Megérdemelt győzelem – NBIII

Őszies időjárás ellenére felfűtött hangulatban fogadtuk az MTK Budapest II csapatát. Győzelmi kényszerben léptünk pályára az elmúlt hetek pontvesztései miatt.

A fiatalokkal teletűzdelt ellenfelünk három ponttal előzött meg bennünket a tabellán, így egy győzelemmel pontszámban beértük volna őket. Ennek tudatában kezdtük a mérkőzést. Ebedli Zoltán lehetőségeit szűkítette, hogy Kertész F., Juhász, Révész, Pintér, és a bemelegítésnél megsérülő Göblyös nem állt a rendelkezésére. Ezek után a Pillár-Bán—Szabó, Horváth, Fülöp, Németh—Kincses, Farkas, Morvai, Spinner—Pál—Monori összeállításban kezdtünk.

2. perc: Horváth ívelt a jobb szélre, Monori kapásból középre lőtte, ahol Pál lekészítette a labdát Spinnernek, aki félfordulattal a bal felső sarokba bombázott. 1-0

9. perc: Kwadwo baloldali beadása után Vas 11 méterről kapura lőtt. Horváth önfeláldozóan belevetődött a lövésbe így szögletre pattant a labda. Nagy mentés volt!

20. perc: Morvai baloldali szöglete átment a hosszú oldalra, Monori levette, majd vissza emelte a kapu elé, ahol Farkas berobbanva a sarokba fejelte a labdát. 2-0

27. perc: Anokye a jobb szélen átverte Spinnert, majd 15 méterről a kapu mellé gurított.

29. perc: A mérkőzés legszebb jelenetének lehettünk szemtanui. Az ellenfél tizenhatosáról kipattant labdát Morvai állítgatás nélkül 27 méterről a kapuba bombázta. Elképesztően nagy gól volt. 3-0

41. perc: A vendégek szabadrúgást végeztek el 23 méterre a hazai kaputól. A lövést Pillár-Bán csak másodszorra tudta megfogni.

45. perc: A vendégek jobbról íveltek szabadrúgásból a kapu elé. Keneseit találta meg a labda, de 8 méteres lövését Pillár-Bán magabiztosan fogta.

46. perc: Kincses ugratta ki Monorit, aki elpasszolta a kifutó kapus mellett a labdát. 4-0

A szünetben nyilván a hazaiak edzője volt elégedettebb és nem is érezte, hogy változtatnia kell a csapatán. Ellenben a vendégek szakvezetője Kanta József három helyen is változtatott kezdőcsapatán. Béres, Kenesei és Herczeg maradt az öltözőben helyettük Kákonyi, Ebot és Földi folytatták a játékot.

50. perc: cserélt az Érd is. Farkas helyett Kertész B. állt be.

52. perc: Spinner elpasszolt labdája után Anokye lépett ki a védők közül és Pillár-Bán mellett a hálóba passzolt. 4-1

57. perc: Kertész B. indította Némethet a bal szélen, akinek a beadásából Spinner duplázott. 5-1

63. perc: Stumpf és Vas lement a pályáról, helyettük Fischl és Ebot állt be.

65. perc: Tetszetős baloldali MTK támadás végén a felzárkózó Anokye 7 méterről lőtt a kapu mellé.

70. perc: Ebot lépett ki a védők közük középen. Eltolta a labdát a kivetődő kapus mellett és 4 méterről a léc alá emelt. 5-2

73. perc: Pál ugratta ki ziccerben Monorit, de a csatár a kapu mellé passzolt.

74. perc: Monori és Spinner lement Kürti és Csoma beállt.

79. perc: Egy baloldali keresztlabda át szállt a hazai védők fölött. Érkezett Anokye és a rövid sarokba belsőzött. 5-3

86. perc: A vendégektől Földi a hazaiaktól Horváth kapott sárga lapot.

87. perc: Egy baloldali beadás után Antal lőtt kapura Pillár-Bán magabiztosan védett.

90. perc: Kincses parádés cselsorozat után kiugrott a védők közül, majd a középen egyedül érkező Pál elé passzolt. A hazai csatár lövésér bravúrral védte Balázs, majd a kipattanóból Pál újra lőtt, de a kapus eszén sajnos nem sikerült túljárnia. Az eset elején Fischl a mezénél fogva próbálta Kincsest visszahúzni ezért utólag megkapta a sárga lapját.

92. perc: Kincses elhagyta a játékteret, helyette Tar állt be.

Összességében megérdemelt győzelmet aratott csapatunk, mert végig uralta a mérkőzést. Sajnos a végére kicsit lanyhult a figyelem és ennek még két bekapott gól lett az eredménye. Köszönjük lelkes szurkolóink bíztatását. Jövő hétvégén a listavezető Iváncsa KSE vendégei leszünk és bizakodunk a pontszerzésben. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Rossz kilátásokkal indult a mérkőzés ugyanis a meglévő sérültjeinek mellé még a bemelegítés alatt a Göbi is csatlakozott. A sok sérült ellenére a játékunk rendben volt és szebbnél szebb gólokat lőttünk. Persze a hibák most is megvoltak de ha ennyi gólt tudunk rúgni akkor ez nem olyan húsba vágó.
Gratulálok a csapatnak

– foglalta össze Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 11. forduló
Érdi VSE – MTK Budapest II 5-3 (4-0)
Gól: Spinner (2., 57.), Farkas (20.), Morvai (29.), Monori (45.) ill. Anokye (52., 79.) Ebot (70.)