Beszélgetés Fülöp Noellel – Felnőtt

Egyesületünk felnőtt keretének játékosa Fülöp Noel meghívást kapott az esseni világbajnokságon résztvevő Socca Hungary keretébe. Ennek ürügyén beszélgettünk Noellel, de mielőtt meghallgatnák őt essen pár szó arról mi is az a Socca?

A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Csapatonként egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán, ahol a kapu mérete 4×2 méter. A pálya talajának borítása műfű és a labda mérete megegyezik a nagypályán használt 5-ös mérettel. Röviden a legfontosabbak….ezek után Noel-é a szó.

  Ha jók az értesüléseim, már a megalakulás óta űződ ezt a sportot. Viszont a szabályokból adódóan nem vehettél mindig részt ezeken a rendezvényeken. Miért is?

Maga a Socca tulajdonképpen nem újkeletű, dolog csak apró módosításokkal létrejött kispályás fociról beszélünk.
Azt hiszem a legjobb megközelítés az, hogy amióta tudok arról, hogy az ország számos városában rendeznek rangos tornákat, a kispályás foci egy különleges helyet foglalt el a szívemben, és amikor nem ütközött a bajnoki mérkőzésekkel, ott voltam a tornákon. Ezen tornákon az évek során minden jelenlegi válogatottbeli csapattársammal találkoztam vagy csapattársként vagy ellenfélként, így a válogatott megalakulásával lehetőségem nyílt nekem is csatlakozni a csapathoz, mert az alakuláskor 2018 nyarán épp profi szerződés nélkül voltam, ami feltétele Socca szabályrendszerének, és a válogatott pedig a görögországi világbajnokságra kezdte meg a felkészülést.
Az élet akkor más irányba sodort, mert lehetőséget kaptam az MTK-tól, hogy segítsem őket az NB I-be való visszajutásban, ami egy sikeres év végén sikerült is, azonban kérdésedre válaszolva, így nem tarthattam a csapattal a vb-re.

Egy hosszú felkészülésen és a keretszűkítésen vagy, vagytok túl. Hogyan értékeled ezt az időszakot?

Izgalmas heteken vagyunk túl, hiszen egy 8 hetes felkészülés utolsó hetéhez értünk, ahol már az apróbb taktikai részeket gyakoroljuk a csoportmérkőzésekre, de ezt megelőzően egy bővebb, 25-ös kerettel kezdtünk neki az edzéseknek, és végül így jutottunk el a 14-es utazókeretig.

Noel neve is ott szerepel az utazó keretben.
Noel neve is ott szerepel az utazó keretben.

A „D” jelű, (talán hívhatjuk „halál” csoportnak) kvartettbe kerültünk az esseni világbajnokságon. Törökország, Elefántcsontpart és a címvédő Brazília lesznek az ellenfeleink. Hogyan látod az esélyeinket?

Egy tornán mindig fontos a jó kezdés, amely jelen esetben a torna 2. napján a Törökország elleni mérkőzés lesz 3-án 21 órai kezdettel. Azt gondolom az első meccs mivoltából kiindulva, hogy habár nekik az első szereplésük a világbajnokságon, mégis foggal-körömmel harcolnak majd a pontért, pontokért, így egy küzdelmes győzelmet várnék indulásra magunktól.
Ezután kis pihenő következik, mert hétfőn és kedden lesz a másik két csoportmeccsünk, amelyeken előszőr a címvédő brazilokkal játszunk, ami egy nehéz meccs lesz, de nagyon jó értékmérő lehet számunkra, majd végezetül Elefántcsontpart legjobbjai ellen zárjuk a csoportot, amely csapat könnyebb ellenfélnek ígérkezik, de nem szabad kiindulni a tavalyi vb-ből, hiszen egy év sok idő, ami alatt ebben a sportágban sokat lehet fejlődni.
Összességében továbbjutást várok magunktól, amiért mindent meg is fogunk tenni.

Fülöp Noel készülhet az Esseni világbajnokságra.

Nem maradt más mint, hogy az egyesület nevében sikeres és sérülés mentes világbajnokságot kívánjak Neked és természetesen a Magyar válogatottnak.

Nagyon szépen köszönjük a jó kívánságokat.

Természetesen a világbajnoki élményeiről is megkérdezzük majd játékosunkat.