Nem bírtunk a Kerülettel

Hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett az Érdi VSE a III. kerületi TVE-től az NB III Nyugati csoportjának tizenharmadik fordulójában rendezett rangadón. Kemenes Szabolcs együttese az első félidő végén Erdei Gábor révén szerzett vezetést, majd a második félidőben ugyan emberhátrányba került, de Tamási Zsolt büntetőjével és Rabatin Richárd góljával tovább növelte előnyét.

Az eltiltását töltő Popov Patrikra nem számíthatott a rangadón Limperger Zsolt, aki azzal próbálta meglepni Kemenes Szabolcsékat, hogy a balhátvéd, Varga Tamás a jobbszélen, Kalmár Domonkos pedig a balszélen szerepelt.

Az első helyzet is az érdiek előtt adódott, amikor az ötödik percben Koós Gábor lőtt mellé a tizenhatosról. Az első negyedóra nem is hozott több helyzetet, hiszen mindkét fél rendkívül fegyelmezett, koncentrált játékot produkált, aztán egy baloldali, Koós Gábor által beadott szabadrúgásnál állt közel a vezetéshez a házigazda, de Bozsoki Imre fejese épphogy elkerülte a kaput. A III. kerület első helyzetére közel húsz percet kellett várni, amikor Borvető Áron lövése Bozsoki blokkjáról ment szögletre, ennek ellenére sem volt veszélytelen kísérlet. A játékrész hajrájában megszerezte a vezetést a fővárosi együttes, amikor Czvitkovics Péter jobboldali szabadrúgását Erdei Gábor fejelte az érdi kapuba (0-1).

A félidei vendég vezetés után a második játékrész elején Szalai Vilmos megkapta második sárga lapját, de az érdi emberelőny után nem sokkal Borvető buktatásáért büntetőhöz jutott a Kerület, melyet Tamási Zsolt higgadtan értékesített (0-2).

Nem sokkal később Molnár Bence lekészítése után Koós Gábor állt nagyon közel a szépítéshez, de távoli lökete hiába ment jó irányba, a kapu bal felső sarkába, Jeszenszky Ádám nagyot védett.

A folytatásban nagyon nyomott az Érdi VSE a szépítésért és számos lehetőséget is kidolgozott, de hazai gól helyett a 79. percben tovább növelte előnyét a Kerület, amelytől a jobbszélen Borvető ment az alapvonalig, beadását nem tudták menteni a védők, így a hosszún egyedül érkező Rabatin Richárd egy méterről passzolhatott az üres kapuba (0-3).

A hajrában sem tudott közelebb kerülni a házigazda, így a III. kerületi TVE háromgólos idegenbeli győzelmet aratott.

– Az első fél óra nem volt jó, azt gondolom, egy ilyen győzelem után nyugodtan lehet önkritikus az ember és legyen is. Az első félóra nem volt az igazi, de fontos volt, hogy igazán nagy helyzetet nem engedtünk az Érdnek akkor sem. A vezetés után kezdett feléledni a csapat és úgy futballozni, ahogy tud. A kiállítás erre rátett még egy lapáttal. Örülök neki, hogy ilyen csapatmorált mutatott az együttes, hogy ennyire koncentráltan, összeszedetten futballozott tíz emberrel is, úgyhogy mindenképp jár a gratuláció a srácoknak – értékelt Kemenes Szabolcs, a III. kerületi TVE vezetőedzője.

– Nagyban befolyásolta az egész mérkőzést, hogy az első félidő nagyon kevés helyzetet hozott. Végülis egy olyan helyzetből kaptuk a gólt, amihez hasonlóból Bozsoki föléfejelt, ha az null nullnál nekünk sikerül, biztos más lett volna a meccs. A második félidőben nagyjából egyforma volt a két csapat játéka, volt egy kiállítás és lélektani előnyben voltunk, de volt egy buta és felesleges büntető Honti Attilától, a kettő null pedig megfogta a csapatot. Hiába voltunk eggyel többen… Voltak lehetőségeink utána is és ha hamarabb sikerül szépíteni, akkor harcosabb lett volna a hajrá, de három nullnál minden eldőlt – nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 18-án, 14.30-kor a Tatabányai SC ellen lép pályára az Ercsi úti Sporttelepen, miután a Komárom-Esztergom megyeiek kérésére a felek felcserélték a pályaválasztói jogot.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1589560104538876

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
Érdi VSE-III. Ker. TVE 0-3 (0-1)
Érd, 500 néző. V.: Nagy Róbert (Berényi Á., Márkus P.)
Érdi VSE: Kertész F. – Bozsoki, Csiszár, Földesi (Molnár B., a szünetben) – Honti, Kalmár D., Kócsa (Csala, 87. p.), Koós (Kertész B., 83. p.), Varga T. – Farkas B. (Pintér O., 72. p.), Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
III. ker  TVE: Jeszenszky – Nagy T., Erdei (Bori, 78. p.), Opavszky, Németh G. V. – Daróczi (Fazakas, 53. p.), Szalai V., Rabatin (Kokenszky, 83. p.) – Tamási Zs., Borvető, Czvitkovics
Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
Gól: Erdei (40. perc), Tamási (55. perc – tizenegyesből), Rabatin (79. p.)
Kiállítva: Szalai V. (51. perc)