„Hálás vagyok, hogy ilyen csapattal dolgozhatok”

Mind létszámban, mind játékban nagyon sokat fejlődött az Érdi VSE felnőtt női együttese, amely hét ponttal zárta az őszt.

– Változatos volt az idény, egy elég nehéz és egy számunkra rossz szájízzel telt kupamérkőzéssel kezdtük az idényt a Baracs ellen, amelytől egy elég nagy arányú vereséget szenvedtünk – kezdte Takács György, az Érdi VSE felnőtt női csapatának edzője. – De utána a csapat összeszedte magát, azon a meccsen sok hiányzónk volt, de úgy gondolom, hogy akik ott vannak, mutassák meg, mire képesek. Sajnos nem úgy sült el a dolog, mint ahogy azt szerettem volna, de talpra álltunk és a bajnokságban egy új arcunkat mutattuk. Nagy hévvel vágtunk neki a bajnokságnak. Mindjárt az elején három ponttal kezdtünk, mert a Szentendre nem állt ki ellenünk, aztán jött a törökbálinti döntetlen és egy-két teljesen vállalható vereség nagy múltú csapatok ellen, ahol négy-ötgólos különbséggel kaptunk csak ki. Mert nyilván nem verem a lányok mellkasát arra, hogy kikapunk öt nullra, de ha tudjuk azt, hogy az ellenfeleknél NB I-et is megjárt játékosok is szerepeltek a pályán, akkor ez egyáltalán nem rossz eredmény. Az olyan mérkőzéseken, amiket hozni lehetett, azok ellen meg is tettük. A Tárnok elleni 1–0-s vereségre nagyon büszke vagyok, mert tavaly tizenötöt kaptunk tőlük a két meccs alatt és ez akkor lehetett volna több is, játékban akkor sehol nem voltunk, idén viszont teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk. Egy elkerülhető góllal kaptunk ki, s azon kívül nem volt sok helyzetük, nekünk pedig volt három-négy ziccerünk, ami sajnos kimaradt. A Törökbálin elleni meccsről is ugyanezt tudom mondani, ott 0–0-s eredmény született és azon a meccsen mi domináltunk, sajnos a gólt nem tudtuk megrúgni, márpedig lőtt gól nélkül nehéz nyerni… A tatabányai mérkőzés volt még az, ahol 3–0-ra ugyan kikaptunk, de azon a meccsen is volt keresnivalónk, viszont előjöttek azok a hibák, amik a szezon második felére eltűntek, nem rúgtunk öngólokat és az ellenfeleket sem hoztuk ziccerbe, ez megmutatkozott az utolsó mérkőzésen, ahol egy nagyon szép győzelmet arattunk és megkoronáztuk az egész féléves teljesítményünket – fogalmazott.

– Fejlődni mindenkinek kell, a csapatjátékban mindenképp. Ahhoz, hogy ilyen szépen szerepeltünk, hozzá kell tenni, nagy mértékben befolyásolta, hogy jöttek új játékosok Halásztelekről és Százhalombattáról és emelték a játékok színvonalát. Viszont az, hogy ők itt vannak, azt jelenti, hogy ki kell alakulnia annak az összhangnak, ami még egyelőre csak kialakulóban van, de nagyon örülök, hogy a csapat így befogadta ezeket a játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy ez az összhang a jövőben meg fog látszódni, mert az edzésmunkával maximálisan elégedett vagyok. Huszonhármas keretünk van, ebből edzésen 17-18 fővel vagyunk, ami még egy felnőtt férfi csapatnál is elismerésre méltó teljesítmény, hát még egy női csapatnál, szóval nagyon hálás lehetek azért, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatok – mondta.