Jön a nyugati csoport rangadója!

Az előző szezon első helyezettje a második ellen, a mostani listavezető a harmadik otthonában! Az elmúlt évek pikáns rangadója október 10-én, 15 órától ismétlődik meg, amikor az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában az Érdi VSE az Ercsi úton fogadja a III. kerületi TVE-t.

Az elmúlt évek remek színvonalú összecsapásai után az október 10-i mérkőzés előtt már azt is lehet mondani, hogy nem NB III-as találkozóra van kilátás, hiszen az elmúlt évek két meghatározó csapata méri össze tudását az Ercsi úti Sporttelepen rendezett rangadón!

Mindkét fél remekül kezdte a 2020/21-es kiírást, hiszen mind az Érdi VSE, mind a III. kerületi TVE kilenc mérkőzésen keresztül őrizte veretlenségét. Viszont amíg Limperger Zsolték hét győzelem mellett két döntetlent játszottak, addig Kemenes Szabolcs együttese mind a kilenc meccsét győztesen hagyta el. Aztán a 11. fordulóban mindkét csapat elszenvedte első vereségét, miután az érdiek otthon kaptak ki a Lipóttól, míg az óbudaiak a sereghajtó Balatonfüred vendégeként egy 2–1-es „pofonba” szaladtak bele. Legutóbb az érdiek Sopronban is kikaptak, míg Remili Mohamedék Borvető Áron góljával győzték le a BKV-t hazai környezetben.

Az Érdi VSE és a III. kerület is rendkívül masszív védekezéssel rendelkezik.  Csiszár Zoltánék az elmúlt két meccsen két és félszer annyi gólt (ötöt) kaptak, mint az azt megelőző kilencen, ezzel szemben a Kerület kapuját a Balatonfüred mellett csak a Tatabánya tudta bevenni egyszer.

A támadójátékra sem panaszkodhatnak a csapatok, hiszen az érdiek már tizenkilenc, a fővárosiak huszonhat találatnál járnak ebben a kiírásban. A Kerület házi gólkirálya a már hatszor eredményes Remili Mohamed, de őt csak egy góllal lemaradva követi Borvető Áron, míg a házi góllövőlista harmadik helyén a négy gólt jegyző Rabatin Richárd áll, de Daróczi Zoltán és Kokenszky Norbert is egyaránt háromszor vette be az ellenfelek kapuját. Az érdieknél is hasonló az élmezőny, hiszen Koós Gábor ugyancsak hat gólnál jár, míg Kollega Krisztián ötnél, utánuk viszont nagyobb az űr, mivel a harmadik helyen a ZTE FC II ellen duplázó Kalmár Domonkos áll.

A két csapat legutóbb a 2019/20-as szezon tizedik körében találkozott egymással, akkor egy izgalmas és magas színvonalú találkozón 3–1-es sikerrel hozták el a pontokat a Hévízi útról. Egy szezonnal korábban Óbudán 3–3-as döntetlen, Érden 3–1-es vendégsiker született. A 2017/18-as idényben az Ercsi úton 2–2-t játszottak a csapatok, míg a III. kerületben 3–2-re nyertek a hazaiak.

– Egyelőre az a kérdés nálunk, hogyan tudunk felállni, vannak sérültjeink, eltiltottunk és sajnos vannak betegek is. Holnap kiderül, melyik játékosra lehet számítani. Motiválni biztosan nem kell senkit, de még egyszer mondom, sokkal fontosabb, milyen csapattal tudunk kiállni

– fogalmazott a rangadó előtt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, aki nem számíthat a három mérkőzésre eltiltott Popov Patrikra a Kerület ellen.

Az október 10-én, 15 órakor kezdődő Érdi VSE–III. kerületi TVE mérkőzést Nagy Róbert vezeti, segítői Berényi Ákos és Márkus Péter lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
10.10., 15.00:
Érdi VSE–III. kerületi TVE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt NB III-asaink rangadója mellett női együttesünk vasárnap kora délután a Metis második csapatát látja vendégül. U17-eseink szombaton Biatorbágyon vendégeskednek, U16-os lányaink a Doroggal, U13-asaink a megyei U14-es bajnokságban a Dömsöddel játszanak az Ercsi úton. Vasárnap U15-öseink a Csepelt fogadják. A Bozsik Programban szereplő korosztályink közül U13-asaink vasárnap Diósdon, U11-eseink pedig Tárnokon vendégszerepelnek.

Tollaslabdázóink ezúttal Cegléden ragadnak ütőt szombaton a Pesti Sport Kupán. Az „A” kategóriás viadalon az U15-ös és U19-es korosztályokban hatan képviselik az érdi színeket. Kis-Kasza Miklós egyéniben és mindkét párosban indul, Schvirján Zsófia az U15-ös és U19-es egyéni küzdelmekben lesz érdekelt. Györgylőrincz Krisztina és Bugyenszki Adrienn egyéniben és egymás oldalán női párosban szerepel, ahogy a fiú párosoknál Harmos Márton és Zsarnai Marcell is.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 4. forduló
10.11., 14.00:
Érdi VSE–2011 Champion FC-Metis II

U17, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 7. forduló
10.10., 10.00:
Viadukt SE-Biatorbágy–Érdi VSE

U16 lány, ¾ pályás bajnokság, Északnyugati csoport, 6. forduló
10.10., 11.00:
Érdi VSE–Dorogi FC

U15, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 7. forduló
10.11., 12.00:
Érdi VSE–Csepel FC

U14, Pest megyei bajnokság, Déli csoport, 6. forduló
10.10., 9.00:
Érdi VSE U13–Dömsödi USE

U13, OTP Bank Bozsik Program: 10.11., 9.00, Diósd

U11, OTP Bank Bozisk Program: 10.11., 14.20 és 15.45, Tárnok