Ellentétes félidők – NBIII

Az időjárás által megtépázott talajon került megrendezésre a Kaposvár érdi vendégjátéka. Ellenfelünk kettő ponttal előzött meg minket a tabellán és egy esetleges hazai győzelem esetén a két alakulat helyet cserélt volna.

Ebedli Zoltán összeállítási gondjait tetézte, hogy a meglévő sérültek mellett nem számíthatott Pál Szabolcs játékára sem sárga lapos eltiltás miatt. Ezek után a Kertész F.—Szabó, Morvai, Fülöp, Németh—Kertész B., Göblyös, Horváth, Farkas—Kincses—Monori összeállítású csapat futott ki a kezdésre.

11.perc: Mezőnybéli puhatolózás után az első valamire való lehetőségből megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Horváth Balázs tört be a 16-oson belülre, majd középre passzolt. Úgy nézett ki, hogy a labda mindenki mellett, mögött elcsúszik, de Babinszky „kapcsolt” és félig háttal a kapunak a gólvonal felé kotorta a játékszert. A labda elgurult Kertész F. lábai között és Szabó mellett, így  akadálytalanul a hálóba gurult. 0-1

16. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Kaposvár a kaputól 18 méterre. A labdának Ekker futott neki és a sorfal fölött védhetetlenül csavart a kapuba. Kertész F. csak beleérni tudott a lövésbe, hárítani nem volt esélye. 0-2

17. perc: Bíró lépett ki a félpályáról Morvaival a „hátán” majd szorongatott helyzetben 15 méterről a kapufa mellé gurított.

21. perc: Ekker ívelt a kapu elé és Bíró tiszta helyzetből 8 méterről Kertész F. kezébe fejelt.

Az első félidő eseményeit olvasva volt mit átbeszélni a hazai öltözőben. Ez nyilván megtörtént mert egészen más felfogásban jött ki a Érd és ez meg is látszott a második játékrészben mutatott játékán.

59. perc: Kertész B. ugratta ki Monorit, akinek 5 méteres lövését lábbal hárította a vendégek kapusa.

60. perc: Kertész B. kapott sárga lapot.

61. perc: Bíró kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

62. perc: Kertész B. helyett Juhász folytatta a játékot.

64. perc: Morvai kapott sárga lapos figyelmeztetést.

70. perc: Kincses Monorihoz passzolt a büntetőterületen belül, aki átvette, majd 7 méterről keresztben ellőtte a labdát a kapu előtt.

73. perc: Németh balról visszapasszolt Göblyös elé, aki 16 méterről egyből kapura lőtt. Horváth kapus óriási bravúrral a kapufára tolta a lövést. A labda végig pattogott a gólvonalon, de érkezett Monori és pár centiről a hálóba passzolt. 1-2

75. perc: Juhász, Monori, Szabó volt a labda útja és utóbbi 17 méteres lökete a kapu mellett hagyta el a játékteret.

78. perc: A vendégeknél Bíró lement, helyette Mayer állt be. A hazai oldalon Kincses helyett Kürti állt be.

81. perc: Babinszky kapott sárga lapot.

82. perc: Ekker elhagyta a pályát, helyette Mazzonetto N. állt be.

84. perc: Horváth passzolt Kürtihez, aki kapu felé fordult és 22 méterről életerős lövést eresztett meg. Horváth bravúrral tolta fölé a léc alá tartó lövést.

86. perc: Kürti, Farkas, Monori összjáték után az érdi támadó centikkel lőtt a kapu mellé 6 méterről.

87. perc: Babinszky helyett Hampuk állt be.

93. perc: Mayer sárgája zárta le a meccset.

Sajnos a meccs előtt említett helycsere nem valósult meg. A két ellentétes félidőt tekintve talán a döntetlen igazságosabb lett volna, de mivel ezt a játékot gólra játszák és ebből egyel többet szerzett az ellenfelünk, nem maradt más hátra mint gratulálni a Kaposvárnak. Köszönjük szurkolóink buzdítását. Jövő héten szombaton délelőtt 11:00-kor Fehérvárra látogatunk.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Első félidőben jó kezdés után kaptunk a semmiből egy gólt ez láthatóan megfogott minket, ellenfelünket pedig felhozta. Sajnos még kaptunk egy gólt szabadrúgásból is és így vonultunk szünetre.
Második félidőben sokat tettünk a győzelemért de sajnos csak a szépítés jött össze. Elmarasztalni a csapatot csak a két kapott gól miatt tudom. Amit második félidőben kitettünk a pályára az dicséretes, de sajnos pontot nem adnak érte.
Az őszi szezonnak vége, még két meccsünk van amit a tavaszi szezonból hoztak előre. Még a téli szünet előtt muszáj pontot gyűjtenünk, hogy a középmezőnyben tudjunk telelni és nyugodtabban készülhessünk a tavaszi küzdelmekre.

-zárta Ebedli Zoltán.

Nagyon felkészültünk a mérkőzésre, melyen hat fiatal játékosunk kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik rendkívül sok munkát tette bele a sikerbe, de nem csak ők, mindenki remek felfogásban játszott. Az első félidőben lezárhattunk volna a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki és emellett jól is játszottunk. A másodikban megpróbáltuk stabilizálni a védekezésünket, az ellenfél gólja viszont érett, de végre megnyertünk egy ki-ki mérkőzést, így tudtunk egyet lépni előre.

-mondta Horváth Rudolf.

NB III. Dél-Nyugati csoport 15. forduló
Érdi VSE – Kaposvári Rákóczi FC 1-2 (0-2)
Gól: Monori (73.) ill. Babinszky (11.), Ekker (16.)