Új év, újra futsal torna – U10

 Február 4-én, Szigetszentmiklóson folytatódott U10-es csapatunk számára a Pest Vármegyei Futsal 7vége téli bajnokságának küzdelemsorozata. Igazán nagyszerű környezetben, az SZKSK Kézilabda Csarnokban léphettünk pályára, és összességében a teljesítményünkre sem lehet különösebb panaszunk.Betegségek és egyéb okok miatt többen hiányoztak a csapatból, de így három „futsal-újoncot” is avattunk: a kapuban Nagy Nimród, mezőnyben pedig az ősz nagy részét sérülés miatt kihagyó Englóner Olivér, valamint Zimány Zoltán abszolválta első tornáját csapatunk színeiben.

 Az első mérkőzésen a házigazda Szigetszentmiklós csapata ellen léptünk pályára. Kiegyenlített csata volt, amely fordulatokban sem bővelkedett: nagyszerű, ötpasszos támadás végén Simurda Gabó góljával megszereztük a vezetést, majd az ellenfél két hibánkat kihasználva egy perc alatt fordított. Buzeskó Dávid remek labdakihozatal utáni szerencsés lövésével még a szünet előtt egyenlítettünk, a második félidő első percében pedig már megint nálunk volt az előny. A hazaiak ismét betaláltak, de az utolsó szó a mezőny legjobbjáé, Simurda Gabóé volt: Szigetszentmiklós – Érdi VSE 3-4.
Kétmeccses pihenő után a szigethalmi Darazsak SE csapata várt ránk. Az ellenfél kezdett jobban, gyors góljuk után azonban a szünetre már mi vonulhattunk előnnyel. A második félidő közepén Simurda Gabó szemfüles gólja el is döntötte a meccset: Darazsak SE – Érdi VSE 1-3.
Szünet nélkül következett a harmadik meccs, mégpedig a Dunaharaszti U10 csapata ellenében. Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt ez is, amelyen a sok kialakított helyzet ellenére sajnos a góllövő cipőnk az öltözőben maradt, és ezt a jeget csak a 28. percben tudtuk megtörni Aczél Bence közeli találatával. Addigra azonban az ellenfél háromszor zörgette meg az egyébként több nagy bravúrral is jelentkező Nagy Nimród hálóját: Érdi VSE – Dunaharaszti U10 1-3.
A harmadik téli futsal torna is hasonlóan alakult, mint az első kettő: a nyitómeccsen sok gólt lőve győzelmet arattunk, ami örömteli, mert az őszi sorozatban az első meccsek egytől egyig gyengébben sikerültek. A harmadik találkozót ismét csak pihenés nélkül, közvetlenül a második után játszottuk, amelyen a fáradtság főleg a helyzetkihasználásban mutatkozott meg.

Összességében nagyon jó tornán vagyunk túl, a gyerekek egész nap nagyszerű mentalitással játszottak és igazán komoly terhelést kaptak. Nagyon örültem, hogy sokszor próbálkoztunk lapos passzos játékkal, amely több remek gólt is eredményezett. Azonban néha akkor is passzoltunk, amikor nem az volt a legjobb megoldás, de ez a játék tanulásának ebben a fázisában elkerülhetetlen. A tornán sajnálatos sérülést szenvedő, és ezért legalább három hetet kihagyó Kaposvári Ádinak mielőbbi gyógyulást kívánok, a csapat várja őt vissza minél hamarabb.

-nyilatkozta Lelkes Péter

Folytatás a téli sorozat utolsó állomásán, február 24-én Alsónémediben.