Kiküzdöttük a győzelmet a Tatabánya ellen

Hazai pályán ért el értékes győzelmet az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában, miután Farkas Bálint 72. percben szerzett védhetetlen fejesével 1–0-ra győzte le az első fordulóban 5–2-re nyerő Tatabányai SC-t.

A komáromi 1–0-s idegenbeli siker után hazai pályán is megkezdte az új idényt az Érdi VSE NB III-as csapata, amely a szintén nagy változásokon áteső, de a nyitófordulóban az újonc Teskándot 5–2-re legyőző Tatabányát fogadta az Ercsi úti Sporttelepen.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, s bár valamivel a vendégek birtokolták többet a labdát, az első félidő első felében a kapura egyik fél sem volt igazán veszélyes. A Tatabánya egy kapu előtti kavarodás után és néhány gyengébb kísérlettel próbálkozott, melyek nem okoztak gondot a házigazda érdieknek. Igaz, egy rossz felszabadítás után a vendégek megszerezhették volna a vezetést, de csak a keresztlécet találták telibe.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején több nagy ziccert hibáztak el a vendégek, s az egyre inkább felbátorodó érdiek is egyre több gondot okoztak a vendéglátónak.

Ennek köszönhetően a 72. percben egy baloldali beadásra a tökéletes ütemben érkező Farkas Bálint védhetetlenül fejelt a tatabányai kapuba, hiszen Balla Olivér csak beleütni tudott, hárítani nem.

Sőt, a hajrában már inkább az érdiek akarata érvényesült, s meg volt a lehetőség az előny növelésére is, de még egyszer már nem tudták bevenni a Tatabánya kapuját, ennek ellenére kiküzdötték az újabb 1–0-s sikert.

“Mindkét csapat a biztos védekezésből próbált építkezni, ebből adódóan kissé sótlan is volt a mérkőzés. Egy-egy lehetőség volt itt is, ott is, de egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. Az döntötte el a találkozót, hogy a kapu előtt ki tudott pontosabban befejezni és ez hálistennek a javukra dőlt el ezúttal. Szerintem ebben a csoportban minden mérkőzésen küzdeni kell, mindegy, milyen erősségű ellenféllel játszunk, de ez minden csapatra igaz, mert minden pontért meg kell küzdeni. A két győzelem nagy önbizalmat adhat a csapatnak, amiből bízom benne, hogy később táplálkozhatunk”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

“Azt gondolom, zömében az ellenfél fölé tudtunk kerekedni és való igaz, hogy voltak olyan periódusok, amikor nagy nyomást tudtunk rá gyakorolni és ez helyzetekben is megmutatkozott. Sajnos ezúttal pocsék volt a helyzetkihasználásunk, védekezésben pedig hiába készültünk a tizenhatoson belülre belőtt labdákra, mégis ebből tudott az ellenfél gólt szerezni és megszerezni a győzelmet”

– fogalmazott Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 6-án, 16.30-tól a Tolna megyei első osztályú Bölcske vendégeként lép pályára a Magyar Kupa főtáblájának első körében, majd az NB III-ban augusztus 14-én, 17.30-tól a Balatonfüred vendégeként játszik.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE–Tatabányai SC 1–0 (0–0)
Érd, 350 néző. V.: Gáspár A. (Mohos, Blum)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Farkas, Göblyös, Pál Sz. (Révész, 92. p.), Morvai, Kürti (Csoma-László, 71. p.) – Szabó R. (Pintér N., 81. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Tatabányai SC: Balla O. – Hajas, Kovács I., Székely – Molnár T., Letenyei (Szegő I., 61. p.), Angyal (Bíró Á., 61. p.), Szegleti, Hadobás – Kocsis G. (Németh A., 71. p.), Árvai
Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gól: Farkas B. (72. p.)