Vereség a listavezető otthonában – NBIII

A múlt heti hazai győzelem után kicsit nagyobb önbizalommal léptünk pályára a csoport veretlenül első helyezettje ellen. Titkon egy bravúros pontszerzésben reménykedtünk.

Sajnos ez nem valósult meg. Ellenfelünk megérdemelten tartotta otthon a három pontot, de az eredmény kicsit túlzó. Ebedli Zoltán a Kertész F.—Szabó, Morvai, Fülöp, Németh—Kincses, Farkas, Göblyös, Spinner—Pál—Monori kezdőt küldte pályára, amely megegyezett a múlt hetivel.

9. perc: Egy gyors hazai kontra futott végig a pályán, de az utolsó passz hosszúra sikerült így oda lett a lehetőség.

14. perc: Spinner cselezett befelé, de 16 méteres lövése gyengécskére sikeredett és nem okozott gondot Vargának a hárítás.

20. perc: Baloldali szögletből Aradi 5 méterről a kapufára fejelt. A kipattanót eltakarították a védők.

23. perc: Bányai tört be a tizenhatoson belülre, majd Vallejos- hoz passzolt, akinek 11 méteres löketét Fülöp a gólvonal elől rúgta ki.

25. perc: Horvát középről 22 méterről lövésre szánta el magát. A labda a lécet érintve ment főlé. Ugyan ebben a percben a korábban megsérült D’Urso helyett Székely lépett pályára.

35. Pál kapott sárga lapot reklamálásért.

36. perc: Horváth 25 méteres szabadrúgását Kertész F. a levegőben úszva tolta oldalra.

40. perc: Gyorsan elvégzett szabadrúgásból Kovács „löbbölt” Bányai fejére, akinek 10 méteres bólintása a kapu mellé ment.

42. perc: Göblyös kapott sárga lapos figyelmeztetést.

Hazai mezőnyfölényben telt az első félidő. melyet a két kapufájuk is alátámaszt. Ennek ellenére gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrész sajnos nem úgy folytatódott ahogyan reméltük.

47. perc: Bányai ívelt Vallejo fejére, aki középre bólintott, de Horváth 8 méterről fölé bombázott.

48. perc: Vallejo futotta meg Spinnert a szélen majd centerezett, ahol Bányai érkezett és 9 máteres lövése Kertészen átperdülve a hálóba pattant. 1-0

51. perc: Kovács fordította át a játékot Vallejo irányába, aki megint lefutotta védőjét és beadása ismét Bányait találta meg, aki 3 méterről a hálóba lőtt. 2-0

54. perc: Spinnert, Horváth B. váltotta.

60. perc: Kincses tört előre a jobb oldalon. Három emberen is átjutott, de beadása kicsit hosszúra sikeredett és Monori nem érte el, így oda lett a szépítés lehetősége.

64. perc: Kincses lement a pályáról, helyette Kertész B. állt be.

72. perc: Horváth B. ugratta ki Monorit, de a csatár hosszan tolta meg a labdát, ami így Varga zsákmánya lett.

73. perc: Farkas lement, Csoma-László beállt.

78. perc: Tűzijáték a hazai kapu előtt! Németh ívelt a kapu elé, ahol Monori emelkedett a legmagasabbra és 4 méterről kapura fejelt. Varga bravúrral védett. A kipattanót az érdiek gyűjtötték be és Horváth 17 méterről kapura lőtt, ami lecsogott a védőkről megint Monori elé. A támadó 6 máterről a jobb kapufát találta telibe…

80. perc: Bányai és Madarász elhagyták a pályát, helyükre Barta és Suszter érkezett.

82. perc: A hazaiak baloldalról végeztek el szögletet. A labda 5 méterre a kaputól Aradi talpa alatt csúszott el.

84. perc: Vallejos kapott sárga lapot.

85. perc: Vallejos lement, helyére Farkas N. állt be.

86. perc: Egy előre vágott labdával Törőcsik ugrott ki a két középső vendégvédő között. Kertész F. kiindult a kapuból, rajta átemelte a csatár a labdát, de mielőtt az üres kapuba lőhetett volna Fülöp felborította. Büntető és sárga lap Fülöpnek. A letett labda mögé Suszter állt és a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba lőtt. 3-0

91. perc: Göblyös ugratta ki Szabót. Varga kapus kiszaladt a „rokonok elé” így Szabó az üresen maradt kapura passzolt. Aradi azonban a gólvonal előtt felszabadított. Ezzel a kimaradt helyzettel, szinte vége is lett a meccsnek.

Első félidőben még tudtuk tartani magunkat annak ellenére hogy nem volt folyamatos a játékunk és a labdaszerzésekből nem tudtunk támadást építeni, kapott gól nélkül hoztuk le a félidőt. Második félidő elején jöttek a szokásos hibák és gyorsan kaptunk két gólt, ezután a cserék lendítettek a játékunkon és az támadás építéseink feljavultak aminek köszönhetően helyzeteket tudtunk kidolgozni. Sajnos a végén még egy büntetőt is összehoztunk ami beállította a végeredményt.
Érdemben nem tudtuk megnehezíteni a listavezető dolgát, remélem a következő meccseken ez máshogy lesz.

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

Összességében megérdemelt a hazai siker, de a gólkülönbség kicsit túlzó. Jövő héten hazai környezetben fogadjuk a Dunaújváros csapatát. Köszönjük szurkolóink bíztatását.
Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

NB III. Dél-Nyugati csoport 12. forduló
Iváncsa KSE – Érdi VSE 3-0 (0-0)
Gól: Bányai (48., 51.), Schuszter (86.)