Magabiztos győzelem a sereghajtó ellen! – NBIII

Vasárnap kora délután gyönyörű napsütéses időben került megrendezésre az NB III 13. fordulója. Mint később kiderült számunkra hozott szerencsét a 13-as szám, de ennek a mérkőzésnek egyébként is mi voltunk az esélyesei. Azt el kell ismerni nem úgy indult a meccs, ahogyan azt elterveztük, de minden jó ha jó a vége!

Ebedli Zoltán dolgát nehezítette, hogy a már hetek óta sérült Pintér és Révész mellett nem számíthatott az eltiltott Göblyösre sem. Ezek után a Kertész F.—Szabó, Morvai, Fülöp, Németh—Kertész B., Horváth, Farkas, Kincses—Pál—Monori kezdő futott ki a kezdésre.

3. perc: Derült égből viilámcsapás!35 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat. Az előre ívelt labdát mellel lekészítették Hegedűsnek, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 0-1

10. perc: Szép hazai támadásépítés után Pál keresztlabdájával Szabó lépett ki helyzetben, de a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak előle.

11. perc: Szabó ívelt a kapu elé jobbról. A labda egy védő fején megcsúszott így került Farkas elé, aki maga elé tette a játékszert, majd 9 méterről a jobb alsó sarokba passzolt. 1-1

23. perc: Németh kapott sárga lapot.

30. perc: Jobboldali vendég támadás végén a beadást Marlen fejelte a kapu mellé.

33. perc: Farkas kapott sárga lapot.

45. perc: Kertész B. kapott sárga lapot.

Az első játékrész a két gól ellenére kimondottan unalmasra sikeredett. Ennél csak jobb jöhetett a szünet után. EbedliZoltán „megmosta” a fejeket az öltözőben, mert bár nem változtatott az összeállításon, szemlátomást másik csapat jött ki az öltözőből.

47. perc: 35 méteres szabadrúgásból Morvai alig lőtt a kapu mellé.

51. perc: Pál kapott sárga lapot.

58. perc: Horváth ugratta ki Monorit, aki egy csel után lőtt, de a vendég kapus még hárítani tudott. A kipattanó Pál elé pattant, aki okosan átemelte a közben felálló kapust így a labda a jobb sarokba kötött ki. 2-1

68. perc: Morvai baloldali szöglete Batáról pattant a kapuba 4 méterről. A vendégek kapusa érthetetlen módon közelről figyelte az eseményeket. Némi határozottsággal ez az öngól elkerülhető lett volna. 3-1

70. perc: Kincses és Kertész B. hagyta el a játékteret, helyettük Csoma-László és Juhász állt be.

77. perc: Farkas helyett Kürti állt be. Kettőt cseréltek a vendégek is Stampfel és Hompót helyett Zsákovics és Gál lépett pályára.

78. perc: Puskás tört be a hazai tizenhatoson belülre és jó helyzetből lőtt, Kertész F. bravúrral hárította a lövést.

80. perc: Németh indította monorit a balszélen. A támadó Csoma-Lászlóhoz passzolt, aki a kapu elé játszott és az érkező Kürti 5 méterről a léc alá lőtt. 4-1

83. perc: Pál helyett Spinner állt be.

Az első félidei visszafogott játékot követően a folytatásban gólra törően, magabiztos játékkal megérdemelten tartottuk itthon a három bajnoki pontot. Köszönjük lelkes szurkolóink bíztatását! Jövő héten Mohácsra látogatunk, ahol egy nehéz mérkőzés elé nézünk. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Az eredmény ellenére nem vagyok elégedett a játékkal. Első félidőben nem passzoltunk kettőt egymáshoz, kevés volt a labda nélküli mozgás.
Második félidőben már többször alakult ki összjáték és helyzeteink is voltak. Ami pozitív hogy az elmúlt két hazai mérkőzésünkön 9 gólt szereztünk, ha a szereplésünkkel nem is, de legalább ezzel remélem ki tudtuk szolgálni a nézőinket.

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 13. forduló
Érdi VSE – Dunaújváros FC 4-1 (1-1)
Gól: Farkas (11.), Pál (58.), Bata (öngól 68.), Kürti (80.) ill. Hegedűs (3.)