„A kis Ajax-szal játszunk”

Az NB III Nyugati csoportjának 26. fordulójában az Érdi VSE a Puskás Akadémia FC II-t látja vendégül május 5-én, 17 órától az Ercsi úti Sporttelepen.

Alaposan bekezdett, s tizenhárom mérkőzés óta tartó veretlenségi szériát tudhat maga mögött a Puskás Akadémia FC második csapata, amely legutóbb október végén, a Csepel FC vendégeként kapott ki, azóta az Ajka, a Pénzügyőr és a III. kerület elleni döntetlenek mellett tíz győzelmet aratott (legutóbbi hat találkozóját egyaránt megnyerte), mellyel nem kis meglepetésre feljött a táblázat harmadik helyére – épp az Érdi VSE mögé.

Az érdiek ugyan fölényben és jól játszottak legutóbb a Pénzügyőr SE vendégeként, ám a több meghatározó játékosát nélkülöző együttes csupán 1–1-es döntetlent játszott Pasaréten, így a második helyen négy pont Kertész Ferencék előnye az üldöző PAFC II és a III. kerületi TVE előtt.

Már az említett kiváló sorozat miatt sem szabad lebecsülni a felcsúti fiatalokat, akikkel az érdiek ősszel, idegenben egy kiváló mérkőzésen vívtak 3–3-as döntetlent, míg az előző években változatos eredményeket produkáltak a felek egymás ellen: tavaly Felcsúton az érdiek 4–0-ra, Érden a PAFC II 3–0-ra nyert, azt megelőzően a Puskás II négy pontot szerzett Melczer Vilmosék ellen, hiszen honi környezetben 2–1-re nyert, míg idegenben 2–2-es döntetlent ért el.

– A kis Ajaxszal játszunk, csak így hívom őket. Azt a focit próbálják játszani, amit most játszik az Ajax, amely bízom benne, hogy ott lesz a BL-döntőben. Hasonló focit játszik a Puskás II is, gyorsak, ügyesek, labdabiztosak, nyílt játékot játszanak – nekünk ez általában szokott feküdni, de meglátjuk, mi lesz hétvégén. Valószínű, hogy aki hétvégén eljön Érdre, az egy jó meccset fog látni. Vannak eltiltottjaink, de ez annyiból jó, hogy olyan játékosokat is meg tudunk nézni, akik alapesetben nem biztos, hogy játszanának. Nekik ez egy nagy lehetőség lehet, főleg egy ilyen csapat ellen, mert meg tudjuk nézni, hogyan tudunk rájuk számítani – mondta a hétvégi rangadóval kapcsolatban az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt.

A május 5-én, 17 órakor az Ercsi úti Sporttelepen kezdődő Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II mérkőzést Dobai János vezeti, segítői Kovács Gábor és Nyerges Zsolt lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 26. forduló
05.05., 17.00:
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA

Felnőtt együttesünk mellett női csapatunk vasárnap délelőtt Tárnokon vív rangadót, U19-es és U17-es alakulataink hazai pályán a Veszprémet fogadják szombat délelőtt, míg ezután U16-os lányaink a ZTE FC-t látják vendégül az Ercsi úti Sporttelepen. U15-öseink Székesfehérvárra látogatnak, ahol a Főnix Gold FC vendégeként játszanak. U13-asaink az UTE Labdarúgó Akadémia szervezésében rendezendő FISI Champions Trophy selejtezőjén vesznek részt. Ebedli Zoltán és Serfőző Milán csapata a B-csoportban a Budapest Honvéd FC-vel, a Gödöllő SK-val, a Mészöly Focisulival, az Eger SE-vel és az UTE lila együttesével méri össze tudását. A legkisebb korosztályok, azaz az U7-es, U8-as és U9-es csapatok pedig az Ercsi úton szerepelnek a Bozsik-fesztiválon vasárnap délelőtt.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, felsőház, 6. forduló
05.05., 10.00:
Tárnok BKSK–Érdi VSE

U19, III. osztály, Középnyugati csoport, 24. forduló
05.04., 10.00:
Érdi VSE–Veszprémi FC USE

U17, III. osztály, Középnyugati csoport, 24. forduló
05.04., 12.00:
Érdi VSE–Veszprém FC USE

U16, lány ¾ pályás I. osztály, Északnyugati csoport, 12. forduló
05.04., 15.00:
Érdi VSE–ZTE FC

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 26. forduló
05.04., 10.00:
Főnix-Gold FC–Érdi VSE

U7, U8, U9 Bozsik-program
05.05., 09.00, Ercsi úti Sporttelep

kiemelt kép: Balogh István/archív