A hazai mérlegen is szeretnénk javítani

Szeptember 11-én, vasárnap 16 órától a III. kerületi TVE ellen vív rangadót az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE. A tabella második helyén álló zöld-fehéreknek nem lesz könnyű dolguk a másodosztályból az előző évad végén búcsúzó fővárosiak ellen, de céljuk, hogy az NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában javítsanak hazai mérlegükön.

Temérdek változás történt a III. kerületben, mióta a két csapat legutóbb összemérte erejét a harmadosztályban. Az óbudaiak az NB II-be való feljutás után rögtön visszatértek a harmadosztályba, hiszen a klub előbb néhány fordulóval a bajnokság vége előtt bontott szerződést Kemenes Szabolccsal, majd az őt váltó korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila sem tudta a másodosztályban tartani az együttest. A Kerület így utolsó helyen esett ki a másodosztályból és tért vissza az NB III Nyugati csoportjába.

Az irányítást pedig az az Aczél Zoltán vette át, aki a Közép-csoportban a Kozármislenyt veretlenül vezette bajnoki címig. A klub bár jó képességű labdarúgókat igazolt, a jelentős mennyiségű távozó miatt még nem állt össze igazán a fővárosiak játéka – legalábbis ez szűrhető le az új idényben elért eredményeikből.

A Kerület ugyanis kissé beragadt a rajtnál az ETO Akadémiától elszenvedett hazai vereség és a Puskás Akadémia II elleni felcsúti döntetlen után, s bár Veszprémben is 1–0-ra elbukta a rangadót, azért a Kelent (3–2), a Zsámbékot (1–4) és a Nagykanizsát (3–1) is legyőzte, legutóbb pedig figyelemreméltó, nyolcgólos győzelmet aratott az újonc Teskánd ellen a Hévízi úti Stadionban.

A Kerülettel szemben a szintén számos változáson áteső érdiek kiválóan kezdték az új évadot, hiszen a Komáromot, a Tatabányát, a Balatonfüredet, a ZTE FC II-t és a Csornát is legyőzték, ráadásul a Veszprém megyeieknek öt, a Győr-Moson-Sopron megyeieknek négy gólt lőttek Farkas Bálinték idegenben.

Igaz, hazai pályán a jó játék ellenére pont nélkül maradtak Kertész Ferencék a Kaposvár ellen, illetve a Budaörs elleni térségi rangadót is elvesztették az Ercsi úton.

“A bajnokság egyik esélyesét fogadjuk vasárnap. Bravúrra van szükség, ahhoz hogy pontot vagy pontokat tartsunk itthon, de ha végre hazai pályán is jó játékkal rukkolunk elő, akkor erre minden esélyünk megvan”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

A két csapat legutóbb a 2020–2021-es idényben találkozott egymással, amikor Érden 3–0-s, Óbudán pedig 1–0-s vendégsiker született. A 2019–2020-as csonka évadban az Érdi VSE 3–1-re nyert a Hévízi úton, míg a 2018–2019-es kiírásban a Kerület vendégként nyert 3–1-re, Óbudán pedig 3–3-as döntetlen született.

A szeptember 11-én, 16 órakor kezdődő Érdi VSE–III. kerületi TVE mérkőzést Szilágyi Sándor vezeti, segítői Kövér Tamás és Skover Péter lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
09.11., 16.00: Érdi VSE–III. kerületi TVE

HÉTVÉGI PROGRAM

Felnőtt NB III-as csapatunk mellett női együttesünk a Tárnok elleni rangadó után hazai környezetben is megkezdi a bajnokságot, hiszen péntek este a Dorogot fogadja. U19-eseink épp a III. kerület vendégeként lépnek pályára, míg U16-os csapatunk a Holler UNFC-hez látogat. U13-as és U12-es együtteseink viszont szintén hazai környezetben, az Ercsi úton játszanak a Cegléddel.

Női, Pest megyei ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 2. forduló
09.09., 19.00: Érdi VSE–Dorogi FC

U19, Regionális bajnokság, Északnyugat, B-csoport, 2. forduló
09.10., 17.00: III. kerületi TVE–Érdi VSE

U16, Regionális bajnokság, délnyugati csoport, 2. forduló
09.11., 10.00: Holler UNFC–Érdi VSE

U13, Regionális bajnokság, Közép A-csoport, 2. forduló
09.10., 12.00: Érdi VSE–Ceglédi VSE

U12, Regionális bajnokság, Közép A-csoport, 2. forduló
09.10., 14.00: Érdi VSE–Ceglédi VSE