Pótolt meccsel zárjuk az őszt Nagykanizsán

December 9-én, 13 órától pótolja az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulóból elhalasztott, FC Nagykanizsa elleni idegenbeli mérkőzését az Érdi VSE. A találkozót azért kellett elhalasztani, mert a zalaiak több játékosa is megfertőződött koronavírussal.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés


Két, egyaránt hektikus őszt produkáló csapat egymás elleni összecsapásával zárul az NB III Nyugati csoportja a 2021-es évre, hiszen december 9-én, 13 órától az Érdi VSE az FC Nagykanizsa vendégeként lép pályára.

Mint ismert, az Érdi VSE idényét soha nem tapasztalt sérüléshullám kíséri végig, így a legutóbbi, Bicskei TC elleni összecsapáson kilenc játékosára nem számíthatott Limperger Zsolt vezetőedző. A keret szinte folyamatos változása az eredményeken is kiütközik, hiszen Bozsoki Imréék jelenleg hét győzelemmel, négy döntetlennel és nyolc vereséggel, 25 pontot gyűjtve a tabella tizenegyedik helyét foglalják el. Egy győzelemmel a Puskás Akadémia FC II-t és a Kelen SC-t megelőzve a kilencedik helyen térhetnének téli szünetre.

Ezzel szemben az FC Nagykanizsa is hétszer nyert, de két döntetlenje mellett tíz vereséget szenvedett el és tizennegyedik a tabellán, két pontra az érdiektől. A zalaiak több arcukat is megmutatták már idén, hiszen hazai környezetben a bajnokaspiráns Mosonmagyaróvárt 3–2-re legyőzték, de néhány héttel később pedig otthon sima 4–1-es vereséget szenvedtek a Soprontól. A szezont Koller Zoltán irányításával kezdte a Nagykanizsa, de a BVSC-Zugló elleni hazai 6–1-es fiaskó után a kispadra visszatért az a Gombos Zsolt, akinek irányításával korábban kiharcolták az NB III-as tagságot.

Az új vezetőedző eddig négy meccsen irányította a zalaiakat, akik Veszprémben és hazai pályán a Bicskétől kaptak ki, de Felcsúton és Zalaegerszegen is legyőzték a helyiek második csapatát.

„Leszünk annyian, hogy ki tudjunk állni. Aki játszani fog, az biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy meg fog tenni mindent, mint Bicskén, ahol úgy érzem, a srácok mindent beleadtak, hogy ponttal távozzunk, de most olyan időszakban vagyunk, hogy ennyire telt. Bízom benne, hogy a szerencse is támogat minket, ha már ilyen sokat beleteszünk egy-egy meccsbe és remélem, ez pontokban is mérhető lesz”

– fogalmazott Limperger Zsolt, aki az FC Nagykanizsa szereplése kapcsán úgy fogalmazott, az együttes szereplése mindenkit meglepett, mert játékerő alapján a mezőny elején lenne a helyük.

Az előző idényben Nagykanizsán 2–0-ra nyertek az érdiek, míg hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak a zalaiakkal. A 2019/20-as csonka idényben Érden 2–2-re végeztek a felek. A 2018/19-es kiírás újabb érdi döntetlenje (1–1) mellett az érdiek 1–0-s győzelemmel hozták el a három pontot Nagykanizsáról.

A december 9-én, 13 órakor kezdődő FC Nagykanizsa–Érdi VSE mérkőzést Héra Csanád vezeti, segítői Keszthelyi Tamás és Bizderi Nikolett lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 16. fordulóból pótolt mérkőzés
12.09., 13.00: FC Nagykanizsa–Érdi VSE