Sakk: nagy falat volt az éllovas, de sikerült javítani

Nem bírt a toronymagasan listavezető, nemzetközi mesterrel és mesterjelöltekkel kiálló Dunaharasztival az Érdi VSE sakk csapata a Pest megyei Bajnokság Szupercsoportjában, de a 7,5–2,5-es vereség után Veresegyházon javítottak Horváth Péterék.

A toronymagasan éllovas Dunaharasztit fogadta a Pest megyei Sakkbajnokság Szupercsoportjában az Érdi VSE. A mérkőzésen érvényesült a papírforma, hiszen a nemzetközi mesterrel és több mesterjelölttel kiálló Dunaharaszti magabiztos, 7,5 – 2,5-es győzelmet aratott, miután az érdiektől csak Pápai János, Gaál Zoltán és Fábián Péter tudott pontot szerezni.

Ezt követően az érdiek a következő fordulóban Veresegyházra látogattak, ahol ősszel már elértek egy egypontos sikert és most is hasonlóan kiélezett partikra volt kilátás.

Ennek megfelelően kétórás küzdelem után tudta feladásra kényszeríteni ellenfelét Horváth Péter, majd nem sokkal később Holtság István is megnyerte mérkőzését. Újabb negyedóra elteltével Gaál Zoltán is újabb egy pontot szerzett győzelmével. Sőt, a harmadik óra végén Szilágyi Sámuel egy szép kombinációval, aztán az ifjúsági Fábián Péter is feladásra késztette ellenfelét.

Vendég Balázs bár előnyös helyzetben volt, a gondolkodási idő túllépése veszélyeztette ezt, de végül sikerült nyernie, mellyel már hat ponttal vezettek az érdiek.

A harmadik táblán Jász Péternek, a hetediken pedig Fábián Gyulának nem sikerült döntésre jutnia riválisával, miközben Bereczki István is legyőzte ellenfelét. Végezetül Sinka Csaba bár többször kapott ajánlatot a döntetlenre, nem fogadta el azt ellenfelétől és öt és fél órás küzdelemben meg is szerezte az egy pontot, így az Érdi VSE 9 – 1-re győzött Veresegyházon.

Az érdiek továbbra is második helyen állnak a Dunaharaszti MTK mögött a tabellán.