Remek hangulat, gyönyörű gólok, győzelem!

Remek hangulatú mérkőzésen szép gólokat szerezve győzött 3-1-re a Kelen SC ellen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 7. fordulójában. Limperger Zsolt együttesében Németh Gábor Vince, Koós Gábor és Gera Dávid is betalált.

Remek hangulatban kezdődött az Érdi VSE Kelen SC elleni hazai mérkőzése az NB III Nyugati csoportjának 7. fordulójában, hiszen a klub szurkolói egy egész lelátót lefedő molinóval ünnepelték az egyesület fennállásának századik évfordulóját.

A mérkőzés viszont már nem hozott ilyen látványos játékot, bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a kapuk kevés alkalommal forogtak veszélyben, először a félidő derekán egy baloldali szabadrúgás után Bozsoki Imre csúsztatott mellé érdi részről, majd bő tíz perccel később Kertész Ferencnek kellett védenie egy bátor vendég löketet.

A félidő végére megélénkült a meccs és az érdiek egyre inkább átvették a kezdeményezést, de előbb Kollega Krisztián lövését védte Zima Ádám, majd Koós Gábor távoli kísérlete kerülte el a kaput.

A szünet előtt aztán góllá érett az érdiek fölénye, amikor Koós baloldali szabadrúgását Németh Gábor Vince Zima mellett pöckölte a kapuba (1-0).

A fordulás után Koós és Kollega helyzeteivel az érdiek álltak közelebb a második gólhoz és ez egy óra játék után eredményre is vezetett, amikor a hazaiak egy mintaszerű akciót vezettek, majd Koós fineszes megoldást választva a tizenhatosról, a védők gyűrűjében emelt Zima felett a hosszú felsőbe (2-0).

Újabb néhány perccel később tovább növelte előnyét az Érdi VSE, amelynél Kertész Bence, Varga Tamás és Gera Dávid összjátéka után utóbbi volt eredményes (3-0).

Bár ezt követően Borbély Bence vezethetett ziccert és már Kertészt is elfektette, lövését Bozsoki sikeresen blokkolta, megakadályozva ezzel a vendégek szépítését.

Az érdiek öröme a vezetés ellenére sem lehetett felhőtlen, hiszen a hajrá előtt sérülés miatt Kollega Krisztiánt és Koós Gábort is le kellett cserélni.

Sőt, újabb pillanatokkal később már összejött a szépítés a vendégeknek, amikor Soós Dávid tudott élni az előtte adódó lehetőséggel (3-1), de a hajrában már nem tudott közelebb kerülni a Kelen SC, így az Érdi VSE 3-1-es győzelmet aratott.

“Láttam múlt héten a Kelent, egy fiatal, nagyon gyors társaság, ezért fontos volt, hogy ne jöjjenek mögénk és bár egyszer-kétszer sajnos ez sikerült, de biztató, hogy három nullig nem volt kapura lövése az ellenfélnek. Az már kevésbé biztató, hogy három null után kicsit belealudtunk a meccsbe, de hálistennek, ennek most nem lett meg a következménye, de a jövőben jobban oda kell erre figyelnünk”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Nem találtuk a saját játékunk ritmusát, ezért különösen az első félidőben kevés helyzetet tudtunk kidolgozni az eddigi mérkőzéseinkhez képest. A második félidőben a hazai vezetés ellenére próbáltunk mindent megtenni, de ez ilyen mérkőzés volt. Újoncként egy rutinos csapat otthonában játszottunk és nekünk ezt a rutint is tapasztalnunk és szoknunk kell”

– értékelte a találkozót a vendégek vezetőedzője, Harmati Tamás.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 22-én, 16 órától az ETO FC Akadémia vendégeként lép pályára, a következő hazai mérkőzésre pedig szeptember 26-án, 16 órától az SC Sopron ellen kerül sor.

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
Érdi VSE – Kelen SC 3-0 (1-0)
Érd, 300 néző. V.: Kakuk (Zahorecz, László I. S.)
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Gera D. (Kovács B., 90. p.), Pallagi, Koós (Molnár D., 72. perc) – Révész, Kollega (Kertész B., 64. p.), Varga T.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Kelen SC: Zima – Kertai (de Oliveira, 73. p.), Horváth M., Lipcsei Á. – Babinszky, Pintér B. (Rédly, 73. p.), Lustyik (Borbély, a szünetben), Erdei A., Egyed (György, 80. p.) – Tímári, Soós
Vezetőedző: Harmati Tamás
Gól: Németh G. V. (42. perc), Koós (60. perc), Gera D. (68. p.), ill. Soós (74. p.)