az Érdi VSE öt edzőmeccséből csupán egyet vesztett el, a Cegléd ellen a hatvanadik percig az alapcsapat vezetett is 1-0-ra, aztán a helyükre beálló nyolc fiatal ellen a megyei rivális megfordította a meccset. Ezen kívül a Kerekegyházát,  a Százhalombattát és az NB III Keleti csoportjában az élmezőnybe tartó BVSC-t legyőzték az érdiek, az ugyancsak komoly célokat kitűző Balassagyarmattal pedig négygólos döntetlent játszottak.

Az NB III Nyugati csoportjának nyitókörében egy újonc ellen kezdheti meg a pontgyűjtést az Érdi VSE. A Gárdonyi VSC a Fejér megyei első osztályban 13 forduló után hárompontos előnnyel végzett az első helyen a Mór előtt, így az MLSZ felkérte az együttest a harmadosztályban való indulásra.

A gárdonyiak az előző kiírásban 11 győzelemmel, egy döntetlennel  és egy vereséggel végeztek, impozáns gólkülönbséggel, hiszen 52 lőtt gól mellett mindössze 15-ször kapituláltak.

A nyári felkészülés során először Cegléden 2-2-es döntetlent ért el az NB III-as újonc, amely ezt követően a Dunavarsányi TE-vel egy 4-4-es ikszet hozott össze, majd Szekszárdon 2-0-ra kapott ki. A Dabas-Gyónnal is négygólos döntetlent ért el, míg legutóbb hazai pályán a Kelen SC-től szenvedett 3-1-es vereséget.

– Minden csapat életében nagyon fontos az első mérkőzés – ez nálunk sincs másként. Anélkül, hogy lebecsülnénk az ellenfelet, hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése.

Sok minden meghatározhatja, milyen mérkőzés lesz, attól függ, mit szeretne az ellenfél. Felkészültünk arra, hogy bátor focit játszanak, de arra is, hogy esetleg bunkerfocit játszanak, elméletileg megvan mindkét játék ellen az a kulcs, hogy lehozzuk a meccset – fejtette ki várakozásait Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője. 

Az augusztus 2-án, 17.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen kezdődő Érdi VSE-Gárdonyi VSC mérkőzést Kiss Anikó Tünde vezeti, segítői Keszthelyi Tamás és Gyürüsi Péter lesznek. Az NB III Nyugati csoportjának nyitókörében rendezett találkozót az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
08.02., 17.30: Érdi VSE-Gárdonyi VSC

Játékosmozgás az Érdi VSE-nél (2020/21 nyár):

Érkezők: Popov Patrik (FC Dabas), Fürjes Ádám (Dorogi FC), Földesi Dominik (Budapest Honvéd-MFA), Honti Attila (Dunaharaszti MTK), Varga Tamás (Dunaharaszti MTK), Kócsa Tamás (Balassagyarmati SE)

Kölcsönbe érkezők: Farkas Bálint (Budafoki MTE), Molnár Bence (Budaörsi SC)

Az utánpótlásból felkerültek: Fügedi Ákos, Kertész Bence

Távozók: Durso Giuliano (Mosonmagyaróvári TE), Gál Szabolcs (KTE-Hufbau), Pál Szabolcs (Eger SE), Gera Dávid (?), Májer Gergő (BVSC-Zugló), Melczer Vilmos (Unione FC), Németh Gábor Vince (III. kerületi TVE), Mojzer György (Vecsési FC)