Megint egy góllal volt jobb az ETO

Az őszi, győri mérkőzéshez hasonlóan hazai pályán is 1–0-s vereséget szenvedett az ETO Akadémiától az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

A tabella negyedik helyén álló újonc ETO Akadémia ellen Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője a korábbi sérültek, Borek Norbert, Gajda Márkó és Németh Gábor Vince mellett ezúttal házi gólkirályára, Koós Gáborra sem számíthatott.

Ennek ellenére ígéretesen kezdték a mérkőzést a hazaiak, akik már az első percekben több támadást vezettek, de a Rába-partiakhoz hasonlóan eleinte a kapura kevésbé voltak veszélyesek.

Az első gólszerzési lehetőség mégis az érdiek előtt adódott, de hiába kapott jó labdát Szabó Richárd tíz méterre a kaputól, a vendégek kapusa, Ruisz Barnabás leszedte a labdát az érdi támadó lábáról, majd nem sokkal később Petrezselyem Tamás került nagy helyzetbe, de Ruisz ismét bravúrral hárított, ezt követően pedig Kürti Zsolt baloldali szögletét Gubacsi Zoltán csúsztatta mellé.

A kisebb győri lehetőségeket is hozó első félidő után a második játékrészben sem változott a játék képe és jobbára a mezőnyben zajlott a játék, de az 59. percben a vendégek egy gyors támadást vezethettek, amely után Szalka Máté kapott jó labdát a jobbszélen, majd beadását a hosszún érkező Hanzli Péter pofozta a kapuba (0–1).

Ez kissé megfogta az érdieket, akik viszont az idő múlásával egyre inkább minden mindegy alapon támadtak, de ezúttal Ruisz kapujára már kevésbé voltak veszélyesek. Nem különben a győriek, akik a 70. percben Lacza Alex lövésénél mozgatták meg Kertész Ferencet.

Újabb tíz perccel később pedig Bakos Zsombor eldönthette volna a mérkőzést a vendégek javára, de ziccerénél hiába tolta el a labdát az érdi kapus mellett, Kertész óriási bravúrral kapufára mentett.

A hajrában pedig bár próbált egyenlíteni a házigazda, de az ETO védelmét az Érdi VSE ezúttal nem tudta átjátszani és az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 1–0-s vereséget szenvedett.

 

“Bosszús vagyok, mert jóval több volt ebben a meccsben, mint amit az eredmény mutat. A nagy lehetőségek előttünk adódtak, de nem éltünk velük és a kapott gól után kicsit ész nélkül mentünk előre. Nagyon sokat tettek ebbe a meccsbe a fiúk, minimum egy pontot kellett volna szereznünk, de ez egy olyan meccs volt, ami ugyanúgy lehetett volna egy null is, mint null egy”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Megnyertük a mérkőzést, aminek nagyon örülünk, de az első félidőben nagyon pontatlanok voltunk, az Érd ránk erőltette az akaratát és a mérkőzés bizonyos részeiben jobban is futballozott, veszélyesebb volt, kapusunknak pedig volt jó pár védenivalója. Aztán a második félidőben mindkét csapat győzelemre játszott és kicsit felborult a pálya. Jöttek a gyors átmenetek, amiből jól jöttünk ki, hiszen a gólunk is így született, illetve a végén is fiatal játékosom lábában maradt a második gól. Ennek ellenére ez a mérkőzés lehetett volna egy null az Érd javára is”

– fogalmazott Király József, az ETO Akadémia vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 3-án, vasárnap 15 órától az SC Sopron vendégeként lép pályára a bajnokság 28. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 27. forduló
Érdi VSE–ETO Akadémia 0–1 (0–0)
Érd, 300 néző. V.: Nagy A. L. (Dobos, Pálinkás)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár, Pallagi, Petrezselyem – Gera D., Hunya, Kertész B. (Bartos, 60. p.), Kürti – Szabó R., Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
ETO Akadémia: Ruisz – Szalka (Szabados, 65. p.), Vidnyánszky Á., Denilson, Tamás K. – Múcska, Szabó T. – Sipőcz (Ignácz, 83. p.), Vidnyánszky M. (Tóth R., 65. p.), Hanzli (Lacza, 65. p.) – Erdei M. (Bakos, 83. p.)
Vezetőedző: Király József
Gól: Hanzli (59. perc)