Kötelező győzelem a sereghajtó ellen

Húsvét vasárnap került sor a Zsámbék elleni bajnoki mérkőzésünkre. Az őszi fiaskó után játékosainkat a visszavágás fűtötte. A dolgunkat nehezítette, hogy két alapemberre sem számíthatott Ebedli Zoltán. Németh Gábor és Göblyös Dániel sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Csapatunk ugyan uralta a mérkőzést, de a gól valahogy nem akart összejönni a nagyrészben védekezésre szorítkozó vendégek ellen.

6. perc: Pallagi szöglete Farkas fejéről a kapu fölé pattant.

11. perc: Pallagi baloldali szöglete mindenki előtt elsuhant a kaputól 1 méterre.

20. perc: Csoma-László ugratta ki Szabót a balösszekötő helyén, aki bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, de ott hosszat tolt és így oda lett az ígéretes helyzet.

21. perc: Kerék szerzett labdát a baloldalvonalnál, befelé cselezett és 23 méteres lövése Kertész ölében halt el.

23. perc: Csoma-László adott „kulcs passzt” Szabónak a 16-os vonalánál, aki maga elé vette, de 14 méteres lövését védte a vendég kapus. Nagy helyzet volt.

31. perc: Farkas ügyesen játszotta át ellenfelét a jobb szélen. Pontos beadását Gajda fura mozdulattal fejelte a kapu mellé.

32. perc: Farkas 22 méteres lövését védte Tugyi, a kipattanóra három érdi támadó érkezett. Közülük Csoma-László szerette volna kicselezni a fekvő kapust, de Tugyi lábbal elsodorta labdát előle. Óriási helyzet maradt kihasználatlanul.

42. perc: Csoma-László cselezgetett a baloldalon. Egészen az alapvonalig vitte és a visszapasszolt labdáját Gajda lőtte a hosszú mellé 14 méterről.

45. perc: Pallagi jobb oldali beadása üresen találta Gubacsit, aki 6 méterről a kapu mellé fejelt.

A félidőben egyik szakvezető sem változtatott a kezdeti összeállításon. Utólag megállapítható, hogy az Érdi csapat jött ki elszántabban a második játékrészre.

46. perc: Pintér robogott el a baloldalon, középre ívelését a berobbanó támadók elől az utolsó pillanatban tisztázták a védők.

47. perc: Gubacsi jobb oldali beadását Csoma-László hagyta kihasználatlanul a kaputól 5 méterre.

50. perc: Pallagi jobb oldali szögletből a 16-os vonalára ívelt Morvaihoz, akinek kapáslövése a léc fölött hagyta el a játékteret.

55. perc: Révész kapta a mérkőzés első sárgáját. Még ebben a percben Révészt Pál váltotta a pályán.

58. perc: Pallagi és Pintér baloldali szöglet variációja után az utóbbi adott a rövid irányába, Szabó pörgetését még védte a kapus, de a kipattanót Fülöp 5 méterről a hálóba vágta. 1-0

60. perc: Sugár S. helyett Sugár B. állt be.

64. perc: Lőrinczy kapott sárgát (ami lehetett volna színesebb is!!) egy kíméletlen szabálytalanság után.

70. perc: Érdi oldalon Gubacsit Kürti váltotta, vendégoldalon Kerék és Csabafi helyett Szakszon és Bíró állt be.

72. perc: Az alig két perce pályán lévő Bíró került helyzetbe lövését blokkolták a védők. A labda Zsuppán elé pattant, akinek 10 méteres lövését védte Kertész. A kipattanót Gajda „takarította” el a kapu előteréből.

82. perc: Csoma-László hagyta el a pályát helyére Kincses állt be.

83. perc: Harmat és Somogyi lement, Csóri és Mártonfi bejött a pályára.

86. perc: Fülöp 40 méteres kiugratásával Pál lépett ki a védők közül és higgadtan helyezett a jobb sarokba. 2-0

 A kötelező a győzelem a legnehezebb mégis végig irányítva a mérkőzést megérdemelt győzelmet arattak játékosaink. Köszönjük szurkolóink buzdítását. Hajrá Érd!

 

Nehéz meccs volt ahogy számítottunk is rá. A Zsámbék masszívan védekezett és a lehetőségeinket az első félidőben nem tudtuk gólra váltani. Második félidőben változtattunk a felálláson és a mezőny fölényünk góllá érett. Örülök hogy sikerült itthon tartani a három pontot és ismét kapott gól nélkül lehozni a meccset.

– zárta Ebedli Zoltán.

 

A mai mérkőzésen, sok gonddal küzdöttünk. Hiányzott két alapemberünk a belső védőposzton. Ennek ellenére szervezettek voltunk és voltak periódusok, amikor jól is fociztunk. A két kapott gólunk a rutintalanságunknak tudható be, amit hétről-hétre elmondhatunk magunkról. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, ezt tudtuk, nem véletlenül áll az Érd az 5. helyen. Gratulálok a győzelmükhöz.

– nyilatkozta Bodó László.

NB III. Nyugati csoport 30. forduló
Érdi VSE – Zsámbéki SK 2-0 (0-0)
Érd: Kertész – Gubacsi (Kürti 70.), Fülöp, Pallagi, Pintér – Morvai, Révész (Pál 55.), Gajda, Farkas B., Csoma-László B. (Kincses 80.) – Szabó
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Zsámbék: Tugyi – Somogyi (Csóri 81.), Lőrinczy, Zsuppán, Kerék (Bíró 70.), Barlangi – Monori, László, Csabafi (Szakszon 70.),  Sugár S. (Sugár B. 59.) – Harmat (Mártonfi 81.)
Gól: Fülöp (58.), Pál (85.)