Az éllovashoz látogatunk

Az egyik legnehezebb feladat vár az Érdi VSE labdarúgóira az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában, hiszen az éllovas Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lépnek pályára március 6-án 14 órától.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Nem mindennapi sorozatban vannak a Varga László által irányított Lajta-partiak, akik legutóbb a kilencedik fordulóban, a ZTE FC II vendégeként szenvedtek vereséget még szeptember végén. Azóta tizennégy mérkőzésükből tizenhármat megnyertek és csak a Kaposvárral játszottak egy 1–1-es döntetlent hazai pályán. Popov Patrikék ráadásul mind hátul, mind elől stabil teljesítményt nyújtanak hétről hétre, amit jelez, hogy a Mosonmagyaróvár 23 bajnokiján 68 gólt szerzett, miközben csak tizenhatszor kapitulált.

Az Érdi VSE ezzel szemben a téli változások után egyelőre még az összecsiszolódás fázisában jár, hiszen a csapattól négyen távoztak és heten érkeztek januárban. Igaz, Limperger Zsolt vezetőedző dolgát továbbra is sérülések nehezítik, így Borek Norbertre, Fürjes Ádámra és a télen igazolt Gajda Márkóra még sokáig nem számíthat, de múlt héten a házi góllövőlistát vezető Koós Gábor, Németh Gábor Vince és Hunya Krisztián sem volt bevethető. Ennek ellenére az érdieknek sikerült megszerezniük első tavaszi sikerüket, miután 3–2-re legyőzték a Gárdonyt. A három pont megszerzésével az Érdi VSE jelenleg a tabella tizedik helyét foglalja el és ha hétvégén sikerülne meglepetést okoznia, azzal akár újabb pozíciókat léphetne előrébb.

„A saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy a maródiak hogyan szállingóznak vissza a betegségekből, sérülésekből. Meglátjuk, hogy tudunk felállni, de bízom benne, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb összeállításban. Meglátjuk, ez mire lesz elég, mert olyan csapattal játszunk, melynek teljesen más céljai vannak, mint nekünk és egy kész, akár NB II-es csapatról beszélünk, szóval nehéz mérkőzés lesz, de nem megyünk feltartott kézzel”

– húzta alá Limperger Zsolt.

„Induljunk ki abból, hogy kellően agresszívak és masszívak leszünk és abból próbálunk meg játékot felépíteni. Az is fontos, hogy azok, akik különböző okok miatt kevesebbet játszottak, milyen állapotban lesznek hétvégén”

– tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

A felek legutóbb az ötödik fordulóban találkoztak egymással, amikor a Győr-Moson-Sopron megyeiek Debreceni András mesterhármasával és Boros Gábor góljával győztek Érden 4–0-ra, így a visszavágás vágya is fűtheti Kertész Ferencéket. Igaz, az előző idényben Mosonmagyaróváron 1–0-s érdi, Érden 2–1-es óvári győzelem született, míg a 2019/20-as csonka szezonban is az érdiek örülhettek a 3–1-es idegenbeli sikernek.

A március 6-án, vasárnap 14 órakor kezdődő Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE mérkőzést Horváth Patrik vezeti, segítői Nagy Márk és Tóth Csaba János lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló, 03.06., 14.00
Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA

Felnőtt NB III-as csapatunk mellett három nagypályás utánpótlásegyüttesünk és U10-es futsalosaink lépnek pályára. Serfőző István U19-esei szombaton a Csákvárt fogadják, miközben U16-osaink Kalocsán vendégszerepelnek. Vasárnap U14-eseink az éllovas Főnix otthonában lépnek pályára, míg szombaton U10-eseink Kistarcsán játszanak a Kispesttel és a Hidegkúttal a Budapesti Futsalbajnokságban.

U19, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 18. forduló, 03.05., 12.00
Érdi VSE–Csákvár TK

U16, Regionális bajnokság, Déli csoport, 16. forduló, 03.05., 11.00
Kalocsai USE–Érdi VSE

U14, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 18. forduló, 03.06., 12.00
Főnix-Gold FC–Érdi VSE

U10, Budapesti Futsalbajnokság, alapszakasz, 6. játéknap, 03.05., Kistarcsa
10.40: Kispest SE–Érdi VSE
12.20: Érdi VSE–Hidegkúti SC