Van mit törlesztenünk a Sopron ellen

A kiesés elől menekülő, de elmúlt négy mérkőzésén nyeretlen maradó SC Sopron vendégeként lép pályára április 3-án, 15 órától az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában az Érdi VSE, amely idegenbeli győzelemmel újabb helyezéseket léphetne előre a tabellán.

A jelentős téli változások után kijelenthető, hogy az elmúlt hetekben megtalálta a helyes utat az Érdi VSE, amely bár az éllovas Mosonmagyaróvár vendégeként és legutóbb a negyedik helyezett ETO Akadémiától hazai pályán is 1–0-s vereséget szenvedett, de mindkét esetben biztató volt a játék képe, emellett a Kelen SC, a Gyirmót FC Győr II és a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen a jó játék három ponttal is párosult. Ennek köszönhetően Limperger Zsolt együttese 35 pontot szerezve felkapaszkodott a tabella tizedik helyére és csupán négy pont a hátránya a hetedik Nagykanizsához képest.

Ezzel szemben az SC Sopron tavasszal is keresi önmagát, hiszen a tizenhetedik helyen telelő együttes 2022-ben mindössze Andráshidán tudott nyerni 5–1-re, illetve a Kaposvár ellen hazai környezetben ért el egy 1–1-es döntetlent, emellett pedig a Tatabányától, a Balatonfüredtől, a BVSC-Zuglótól, a Nagykanizsától és legutóbb a Mol Fehérvár FC II-től is vereséget szenvedett.

Bücs Zsolt csapata így tizenegy fordulóval a bajnokság vége előtt hat győzelemmel, öt döntetlennel és tizenhat vereséggel, a tizenhetedik, kieső helyet foglalja el, hátránya pedig hét pont a már bennmaradó helyen álló Balatonfüredhez képest.

De épp ezért nem vehetik félvállról az idegenbeli túrát Csiszár Zoltánék, hiszen a Győr-Moson-Sopron megyeieknek minden lehetőséget meg kell ragadniuk a pontszerzésre.

Igaz, az érdieket motiválhatja, hogy van mit törleszteniük, hiszen ősszel, a kilencedik fordulóban egy végletekig kiélezett mérkőzésen érdi egyenlítés helyett az SC Sopron távozott 2–0-s győzelemmel az Ercsi útról. Arról nem is beszélve, hogy az előző szezonban a Sopron hazai pályán 2–1-re, idegenben 4–1-re múlta felül Kertész Ferencéket, akik először távoznának pontokkal a Hűség városából.

“Van miért visszavágnunk a Sopronnak, hiszen három meccset játszottunk ellenük és mindig kikaptunk. Ezen a mérlegen szeretnénk javítani, de tudjuk azt is, hogy milyen helyzetben vannak. Láttam őket játszani és egy nagyon agresszív társaság, nem véletlenül kaptak két meccsen három kiállítást is, de ebbe nem szabad belemennünk, saját magunkkal kell foglalkoznunk. Az biztos, hogy az ellenfél az utolsó szalmaszálakba próbál kapaszkodni, de nem hagyhatjuk, hogy legyőzzön – a saját játékunkra pedig lehet alapozni. Bár minden hétvégén van valami változás a felállásban és a játékosokban is és most is várható, de ennél többet nem szeretnék mondani, majd a pályán kiderül, hogy fog működni”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az április 3-án, 15 órakor kezdődő SC Sopron–Érdi VSE mérkőzést Kubicsek Máté vezeti, segítői Vörös Dániel és Kondákor Trisztán lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
04.03., 15.00: SC Sopron–Érdi VSE

HÉTVÉGI PROGRAM!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés


Felnőtt NB III-asaink mellett megyei háromnegyedpályás női csapatunk elkezdi a tavaszt, hiszen szombaton 18 órától a Budaörsöt fogadja, de április 2-án igazi nagyüzem lesz, hiszen 10 órától U14-eseink a Diósddal vívnak rangadót, 12 órától U19-eseink a Badacsonytomajt, 16 órától U16-osaink a Balatonlellét látják vendégül, miközben 13 órától az U10-es korosztálynak lesz Bozsik tornája az Ercsi úton. De a Batthyány Sportiskola tornacsarnokában U8-as futsalosaink játszanak három meccset, míg U9-eseink Pestszentimrén kezdik a felsőházi rájátszást. U11-eseink pedig szombaton Bugyira látogatnak a Bozsik program régiós tornájára. Vasárnap NB III-asaink mellett U19-es lányaink játszanak, akik a Szentlőrincet fogadják.

Labdarúgóink mellett tollaslabda szakosztályunkból Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós is részt vesz az U19-es korosztály számára hétvégén Cegléden rendezendő országos bajnokságon, ahol mindketten elindulnak egyéniben, párosban és vegyespárosban is.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, alsóház, C-csoport, 2. forduló, 04.02., 18.00
Érdi VSE–Budaörsi SC II

U19, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 22. forduló, 04.02., 12.00
Érdi VSE–Badacsonytomaji SE

U19 lány, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 15. forduló, 04.03., 11.00
Érdi VSE–Szentlőrinc SE

U16, Regionális bajnokság, déli csoport, 20. forduló, 04.02., 16.00
Érdi VSE–Balatonlelle SE

U14, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 22. forduló, 04.02., 10.00
Érdi VSE–Diósdi TC

U13, Regionális bajnokság, középkeleti csoport, B-csoport, 3. forduló, 04.03., 11.00
FC Dabas–Érdi VSE

U11, OTP Bank Bozsik Program Körzetközpontok régiós tornája:04.02., 9.00, Bugyi

U10, OTP Bank Bozsik Program: 04.02., 13.00, Érd, Ercsi úti Sporttelep

U9, Budapesti Futsalbajnokság, felsőházi rájátszás, 1. játéknap, 04.02., Pestszentimrei Sportkastély
9.00: Érdi VSE–Kastélydombi SE
11.00: Carvalho BLA–Érdi VSE
12.20: Érdi VSE–Rubeola FC

U8, Budapesti Futsalbajnokság, felsőházi rájátszás, 1. játéknap, 04.02., Érd, Batthyány Sportiskola
9.00: Érdi VSE–Carvalho BLA
11.00: Rubeola FC–Érdi VSE
12.20: Érdi VSE–Gerrzo Kft.