Nem lett happy end az őszi burleszk vége

Az egyébként is sérülésektől tizedelt Érdi VSE újabb kulcsjátékosai váltak ki az FC Nagykanizsa elleni idegenbeli mérkőzésen, végül Limperger Zsolt együttese 3-0-s félidő után szenvedett vereséget az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójából pótolt mérkőzésen.

Azért kellett elhalasztani a november elejére kiírt FC Nagykanizsa – Érdi VSE mérkőzést, mert a zalaiak több játékosa is megfertőződött a koronavírussal. A december 9-i pótlás előtt az Érdi VSE vezetőedzőjének, Limperger Zsoltnak nem kellett sokat gondolkoznia a kezdő csapaton, hiszen ezúttal sem számíthatott Borek Norbertre, Gera Dávidra, Gubacsi Zoltánra, Jovánczai Zoltánra, Kalmár Domonkosra, Kovács Botondra, Molnár Dánielre, Németh Gábor Vincére, illetve most még Varga Tamás sem volt bevethető, így például saját nevelésű védőnk, Fügedi Ákos is kezdőként kapott lehetőséget az őszi idényzárón.

A havazással tarkított találkozó pocsékul indult érdi szempontból. Bár Kollega Krisztián előtt ott volt több lehetőség is a gólszerzésre, de az első gólt a hazaiak szerezték, amikor egy eladott labda után Ekker Milán talált be (1-0), majd bő negyedóra után egy kijátszott akciót Kovalovszki Máté váltott gólra (2-0).

Ezután az érdiektől előbb Szabó Richárd, majd a kapus, Kertész Ferenc is megsérült, így helyüket a nemrég reaktivált Béres Ferenc, illetve az 53 esztendős Nagy Endre vette át, miközben a kispadon már csak Ebedli Zoltán asszisztens-edző és Molnár László technikai vezető volt bevethető.

Aztán még a szünet előtt harmadik gólját is megszerezte a zalai együttes, amikor Lőrincz Bence kapott jó labdát a társaktól és a havas talajon elcsúszó Nagy mellett könnyedén passzolt a kapuba (3-0).

A fordulás után sem változott a játék képe, Bozsoki Imre révén ugyan szépíthettek volna az érdiek, de több helyzete a zalaiaknak akadt, melyekkel nem tudtak élni. A hajrá előtt pedig újabb játékost vesztett az Érdi VSE, amikor Kertész Bence is megsérült. A végjátékot azonban sikerült kihúzni, de az FC Nagykanizsa így is 3-0-ra nyert.

“Hallottuk, hogy Érden sok a hiányzó. Ilyen időjárásban – és nem csak a hóesésre gondolok -, ilyen csúszós, mély pályán nagyon nehéz játszani. Megálltak a labdák, így nem volt egyszerű futballozni. Az első félidő rendben volt, a második viszont szörnyű. Ahelyett, hogy megrúgtuk volna a negyedik gólt, a második félidőre más mentalitással jött ki az érdi csapat. Ránkjöttek, de visszaállt a játék képe. A saját csapatomról annyit, hogy úgy tűnt, jó pár játékosnak nem volt kedve futballozni, ami szörnyű. Lehet, hogy a három null miatt, de itt ilyen nincs, az utolsó pillanatig menni kell! Fontos három pontot szereztünk”

– fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

“Nagy sportértéke nem volt a mai mérkőzésnek. Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy ha ilyen állapotban vagyunk, le se jöjjünk. Ha nem jövünk le, ugyanígy három null lett volna, de nincs két újabb súlyos sérültünk. Ilyen szempontból inkább Érden maradtunk volna. Ilyen őszt még életemben nem láttam, ahol ennyi súlyos sérült van egy csapatnál. Ez legalább tíz évre elég lesz, szóval remélem, ilyen átok még egyszer nem sújt minket”

– húzta alá Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE így hét győzelemmel, négy döntetlennel és kilenc vereséggel a 12. helyen vonul téli szünetre.

NB III, Nyugati csoport, 16. fordulóból pótolt mérkőzés
FC Nagykanizsa – Érdi VSE 3-0 (3-0)
Nagykanizsa, 80 néző. V.: Héra Csanád (Keszthelyi, Bizderi)
FC Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major M., Kovalovszki, Horváth B. (Tóth G., 56. perc)- Szabó P., Kószás, Béli (Bagó, 56. p.) – Ekker (Józsa Á., 86. p.), Kovács Gy. (Kobra, 62. p.), Lőrincz B. (Vlasics, 62. p.)
Vezetőedző: Gombos Zsolt
Érdi VSE: Kertész F. (Nagy E., 32. p.) – Fügedi, Bozsoki, Csiszár, Fürjes – Révész, Pallagi, Koós, Kertész B. (Ebedli, 72. p.) – Szabó R. (Béres, 25. p.), Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Ekker (7. perc), Kovalovszki (16. p.), Lőrincz B. (40. p.)