MK: A Tolna megyei kupagyőztes vendégeként kezdünk

Augusztus 6-án, 16.30-tól a Tolna Megyei Kupát megnyerő, Miskovicz Bálint által irányított Bölcskei SE vendégeként kezdi meg a Mol Magyar Kupa 2022–23-as küzdelmeit az Érdi VSE NB III-as labdarúgócsapata.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Hét év után szerepel újra a Mol Magyar Kupa főtábláján a Tolna megyei első osztály legutóbbi kiírásának negyedik helyén végző Bölcskei SE, amely a megyei kvalifikáción a Majosi SE 1–0-ás, majd a Teveli Medosz 6–1-es legyőzésével vívta ki a legjobb 160 csapat közé jutást (a 128-as főtábla mellett később csatlakozik az NB I 12 és az NB II 20 csapata).

2015-ben a ma már válogatottságig is jutó Sigér Dávid vezette NB II-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ejtette ki a Bölcskét a sorozatból, azóta pedig nem jutott ilyen messzire a sorozatban.

A tolnaiaknál januárban nevezték ki az Érdi VSE-t korábban öt évig irányító Miskovicz Bálintot vezetőedzőnek, s a 60 éves szakember jól összerakta az együttest, hiszen a tavaszi szezonban csupán az ezüstérmes Bonyhádi VLC-től kapott ki kétszer 1–0-ra a negyedik helyen záró gárda.

A Bölcske sikeres felkészülésen van túl, hiszen a Jánoshalmát 3–2-re, a Sárbogárdot 3–1-re, a Lajoskomáromot 2–0-ra, a Kecelt pedig 5–2-re győzte le az Akasztó elleni 2–2-es döntetlen mellett. Az együttes azonban már egy tétmérkőzést is vívott nemrég, hiszen múlt héten Tolnán rendezték a Tolna Megyei Kupa döntőjét, ahol a Bölcske Kiss Patrik duplájával győzte le a Bonyhádot.

Bár Miskovicz Bálint sérülés miatt a finálén Kovács Erikre, Fenyősi Gergelyre, Felker Barnabásra, Süvöltős Józsefre és Rodenbücher Tiborra sem számíthatott, nyáron sikerült megerősíteni a keretet, hiszen az NB III-ból búcsúzó Gerjentől Blatt Pál és Hanol Milán, a Teveltől Bildhéber Bence, Vajtáról Vámosi Adrián, Dunakömlődről pedig Balogh Kevin érkezett a csapathoz.

Az Érdi VSE-nél is voltak változások a nyár folyamán, de Kertész Ferencék jól kezdték az új, harmadosztályú bajnokságot, hiszen előbb Komáromban győztek 1–0-ra, majd hazai pályán a Tatabányát verték ugyanilyen arányban. A megszerzett önbizalom pedig sokat jelenthet a csapatkohéziót és a következő időszak szereplését illetően is.

“Biztos, hogy a Bölcskének könnyebb dolga volt belőlünk felkészülni, mint fordítva, de mint minden mérkőzésre, most is úgy megyünk ki, hogy szeretnénk nyerni és továbbjutni és ezért mindent meg is teszünk. Egy-két játékost azonban szeretnék kipróbálni más szerepkörben. A kupameccs az alacsonyabb osztályú csapatnak olyan szempontból könnyebb, hogy nincs veszítenivalója, tehát egy felszabadultabb játékot tud játszani, de nekünk kell irányítani a játékot és rájuk kell erőltetni az akaratunkat”

– mondta az Érdi VSE edzője, Ebedli Zoltán.

Az augusztus 6-án, 16.30-kor kezdődő Bölcskei SE–Érdi VSE mérkőzést Maml Zoltán vezeti, segítői Sáfárik Patrik és Füleki Dávid lesznek.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
08.06., 16.30: Bölcskei SE (Tolna megyei I. o.)–Érdi VSE

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés a csapatok osztályba sorolásától függetlenül kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Ha pedig ezután sem jutnak dűlőre a felek, akkor tizenegyespárbajban dől el a továbbjutás.