Évértékelő Ebedli Zoltánnal – NBIII

A bajnokság befejezése után itt az ideje, hogy mérleget vonjunk, meghallgassunk véleményeket, értékeléseket. Beszélgető partnerem ezúttal a felnőttcsapat szakmai felelőse Ebedli Zoltán. Jöjjön egy-két gondolat az indulásról, a bajnokságról és a közeli jövőről.

Az előző bajnokság végén ültél le a felnőtt csapat kispadjára (mint megbízott edző) és három sikeres mérkőzés után a vezetőség úgy döntött csináld tovább. Ez volt az első teljes éved, amit felnőtt csapat kispadján töltöttél, mint a szakmai munkáért felelős edző. Hogyan élted meg ezt a lehetőséget?

Mindig is arra készültem, hogy edző leszek, így egy pillanatig nem hezitáltam, amikor a vezetőség úgy döntött, hogy velem képzelik el a következő szezont. Nyilván mivel az elmúlt három évben is a csapat mellett dolgoztam, mint asszisztens edző, a közeg, a játékosok, a csapat dolgait belülről ismertem, ezért is döntöttek Feri bácsiék végül úgy, hogy nem hoznak „külsös” edzőt a csapat mellé, hanem házon belül oldjuk meg a pozíciót.

Feladataim az utánpótlással nevelésben is megmaradtak, ami sűrűvé tették napjaimat, de a stábbal közösen sikerült megoldanunk a ránk bízott feladatot.

Visszavonult Koós Gabi, Csiszár Zoli, elhagyta a csapatot Kollega Krisztián és Gera Dávid mind meghatározó játékosok. Bevezették a „fiatal szabályt”. Mind olyan történések, amit meg kellett oldani. Ez olyan helyzet, amikor az ember rájön, hogy nehéz fába vágta a fejszéjét. Te mit gondoltál? Voltak kétségeid?

Amikor eldőlt, hogy én irányítom a csapatot ebben a bajnokságban, az egyetlen feladat, amitől tartottam, az az új csapat építése volt. Vannak számomra nagyon fontos kritériumok, hogy kikkel szeretnék együtt dolgozni, és nehéz olyan játékosokat találni, akik minden szempontból alkalmasak a feladatra. Számomra nagyon fontos, hogy minél több érdi kötődésű játékos játsszon a csapatban. Ebben sokat léptünk előre tavaly nyáron, és remélem idén is lesznek olyan érkezők,akik az érdi tábort erősítik. Idén már a saját utánpótlásunkból is fog felkerülni a felnőtt keretbe játékos, meglátjuk, hogy mennyire tudnak majd élni a lehetőséggel.

Utólag persze minden egyszerű és szép. Egy sikeres szezonon vagyunk túl. A csapat az irányításoddal (stáboddal együtt) az előkelő 6. helyen végzett. Te hogyan értékeled ezt a bajnoki évet?

A vezetőség célul a csapatnak az első nyolc pozíciót tűzte ki, de mindannyian tudtuk, hogy a 20 csapatos bajnokságban ez nem lesz egyszerű feladat. A végső sorrendbe sok külső tényező is beleszólhat, gondolok itt például az esetleges sérülésekre, betegségekre. Mivel sok mérkőzést kellett játszanunk, egy-egy sérülés hullám nagyban befolyásolhatja a csapatok szereplését. Mivel nálunk eleve nagyon rövid a kispad, ezért ez fokozottan igaz.

Az eredményeket tekintve az őszi szezonban különösen impozáns volt, hogy az előttünk álló 5 csapatból hármat meg tudtunk verni, és csak kettőtől kaptunk ki, viszont negatívum, hogy a teljesítményünk nagyon hullámzó volt. A tavasszal már sajnos nagy meglepetés eredményt nem tudtunk hozni, viszont a „kötelező” győzelmeket be tudtuk zsebelni. Amire különösenbüszkék lehetünk az a kapott gólok száma, szám szerint 33, ami a második legkevesebb a bajnokságban, illetve az, hogy 21 mérkőzésen nem kaptunk gólt, ami a teljes NBIII –asbajnokságban jó eredménynek számít. Sajnos viszont a rúgottgóljaink száma nem túl magas, de tekintve, hogy  nem sikerült igazi csatárt igazolnunk ez nem is meglepő.

Érdi VSE felnőtt csapata a 6. helyet szerezte meg a magunk mögött bajnokságban.

Melyik az a pillanat, pillanatok, amit sorsfordítónak ítélsz meg (ha volt ilyen) az eredmény a cél elérése szempontjából.

Mivel 38 mérkőzést játszottunk, igazán egy meccset nehéz lenne kiemelnem, de az, hogy ősszel hazai pályán a Veszprémet, a Tatabányát, és a III. kerületet is sikerült megvernünk, a gelszámolásnál sokat jelentett.

Kellemetlen kérdés. Kivel, kikkel voltál maradéktalanul elégedett és ki okozott netán csalódást a menetelés során?

Nem szeretnék nagyon nevesíteni, de a védekezésünk a szezon során pár alkalomtól eltekintve rendben volt. Ami igazán jól jött ki, hogy meccsről meccsre voltak olyan teljesítmények,amik átlendítették a csapatot az esetleges holtponton. Ősszel is voltak kimagasló teljesítmények, ugyanakkor tavasszal más vette át a húzó ember szerepét.

Már tervezni kell a jövő évi szezont. Hogyan tovább? Tudhatunk valamit a játékos mozgásokról?

A játékosokkal még csak előzetesen beszéltünk, de annyit elmondhatok, hogy a csapat nagy része itt képzeli el a jövőjét. Különösen fontosnak tartom, hogy ne cseréljük ki minden szezonban a fél csapatot, csak egy-egy távozót próbáljunk meg pótolni, vagy a lehetőségeinkhez képest erősíteni a csapatot. Biztos, hogy lesz két-három távozó, és körülbelül ugyanennyi érkező, ha a terveink sikerülnek.

Köszönöm a beszélgetést és gratulálok a magunk mögött hagyott idényben elért eredményhez, és sok sikert az előttünk álló bajnoki és kupa meneteléshez. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!