Nem találtunk fogást a Kaposváron

Hazai pályán bukta el 2–0-ra a Kaposvári Rákóczi FC elleni rangadót az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában az Érdi VSE.

Győzelemmel a háta mögött fogadta a Kaposvári Rákóczi FC-t az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában az Érdi VSE, melyhez Hunya Krisztián eltiltásából, Kollega Krisztián pedig sérüléséből térhetett vissza, igaz, ezúttal Kürti Zsolt és Fügedi Ákos sem állt Limperger Zsolt, vezetőedző rendelkezésére. Ellenben a rangadón az 1980-as évek Érdi VSE-s sikercsapatának tagjai is tiszteletüket tették az Ercsi úti Sporttelepen.

A találkozót a vendég somogyiak kezdték jobban, s az első fél órában mezőnyfölényben játszottak, de ez kevés helyzettel társult. Igaz, Nagy Tamásnak, a Kaposvár vezetőedzőjének is hamar bele kellett nyúlnia a meccsbe, hiszen Vladul Stefant sérülés miatt Ekker Milán váltotta az első percekben.

Fél óra után aztán az érdiek is megélénkültek, s Bartos Norbert előbb közelről, majd távolról vette célba Pogacsics Krisztián kapuját, de a Rákóczi kapusa mindkétszer védett. Erre viszont válaszolt a Kaposvár, azonban Pogacsicshoz hasonlóan Kertész Ferenc is védte Pintér Norbert átlövését, aztán Kálmán Szilárd távoli szabadrúgását.

Nem sokkal később pedig Kálmán újabb szabadrúgásánál a szerencse is az érdiek mellett volt, amikor a kaposvári középpályás lövése a lécről Kertész Ferencre, onnan pedig kifelé pattant.

A fordulás után azonban nem tudta tartani a vendégeket az érdi csapat, amikor az 53. percben egy jobboldali szabadrúgásra középen teljesen üresen érkezett Mayer Milán, aki könnyedén bólintott az érdi kapuba, előnyhöz juttatva a Kaposvárt (0–1).

Ezután is támadásban maradtak a vendégek, s a 61. percben a baloldalon játszották át az érdi védelmet, majd Pintér Norbert középen érkezve az üresen tátongó kapuba gurított (0–2).

Az érdiek ezután úgy tűnt, elkapják a fonalat, de Kollega Krisztián lövése után az ismétlésnél Gera Dávid nem talált kaput. A hajrában próbálkozott közelebb kerülni az Érdi VSE, de a hosszabbításban ígéretes helyzetben Kertész Bence lábában maradt a szépítő gól, így a Kaposvár 2–0-ra megnyerte az érdi rangadót.

“Ez egy olyan meccs volt, ahol csak az volt a kérdés, mennyire kap ki az Érd. Az első félidőben is meg voltak a lehetőségei a Kaposvárnak, mi pedig mintha ólomlábakon lettünk volna. Keressük az okokat, de azt be kellett látni, hogy a Kaposvár egy jobb képességű csapat, mint mi. Remélem, ezen sikerült változtatni pozitív irányban, mert akkor a hátralévő öt forduló is szenvedés lehet. A legfontosabb hogyan nézünk ki jövőre, de bízom benne, hogy ennél ütőképesebb csapatunk lesz, különben nem lehet más a célunk, mint a bentmaradás. Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy van, aki lélektelenül játszik, nem teszi oda magát. Szeretnék egy játszós, focis csapatot, de most arra vagyunk képesek, amit láthattunk…”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Mivel nem tudom a mai napig sem, hogy melyik az az alapcsapatom, amellyel folyamatos fejlődést tudunk mutatni, nagyon hektikusan játszunk, ez az eredményeinken is látszik. Sok meccsen nagyon jól játszunk és sok helyzetet dolgozunk ki, csak minket sokszor lemattolnak az ellenfeleink. Legutóbb a Fehérvár II ellen négy lehetőségből kaptunk három gólt és tizennyolcból egyet sem lőttünk, ma ugyanez volt, mert vezettünk, sorra alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket és képtelenek voltunk gólt rúgni. Örülök, hogy amit gyakoroltunk, az jól jött ki az Érd ellen, amely egy tapasztalt, jó képességű csapat. Ahhoz képest, hogy a nyáron szinte nulláról indultunk, nagy fejlődésen megyünk át és egyre jobb játékot játszunk és képesek vagyunk irányítani a játékot, amit nagyon pozitívnak találok”

– fogalmazott a mérkőzést követően Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

Vereségével az Érdi VSE visszacsúszott a tabella 12. helyére. Kertész Ferencékre a héten két mérkőzés is vár, hiszen előbb május 4-én, szerdán 17 órától a BVSC-Zugló vendégeként lépnek pályára, majd május 8-án, vasárnap 17 órától az FC Nagykanizsa ellen vívnak rangadót az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 33. forduló
Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)
Érd, 250 néző. V.: Héra (Holpár, Urgyán)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár (Kertész B., 55. perc), Gajda, Németh G. V. – Gera D., Pallagi, Hunya (Révész, 64. p.), Koós (Petrezselyem, 76. p.) – Szabó R. (Kollega, 55. p.), Bartos (Molnár D., 63. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos, Gál M., Böndi – Czuczi, Zólyomi (Borbély Á., 85. p.), Mayer M. (Zvara, 77. p.), Kálmán, Bíró D. (Kondor K., 77. p.) – Pintér N. (Szederkényi, 85. p.), Vladul (Ekker, 10. p.)
Vezetőedző: Nagy Tamás
Gól: Mayer M. (53. perc), Pintér N. (62. p.)