„Látjuk, hova szeretnénk eljutni”

Öt kültéri és egy teremlabdarúgó Bozsik-tornán van túl az Érdi VSE U11-es csapata.

– Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hozzáállásával. Öt tornán vettünk részt, voltak hullámvölgyek, volt, ami nagyon jól sikerült, volt ami egyáltalán nem. A legjobb az utolsó teremtorna volt, ahol az akarás és az eredmény is jó volt. Az eredményt nem számoljuk, de ez ott is kiváló volt. Augusztus 15-én kezdtük az őszi idényt, 51 edzésünk volt a hat Bozsikkal, emellett egyszer játszottunk edzőmeccset Biatorbágyon, ami nem úgy sikerült, mert a Biatorbágy egy kiemelt csapatával játszottunk. Azt látjuk, hova szeretnénk eljutni Érden egy pár év múlva. Szekeres Bence lett a legügyesebb játékos, a legtöbbet fejlődő Antunovits Milán, a legszorgalmasabb pedig Czikó Bence, akiről már megszoktuk, hogy minden edzésen itt volt, meg az összes Bozsik-tornán is – mondta Ebedli Zoltán.

– Hova szeretnénk eljutni? Hol tartunk most? Úgy érzem, hogy a többi korosztályos csapathoz képest a passzszámunk az egyik legjobb, de szeretném, hogy a nagy csapat mintájára még ennél is többet passzolnánk. Ebben mindenképp szeretnék előrelépni, illetve a fegyelem terén is, de a srácok hozzáállásán is, mert ezt ugyan sokszor elmondtam nekik, hogy edzésen is jobban kell figyelniük. Úgy érzem, a csapat zömének meg van a sportághoz való kötődése, s van aki választaná ezt hivatásának, de ahhoz, hogy előrelépjünk több figyelem és koncentráció szükséges – tette hozzá.

– Sok játékos érkezett, illetve többen ki is öregedtek az U13-ba, igaz, az U9-ből is sokan beleöregedtek az U11-be. Most körülbelül 18-20 fő van a csapatban, edzésen pedig 14-15-en szoktunk edzeni. Ebben 8-10 ember szokott lenni a Bozsik-programban, de vannak, akik most kezdtek el focizni és vannak, akik egyéb elfoglaltságok miatt nem úgy tudnak járni edzésre, s körülbelül így alakul ki a csapatunk – mondta az U11-es csapat edzője.

– Szakszóval élve, ami előtt átvettem ezt a csapatot, pofozógépek voltak, akkor az volt a kérdés, mennyit kapunk, most sokkal jobbak az eredmények is. Ha nagyon magasra tesszük a lécet, akkor nincs megfelelő eredmény, de ha átlagosra, akkor jó eredmények vannak. Természetesen mi magasra tesszük a lécet és azt mondjuk, van hova fejlődni ebben is, de nem az az elsődleges elvárás, hogy mindig nyerjünk, hanem az, hogy néhány srácot megtartunk és végigjárja a ranglétrát – jegyezte meg Ebedli Zoltán.

Szekeres Bence lett a legjobb, Antunovits Milán a legtöbbet fejlődő, Czikó Bence pedig a legszorgalmasabb játékos az U11-eseknél