„Sok elhivatott játékos „született”

Egészen kimagasló edzéslátogatottsággal rendelkezik az Érdi VSE U11-es alakulata. A csapatot a 2017/2018-as idényben Ebedli Zoltán irányította, aki a következő szezont már az Érdi VSE utánpótlásvezetőjeként, illetve az U13-as csapat edzőjeként kezdi meg.

A létszámmal abszolút nem volt gond, sőt… Irigylésre méltó, hogy ilyen sok edzésen ilyen nagy létszámmal edzett az évben az Érdi VSE U11-es csapata.

– Nem úgy indultunk másfél évvel ezelőtt, hogy nincs gond a létszámmal. Augusztusban is még nyolc-tízfős létszámok voltak, de mostanra eljutottunk oda, hogy már tizenhatan is simán edzünk. Mostanában szembesültem vele, hogy más csapatoknál ez nem így van. Nálunk a csapat magja 90 százalék fölötti edzéslátogatottsággal rendelkezik. Mást ne mondjak, Czikó Bence az elmúlt másfél év közel kétszáz edzéséből múlt héten hiányzott háromszor, mert beteg volt. Kétszáz edzésből 197-en ott lenni elég kiemelkedő – és majdnem lecsúszott a dobogóról, hiszen az Antunovits-testvérek négyszer hiányoztak, a többiek is ötször-hatszor. Erre pedig nagyon büszke vagyok!

Ez pedig azt jelenti, hogy sokat fejlődtek a játékosok.

– Ezt a koncepciót, amit én is vallok, ezentúl remélem, hogy az egész utánpótlás követni fogja, azaz a felnőtt csapat mintájára próbáljuk járatni a labdát, minél több passzal játszani, nem pedig ívelgetni. Előreléptünk ebben mi is, de van még hova. Az alap technikai készségeket magasabb szinten kell csinálni, hogy ezt a felfogást tudjuk követni.

A csapatnak nyolc kültéri, három teremtornája volt a Bozsik-programban, emellett, amikor lehetőség nyílt rá edzőmeccset vívtatok vagy valamilyen tornán vettetek részt.

– Maximálisan hasznosak voltak ezek a tornák. Ez is egy új koncepció az egyesületen belül, hogy minél többet versenyeztessük a srácokat – nálam ez idén már elindult és abszolút pozitívak a visszajelzések.

Mik voltak a szezon legfontosabb tapasztalatai akár pozitív, akár negatív irányban?

– Pozitív az edzéslátogatottság és, hogy sok elhivatott játékos „született”, akik megszerették ezt a sportágat és az egyesületet. Sokszor sikerült megvalósítani azt, amit szerettem volna, akár meccsen, akár edzésen. Negatívum, hogy a csapaton belül voltak olyan megnyilvánulások, amiket mellőzni kell a jövőben.

Ebedli Zoltán a megszokott három helyett ezúttal két oklevelet osztott ki csapata tagjainak, hiszen legjobb és legtöbbet fejlődő játékost nem tudott választani a sok lehetőség közül. A legszorgalmasabb – az említett edzéslátogatottság miatt – Czikó Bence lett, míg az idény legjobb teljesítményéért járó oklevelet Szekeres Bence kapta meg, aki nem csak a mérkőzéseken, hanem a pályán kívül is kiváló hozzáállással dolgozott.