Tollas: nem az érdieken múlik az élvonalba jutás

Hétvégén a budapesti Hodos Tamás Tollaslabdacsarnokban rendezték a másodosztályú csapatbajnokság második fordulóját, ahol bár az Érdi VSE tollaslabdacsapata a Bodajkot 5:2-re, a Győrt 5:1-re verte, de egyelőre nem jutott fel az első osztályba.

Az Érdi VSE tollaslabdacsapata szeptemberben sikerrel vívta ki a harmadosztályból a másodosztályba jutást, amely után a 2021/22-es csapatbajnokság már októberben elkezdődött, ahol az érdiek a pécsi Multi Alarm SE 2-től és az Újpesti TSE-től is 6:1-re kaptak ki, miközben a T(r)ollas SE-t 5-2-re verték.

Hétvégén az Érdi VSE Kis-Kasza Miklós, Orbán Gábor, Harmos Márton, Schvirján Zsófia összeállításban, Nagy Eszter vendégjátékossal állt ki a másodosztályú csapatbajnokság második fordulójára, melyet a budapesti Hodos Tamás Tollaslabdacsarnokban rendeztek.

A Bodajk elleni találkozón az érdiek játékoshiány miatt az egyik női egyéni meccset játék nélkül veszítették el, míg Harmos Márton és Orbán Gábor párosa szettelőnyről kapott ki Holczinger András és Györök Zoltán kettősétől, de a többi öt meccset egyaránt magabiztosan nyerték az érdiek, akik így 5:2-re múlták felül a Bodajkot.

Ezt követően az Érdi VSE a Győrrel csapott össze, ahol pedig csak Orbán Gábor kapott ki Nusser Ádámtól az első mérkőzésen, onnantól kezdve az érdiek nem hibáztak és két egyénit és három párost megnyerve 5:1-re győzték le a Rába-partiakat.

Az Érdi VSE így a Multi Alarm SE 2 és az ÚTSE mögött harmadik helyen végzett a másodosztályban és miután a Multi Alarm SE 2 nem juthat fel az élvonalba, ha a Hajdúszoboszló nem vállalja az NB I-es tagságot, akkor az érdiek juthatnának fel az NB I-be.

Eredmények, Tollaslabda csapatbajnokság, II. osztály, 2. forduló, Budapest, Hodos Tamás Tollaslabdacsarnok
Érdi VSE–Bodajk 5:2
Kis-Kasza-Miklós–Szuromi Tamás 2:0 (16, 12)
Harmos Márton–Kandár Bence 2:0 (7, 14)
Schvirján Zsófia–Tószegi Regina 2:0 (7, 10)
Valasek Vivien (Bodajk) ellenfél nélkül 0:2
Harmos Márton–Orbán Gábor – Holczinger András-Györök Zoltán 1:2 (–18, 19, 20)
Nagy Eszter–Schvirján Zsófia – Dilingai Alexandra–Valasek Vivien 2:0 (13, 13)
Kis-Kasza Miklós–Nagy Eszter – Bajcsy Bálint-Dilingai Alexandra 2:0 (17, 12)
Érdi VSE – Győr 5:1
Orbán Gábor–Nusser Ádám 0:2 (12, 14)
Harmos Márton–Brachmann Huba 2:0 (12, 9)
Schvirján Zsófia–Tóth Róza 2:0 (14, 14)
Kis-Kasza Miklós–Harmos Márton – Brachmann Huba–Nagy Bálint 2:0 (11,15)
Nagy Eszter–Schvirján Zsófia – Tóth Anna–Tóth Róza 2:0 (8, 12)
Kis-Kasza Miklós–Nagy Eszter – Nusser Ádám–Tóth Anna 2:0 (10, 13)