Megtörtük a Puskás kiváló szériáját

Október 28. óta először szenvedett vereséget a Puskás Akadémia FC második csapata, amelyet az Érdi VSE 2–0-ra győzött le az NB III Nyugati csoportjának 26. fordulójában, miután az első félidő utolsó perceiben Mojzer György és Kollega Krisztián is eredményes volt.

Kónya Benjámin és Koós Gábor eltiltás, Ország Péter pedig sérülés miatt nem volt bevethető az október óta veretlen Puskás Akadémia FC II ellen.

A mérkőzés elején mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de az első percek egyelőre a pálya talajának megszokásával teltek, hiszen a több napig tartó esőzés miatt alaposan felázott talajon küzdöttek meg a felek.

Az első komoly lehetőségre hét percet kellett várni, amikor Mojzer György kapott remek labdát Melczer Vilmostól, de az érdi támadó lövését Papp Milán blokkolta.

A játékrész első fele ugyan sok helyzetet nem tartogatott, ennek ellenére a vizes pályán jó iramú, harcos összecsapás alakult ki, az érdi kapufa mellett Kollega Krisztián baloldali beadása után Gera Dávid tüzelt fölé.

A 38. percben Mojzer György révén szerezte meg a vezetést a házigazda, amely a Puskás labdajáratásába blokkolt bele az ellenfél tizenhatosán, Kovács Tamás hibája után a labda az érdi csatár elé került, aki közelről nem hibázott (1–0).

A szünet előtti utolsó pillanatokban megduplázta előnyét Limperger Zsolt csapata, amikor Kollega Krisztián csapott le egy indításra, majd a védők gyűrűjében gyalogolt a kapuig, ahol már Laky László sem tudta megállítani (2–0).

A szünetben változtatott kétgólos hátrányban lévő csapatán Visinka Ede, aki a középpályás, Radics Márton helyett a mongol támadót, Ganbold Ganbayart küldte pályára.

A második félidőben továbbra is nyílt játék zajlott a pályán, ám a kapukig nehezen jutottak el a csapatok, a legnagyobb lehetőség a 60. percben Tamás Nándor előtt adódott, aki ugyan jól lépett ki, de Kertész Ferencen nem tudta túljuttatni a labdát.

Nem sokkal később Gera Dávid szabadrúgását kellett Lakynak védenie, míg a túloldalon Kovács Tamás távoli kísérlete tévesztett célt.

Az összecsapás végén a nyílt játékból a vendégek ugyan többször eljutottak az érdi tizenhatosig, de a hazai védelem nem hibázott, így hiába mozgósított nagy erőket a szépítésért a felcsúti együttes, nem tudott közelebb kerülni. A túloldalon az érdiek is több lehetőségig jutottak, de a támadások befejezésébe itt is hiba csúszott.

A végjátékban nem történt változás, így az érdiek megtörték a felcsútiak tizenhárom mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1156034534558104?__xts__[0]=68.ARCP27zpkKobyMJIPKlpllRHIRRjSEZW3dYmFBN27HYeHqBVnsfYBiCsOyAVdFFaHCw85-7ovo_lt656i3ViIcsPTwjFzjb9nUviw9pwQQLleCjcVNphmu7RnzJbCkEhgY53-1SzTSblIy1kGlNmOoS0PoHsAvuSu099RJZZGmU8j2dk439bcdbsgS2u-N9Q5dxV-v-1d6fkJdWTpqWPr9ydI-1Z33uzVBbQHk3qfHjCUupVFdnsRAkJn8LhPUDXXrcMB-N7NCnsI5F0iKc01ZVELSwIy_t0epmN4z9xpLCD5WhDowLPa5e4OtVCvZkUDDMXzslCBAh2SzaaQt-YvIuZOQ&__tn__=-R

– Az első öt percben volt egy kis nehézségünk, mert öt védővel állt fel a Puskás, utána sikerült jól reagálnunk. Harcos meccset játszottunk, ami fontos a fiatal csapatok ellen. Nagyon jó csapat a Puskás, labdabiztos, veszélyes, de nagy pozitívum, hogy lehoztuk úgy a meccset, hogy a Puskásnak nem volt helyzete. Nekünk a két gólon kívül voltak helyzeteink, ha az utolsó passzoknál kicsit finomabbak vagyunk, akkor lehetett volna több is – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Sajnálom, egy egyéni hibából kaptunk egy gólt. Jóban-rosszban együtt vagyunk, ez egy csapatjáték. Való igaz, előrefelé nem voltunk sziporkázóak és élesek, mint amennyire tudunk. Sajnos a szünet előtti két hiba megpecsételte a sorsunkat, az Érd pedig bizonyította, nem véletlenül van ott a dobogó második fokán, a jobb csapattól kaptunk ki. Nincs miért szégyenkeznünk, az elmúlt hat és fél hónap veretlenségére nagyon büszkék vagyunk – nyilatkozta a Puskás Akadémia FC II vezetőedzője, Visinka Ede.

– Egy jó meccset láthattak a nézők. Egész héten hallhattuk, hogy lassan fél éve nem kapott ki a Puskás, de úgy készültünk, hogy megtörjük ezt. A csapat nagyon jól játszott, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Jó csapat volt a Puskás, harcos, küzdelmes meccs volt. Az ilyen csapatok ellen jó focizni – értékelt Gera Dávid.

Az Érdi VSE május 12-én, a Pápai Perutz FC vendégeként folytatja szereplését.

NB III, Nyugati csoport, 26. csoport
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 2–0 (2–0)
Érd, 150 néző. V: Dobai János (Kovács Gábor, Nyerges Zsolt)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Pintér N., 75. perc) – Gera D. (Végh D., 91. p.), Májer, Melczer – Mojzer, Pál Sz., Kollega (Kelemen P., 80. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
PAFC II: Laky – László (Magyar Zs., 83. p.), Krizan, Kovács T., Papp M., Major – Mim (Vörös T., 65. p.), Radics (Ganbayar, a szünetben), Sipos Z., Kocsis – Tamás N.
Vezetőedző: Visinka Ede
Gól: Mojzer (38. perc), Kollega (45.)