Hazai pályán kezdik a Bozsikot!

Vasárnap az Ercsi úti Sporttelepen rendezik az U13-as korosztály szezonnyitó Bozsik-program tornáját. Az U13-as együttes irányítását Ebedli Zoltán vette át, aki az U11-ből kiöregedőket vitte tovább. Az Érdi VSE utánpótlásvezetőjét kérdeztük.

Az utolsó edzéseken majdnem maximális létszámmal voltatok. Ha visszatekintesz az elmúlt időszakra, hogyan telt?

– Augusztus 13-án kezdtük a felkészülést. Szinte egész augusztusban tíz-tizenkét fős létszámmal készültünk, aki tavalyról kiöregedett az U11-ből, az mindenki jár, szóval ezt egy nagy pozitívumnak tekintem. Nem távozott a klubtól senki, mindenki folytatta ott, ahol abbahagytuk. Az U13-as korosztály hivatalosan 2006 és 2007-es születésű labdarúgókból áll, de a 2006-osokat feladtam az U14-hez, tehát csak a 2007-esek vannak nálam. Velük fogjuk teljesíteni a Bozsik-programot. Ami biztató, hogy a szeptemberrel nagyon sokan jöttek, most huszonegyen edzettünk, már azt is mondhatnám, hogy ezt hogyan oldjam meg, mert sok új játékos csatlakozott hozzánk ebbe a korosztályba is.

Ez viszont magával hozza azt is, hogy a játékosok között van tudásbeli különbség. Ezt kell kompenzálni?

– Ez egy nehéz edzői feladat, mert van, aki szinte most kezdi el a labdarúgást, más viszont öt-hat éve focizik, de lehet, hogy erre az lesz a megoldás, hogy lesz egy segédedzőm és akkor kettészedjük a csapatot már a korosztályon belül is. A közelebbi cél, hogy ezt meg tudjam valósítani.

Mi a cél a csapattal kapcsolatban? A Bozsik-programban nincs hivatalos eredménymérés, de gondolom, edzőként tűztél ki célokat a csapat elé, akár technikai, akár taktikai értelemben.

– A minimális elvárás, hogy a sokpasszos játékot minél jobban elsajátítsuk, de ez a szezon készülés a nagypályára is, mert szeretném, ha jövőre minél többen felkerüljenek, ugyanúgy, mint most a 2006-osok.