„A lényeg, hogy csapattá váljunk!”

Vasárnap Tárnokon kezdődik a Bozsik-program 2018/2019-es kiírása az Érdi VSE U11-es együttesének. A csapat irányítását Csiszár Zoltán vette át a nyáron, aki Papp Gábor segítségével szeretteti meg a labdarúgást a gyermekekkel.

Hogy telt az elmúlt időszak, amióta átvetted a csapatot? Mennyire sikerült megismerni a játékosokat?

– Az első héten nagyon lámpalázas voltam, próbáltam úgy csinálni, ahogy az edzők szokták – kezdett bele Csiszár Zoltán. – Az első vízválasztó az augusztus 20-i torna volt, ahol egy egész napot töltöttem el a srácokkal, onnantól kezdve ugyanazok a játékosok jártak – egy-két hiányzó kivételével. Kezdjük megismerni egymást a csapattal. Szerintem már azóta is fejlődtünk.

Hétvégén pedig megkezditek a Bozsik-program idei szezonját. Milyen várakozásaid, céljaid vannak a csapattal kapcsolatban, tudva azt is, hogy az U11-ben maradókhoz csatlakoztak az U9-ből kiöregedők és tudható az is, hogy tudásban van eltérés a játékosok között.

– Ezt úgy fogjuk megoldani, hogy két csapattal indulunk, egy U10-essel és egy U11-essel és ezért így külön is tudom ezt választani – szóval ezzel nem lesz gond. Ami az elvárásaimat illeti: amiről már beszéltem az augusztusi tornával kapcsolatban, hogy már ott is magunkhoz képest sokat fejlődtünk. Itt ugyan más ellenfelek lesznek, más szintet fognak képviselni. Kíváncsi leszek arra is, hogy tudunk-e sok passzal játszani, vagy egyszerűbb játékot játszunk. A lényeg, hogy csapattá váljunk! Ha az elejétől is úgy tudunk szerepelni, mint az augusztusi torna végén, akkor már nagyot lépünk előre és onnantól kezdve még jobban tudunk szerepelni és csapatként működni.

Az Érdi VSE utánpótlásvezetőjének, Ebedli Zoltánnak a tervei az U11-es csapattal kapcsolatban:

– Ez a korosztályunk is szép létszámban készül, sok új játékos érkezett. Még itt is keressük a legoptimálisabb módszert, hogy a tudásbeli különbségeket kiküszöböljük. Jövő héttől egy új koncepció indul el ebben az új rendszerben az U11-en belül. Két csapatot is indítunk, külön az U10-et és külön az U11-et, tehát minden játékos meg fogja kapni a lehetőséget, hogy mérkőzésen is részt vegyen, ami ebben a korosztályban kiemelten fontos.