Rangadó a Rákóczival

Május 1-jén, 17 órától az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában a 11. helyen álló Érdi VSE a 9. helyezett Kaposvári Rákóczi FC ellen vív rangadót az Ercsi úti Sporttelepen.

Ellentétes előjelekkel várja a bajnokság hajrájára fordító rangadót a Limperger Zsolt vezette Érdi VSE és a Nagy Tamás által irányított Kaposvári Rákóczi.

A házigazda Pest megyeiek a Pápa és a Tatabánya elleni két vereség után kilábalni látszanak a kisebb gödörből, hiszen a Balatonfüreddel döntetlent játszottak, legutóbb pedig 4-1-re nyertek a már kieső Andráshida otthonában. Ezzel szemben a somogyiak legutóbb kellemetlen háromgólos vereségbe szaladtak bele hazai pályán a számos NB I-es játékossal kiálló Mol Fehérvár FC II ellen. Azt megelőzően Nagykanizsán és Komáromban is nyerni tudtak, miközben a BVSC-vel otthon ikszeltek.

Az Érdi VSE jelenleg 12 győzelemmel, 6 döntetlennel és 14 vereséggel, 42 pontot gyűjtve áll a tabella 11. helyén, míg a Kaposvár 11–10–11-es mérleggel, 43 egységgel 9. Azaz igazán fontos rangadóra van kilátás, hiszen a mérkőzés győztese nagy lépést tesz, hogy eltávolodjon a középmezőny végétől.

A két csapat a mostani várakozásokhoz hasonló mérkőzést játszott ősszel, amikor az érdiek hátrányból fordítottak a mérkőzés hajrájában, de a hazaiak a végjátékban 2–2-es döntetlenre mentették a mérkőzést.

Azt megelőzően a 2017/18-as NB III-as bajnokságban találkoztak a felek, amikor mindkét mérkőzésen 2–1-es vendégsiker született, s az idény végén a somogyiak bajnoki címet, az érdiek bronzérmet ünnepelhettek, míg egy idénnyel korábban mindkét mérkőzést egy góllal nyerte Limperger Zsolt csapata 

“Megteszünk mindent, hogy itthon tartsuk a három pontot. A Kaposvár játéka kissé hasonlít a második csapatokéhoz, olyan szempontból, hogy sok fiatal mellett van néhány rutinosabb játékos. Fordulatos mérkőzést játszottunk ott, hasonló meccsre számítok hazai pályán is, de sokat fog számítani, hogy hátul hogyan teljesítünk és bízom benne, hogy sikerül végre lehoznunk egy mérkőzést kapott gól nélkül. Felfeléjátékban pedig a Balatonfüred elleni utolsó húsz percre és az andráshidai második félidőre kell alapoznunk. Minden győzelem pozitív hatással van a csapatra, szóval jót tett a múlt heti siker, de az a meccs már elmúlt és most egy jóval erősebb csapattal játszunk”

– mondta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A május 1-jén, 17 órakor kezdődő Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést Héra Csanád vezeti, segítői Holpár Gergely és Urgyán Antal lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 33. forduló
05.01., 17.00: Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC

HÉTVÉGI PROGRAM!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Hétvégén felnőtt NB III-asaink mellett ezúttal csak U16-osaink, U13-asaink és U10-eseink lépnek pályára. A legidősebbek Kozármislenybe látogatnak, U13-asaink az Ercsi úton fogadják a Kecskemétet, míg U10-eseink Gödön vívnak három meccset a Budapesti Futsalbajnokságban.

U16, Regionális bajnokság, Déli csoport, 24. forduló, 04.30., 13.30
HR-Rent Kozármisleny–Érdi VSE

U13, Regionális ¾ pályás bajnokság, Középkeleti csoport, B-csoport, 6. forduló 04.30., 10.00
Érdi VSE–Kecskeméti LC

U10, Budapesti Futsalbajnokság, alsóházi rájátszás, 05.01., Göd
10.00: Érdi VSE–Csak a Csel
10.40: Kispest SE–Érdi VSE
12.00: Cső-Montage BFC–Érdi VSE