Bevettük Sopront

Remek első félidei játékkal, de visszafogottabb második félidei teljesítménnyel győzött 2–1-re a kiesés elől menekülő SC Sopron vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában az Érdi VSE.

Remekül kezdte az SC Sopron elleni idegenbeli fellépését az Érdi VSE, hiszen Limperger Zsolt együttese az első pillanatoktól kezdve támadólag lépett fel és hamar meg is szerezte a vezetést, amikor alig négy perc után Szabó Richárd kapott jó keresztlabdát a jobbszélen, majd cselei után tört a tizenhatoson belülre, ahonnan végül ballal lőtte ki a hazai kapu hosszú sarkát (0–1).

Ezután is lendületben maradtak a vendégek, akiktől ismét Szabó került helyzetbe, melyet a soproni kapus, Acsádi Bence védett bravúrral, majd Pallagi Botond szabadrúgásánál bár tehetetlen volt, az érdi védő csak a kapufát találta el. Igaz, nem sokkal később ismét Szabó tört a hazai tizenhatoson belülre, ahol a soproni védők csak szabálytalanul tudták megállítani. A jogosan megítélt büntetőt Gera Dávid magabiztosan értékesítette (0–2).

A térfélcserét követően bár valamelyest felélénkült a Sopron támadójátéka, az érdi kapura nem okoztak veszélyt a hazai lehetőségek, miközben a túloldalon a vendégek jellemzően kontrákkal próbáltak operálni, de ekkor már jól zárt a hazai védelem. A hajrában bár többet birtokolta a labdát a házigazda, de csak az utolsó pillanatban tudott szépíteni amikor egy belöbbölt labdát Csiszár Zoltán csúsztatott a hazaiak támadója, Kocsis Ármin elé, aki Kertész Ferenc felett emelt az érdi kapuba, de a három pontot így is az érdiek szerezték meg a 2–1-es sikerrel.

“Tudtuk, hogy nehéz helyzetben van a Sopron, amit átérzünk, de nekünk támadólag kellett fellépnünk és ez jól működött az első félidőben, volt egy kapufánk is és még több lehetőségünk, szóval az első félidőből ki tudunk indulni, de a másodikban már pontatlanabbak voltunk, az utolsó passzok már nem úgy jöttek, ahogy terveztük. Tudtuk, hogy az ellenfél elég agresszív focit játszik, de tudjuk, hogy miért. Nagyon fontos volt nekünk a három pont a múlt heti fiaskó után, de innentől kezdve már a Pápára koncentrálunk”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Nagyon gyengén játszottunk a második félidőben is, az elsőben jobban játszottunk annak ellenére, hogy az Érd teljesen megérdemelten vezetett két góllal, viszont fejlődtünk a múlt héthez képest, mert akkor egy perc harmincnál kaptuk a gólt, most három negyvennél. A második félidőben kapkodva játszottunk. Az elején még volt bennünk tűz, utána nem. Sajnos a mi helyzetünkben nem tudjuk elviselni, hogy nem kapunk meg egy büntetőt, valamint azt sem tudjuk elviselni, hogy van hat sérültünk, a kispadon fiatalok, a kezdőben játszott egy 16,5 éves gyerek és egy 18 éves…”

– értékelt az SC Sopron vezetőedzője, Bücs Zsolt. 

Az Érdi VSE legközelebb április 10-én, vasárnap 16 órától a Pápai Perutz FC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
SC Sopron–Érdi VSE 1–2 (0–2)
Sopron, 200 néző. V.: Kubicsek (Vörös D.. Kondákor)
SC Sopron: Acsádi – Baranyai, Jakab G., Gáncs, Honfi (Magas M., 64. perc) – Kiss Á., Tóth A. (Baumgartner, 76. p.), Holzmann – Kocsis Á., Dani (Németh B., 82. p.), Krizsonits
Vezetőedző: Bücs Zsolt
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kertész B., 61. perc) , Csiszár, Pallagi, Petrezselyem – Gera D., Hunya, Kürti – Szabó R., Bartos (Révész, 82. p.), Kollega (Németh G. V., 55. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Szabó R. (4. perc), Gera D. (26. p. – 11-esből)