Nagyot küzdöttünk, de győzött az éllovas

Alaposan megnehezítette az éllovas Credobus Mosonmagyaróvár dolgát az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában az Érdi VSE, de Limperger Zsolt együttese végül Debreceni András tizenegyesével 1-0-ra behúzta a mérkőzést és tizenöt meccsesre növelte veretlenségi szériáját.

Felemás előjelekkel várta az éllovas Mosonmagyaróvár elleni mérkőzését az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában. Egyrészt azért, mert a Lajta-partiak szeptember vége óta nem szenvedtek vereséget, miközben tizennégy meccsüket megnyerték egy döntetlen mellett, másrészt viszont Limperger Zsolt vezetőedző már Németh Gábor Vincére és Koós Gáborra is számíthatott.

Ennek ellenére a mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően hazai fölényt hozott, hiszen a Mosonmagyaróvár már az első percektől kezdve nagy nyomás alatt tartotta az érdi kaput. Bár az érdieknek is akadt néhány ígéretes lehetősége, a Mosonmagyaróvár több helyzetet dolgozott ki, de az érdi kapusnak, Kertész Ferencnek igazán nagy bravúrt nem kellett bemutatnia.

A fordulás után egy kissé visszavett lendületéből a házigazda, de ennek ellenére is tartotta a mezőnyfölényét. Aztán a 73. percben mégis megszerezte a vezetést az MTE, amikor egy buktatás miatt megítélt büntetőt Debreceni András higgadtan passzolt a kapu bal alsó sarkába (1-0).

A gól után a Mosonmagyaróvár megnyugodott, miközben az érdiek felpörögtek, de hiába dolgoztak ki több akciót is az utolsó negyedórában az érdiek, egyenlíteni már nem tudtak és végül 1-0-s vereséget szenvedtek.

“Masszív csapat az Érd, de a játék képe és a helyzetek alapján rászolgáltunk a győzelemre. Ha az első félidőben pontosabbak vagyunk, akkor egy könnyebb meccs is skikerekedhetett volna belőle. Így egy kicsit izgalmasabbá vált a vége, de a lényeg a három pont”

– értékelt Varga László, a Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője.

“Sokat melóztak a fiúk. Azt gondolom, hogy egy pontot legalább megérdemeltünk volna. Egy ártalmatlan szituációban kaptuk a büntetőt. Igaz, hogy ellenfelünk nyomott és dominált, de  igazán nagy helyzet nélkül játszott. Bosszús vagyok, hogy a játékvezető így belenyúlt”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az érdiek legközelebb március 13-án lépnek pályára, amikor 14 órától a Gyirmót FC Győr II-t fogadják az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár – Érdi VSE 1-0 (0-0)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Horváth Patrik (Nagy M., Tóth Cs. J.)
MTE: Heinrich – Czingráber, Debreceni, Deák I. – Simita, Végh B., Illés D. (Szegő, 84. p.), Tóth L., Nagy K. (Horváth K., 70. p.) – Szalka (Tóth M., 84. p.), Nagy Z. (Boros, 55. p.)
Vezetőedző: Varga László
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. – Szabó R., Révész (Kollega, a szünetben), Pallagi, Koós, Gera D. (Kertész B., 69. p.), Petrezselyem – Kürti (Bartos, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Debreceni (74. perc – 11-esből)