Győzelem irreális körülmények között – NBIII

Az őszi utolsó előtti fordulóban Mohácsra látogatott felnőtt csapatunk. Ellenfelünk éppen előttünk állt a tabellán a fordulót megelőzően. Egy esetleges vendég siker esetén helyet cserélne a két alakulat. A délelőtti szakadatlan esőzés kérdésessé tette a meccs megrendezését, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy játékra alkalmas a pálya. Szép játékra biztosan nem!

A döntés értelmében irreális talajon futottak ki a csapatok. Az ÉVSE a Kertész F.—Szabó R, Morvai. Fülöp, Németh—Kertész B., Horváth, Göblyös, Farkas—Pál—Monori összetételben tette mindezt.

5. perc: Jobbról íveltek be szögletet a hazaiak. A labdához senki sem ért hozzá, de olyan furcsán pattant és csúszott meg a talajon, hogy a felső lécre vágódott, majd a védők felszabadítottak.

18. perc: Megint jobbról érkezett egy beadás hazai részről. Horog 15 méterről fejelt és a csúszós talajon felgyorsult labda veszélyesen a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

22. perc: Monori cikázott át a hazai térfélen. Pálhoz passzolt, aki a kapu elé gurított, de Kertész B. a hosszún a kapu mellé lőtt 6 méterről.

27. perc: Müllerlei 30 méterről ívelt szabadrúgásból a kapu előterébe és a berobbanó Racskó centikkel maradt le labdáról.

34. perc: Monori lőtt 18 méterről a kapu mellé.

39. perc: Izsák került helyzetbe a kaputól 16 méterre, de a labda leragadt a pocsolyában és a támadó „elhagyta” a játékszert, így oda lett a kecsegtető lehetőség.

43. perc: Göblyös ugratta ki Pált a büntetőterületnél, aki egyből középre passzolt, de a labda elcsúszott az érkező Monori előtt.

45. perc: Szabó R. ügyesen ugratta ki a jobboldalon Pált, aki kicselezte védőjét és átívelt a hosszúra, ahol üresen (!!!) érkezett Farkas B. és 5 méterről a kapuba lőtt. A névrokon hazai kapus Farkas M. csak beleütni tudott a lövésbe, hárítani már nem sikerült. 0-1

A lehető legjobbkor szereztük meg a vezetést. A vendégeknél nem volt változtatás, ellenben a hazaiaknál kapust cseréltek. Farkas M. helyett Barabás állt a gólvonalra.

49. perc: Kertész B. cselezte be magát az alapvonalon. Passzából Farkas 5 méterről kapura perdített, de Barabás állt a labda útjába, így szögletre pattant a játékszer.

50. perc: Göblyös lőtt 20 méterről, a hazai kapus magához ölelte a labdát.

52. perc: Morvai baloldali szögletéből Farkas 6 méterről középről a kapu fölé bólintott.

59. perc: Kertész B. kapott sárga lapot.

61. perc: Racskó és Pál  hosszú vitáját egy-egy sárgával zárta rövidre a játékvezető.

70. perc: Monori és Kertész B. összjátéka után utóbbi MEGINT az alapvonalon hozta befelé a labdát, MEGINT a kapu elé passzolt, MEGINT érkezett Farkas és 5 méterről MEGINT Barabást találta telibe. Kb. 20 perccel ezelőtt már láttuk ezt a jelenetsort.

71. perc: Aszalós és Izsák hagyta el a játékteret, helyettük Spannenberger és Dér állt be.

73. perc: Fura góllal dőlt el végleg a mérkőzés! Müllerlei ívelt szabadrúgásból a vendég kapu elé, Németh kifejelte a beadást, ami a körívig repült. Szabó D. gondolt egy merészet és haza ívelte a labdát (???), ami a vizes talajon lelassult, közben Göblyös (számítva arra, hogy a labda leragadhat) elindult a játékszer irányába. Barabás is elindult a kapuból és a tizenhatos vonalánál egyszerre ért oda labdához a vendég középpályással és összecsaptak. A labda az üres kapu felé pattant tovább, de mielőtt begurulhatott volna Göblyös 1 méterről még beljebb segítette. 0-2

75. perc: Farkas helyett Csoma-László állt be.

79. perc: Müllerlei 22 méterről lőtt, Kertész F. vetődve hárított.

83. perc: Bohata helyére Kiss állt be a hazaiaknál.

84. perc: Kertész B. lement a pályáról, helyére Kincses állt be.

87. perc: Göblyös kapott sárga lapot.

88. perc: Monori elhagyta a pályát, helyére Kürti jött be.

Szép mérkőzést nem láthattak a kilátogató nézők, helyette volt küzdés, hajtás, brusztolás. A fordulópontokból az Érdi csapat jött ki jobban és így győztesen hagyhatta el a játékteret. A mérkőzés előtt felvázolt helycsere a tabellán szerencsére megvalósult. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísérték csapatunkat és kiszurkolták a sikert. Jövő vasárnap hazai környezetben az őszi utolsó fordulóban a Kaposvár csapatát fogadjuk.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Labdarúgásra nem éppen ideális körülmények között kellett játszanunk Mohácson. Ma a pályára csak olyan futballra volt alkalmas ami tőlem és a csapattól nagyon messze áll, rúgd és fuss.
Ennek a mérkőzésnek bármi lehetett volna a végkimenetele mivel folyamatos játék nem tudott kialakulni. Örülök, hogy begyűjtöttük a 3 pontot és egy picit megint tudtunk feljebb kúszni a tabellán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 14. forduló
Mohácsi TE – Érdi VSE 0-2 (0-1)
Gól: Farkas (45.), Göblyös (74.)