Jön az első hazai bajnokink

Igazi meccsdömpinggel kezdődik a 2022–23-as idény az Érdi VSE NB III-as csapatának, hiszen a nyitófordulóban elért komáromi győzelem után augusztus 3-án, szerdán 17.30-tól az Ercsi úti Sporttelepen a Tatabányát látja vendégül Ebedli Zoltán együttese.

Két, az új évadot győzelemmel kezdő együttes csap össze az NB III Nyugati csoportjának második fordulójában. Az Érdi VSE ellenfele ugyanis az újonc Technoroll Teskánd KSE-t hazai környezetben 5–2-re legyőző és így az élre álló Tatabányai SC lesz.

A Komárom-Esztergom megyeieknél is jelentős változások történtek a nyár folyamán, hiszen Bekő Balázs helyét a játékosból vezetőedzővé előlépő Gyürki Gergely vette át a kispadon, s az új tréner szépen debütált, hiszen korai hátrányból felállva már a szünet előtt 3–1-re fordítottak, majd 5–2-re győzték le a Zala megyei első osztály legutóbbi bajnokát.

Pedig Tatabányán is volt jövés-menés nyáron, hiszen Bekő Balázst többen is követték Budaörsre, igaz, többen vissza is tértek a bányászvárosba, de a korábbi ötszörös válogatott Forró Gyula is a Tatabányát választotta legújabb állomásának.

“Remélem, hogy a komáromi győzelem után magabiztosabban tudunk belemenni a mérkőzésbe, de mindenképp egy nehéz ellenfélre, egy jól felkészült, fiatal, futós csapatra számítunk szerdán. Van mit tanulnunk a komáromi mérkőzésből is, úgyhogy remélem, hogy játékban és védekezésben is tudunk előrelépni, amit már most is hasznosítani tudunk”

– fejtette ki várakozásait Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az előző idényben nyolcadik helyen végző ellenfél tavaly Érden 2–0-ra, hazai környezetben pedig 5–2-re győzte le Kertész Ferencéket, így van mit törleszteni a Bányásszal szemben. A 2020–21-es kiírásban a 2–0-s érdi siker mellett Tatabányán 1–1-es döntetlent játszottak a felek. Azt megelőzően viszont csak a 2016–17-es évadban találkoztak, amikor a Tatabányát kizárták a harmadosztályból, míg a 2015–16-os idényben az – akkor a harmadosztályban újonc – érdiek otthon és idegenben is két góllal kaptak ki a Tatabányai FC-től.

Az augusztus 3-án, 17.30-kor kezdődő Érdi VSE–Tatabányai SC mérkőzést Gáspár András vezeti, segítői Mohos Milán és Blum Dániel lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
08.03., 17.30: Érdi VSE–Tatabányai SC