Új, de már járt úton

Hat alkalomból álló szakmai továbbképzést tart partnercsapatai edzőinek a Ferencvárosi TC, amely múlt héten az egyesületek utánpótlásvezetőivel ismertette a klub utánpótlásának működését a szakmai kérdésektől a koordinálásig.

Mint Ebedli Zoltán, az Érdi VSE utánpótlásvezetője beszámolt róla, a szakmai nyílt napon résztvevő partnercsapatok képviselői átfogó képet kaptak az FTC utánpótlásáról, betekinthettek minden szegmensbe, amely által megtudhatták, hogyan épül fel hazánk egyik legprofibb műhelye.

Mint mondta, az FTC azt kéri, 11-12 éves korig a tehetséges labdarúgók maradjanak saját egyesületükben, ahol fejlődésükhöz a zöld-fehérek minden támogatást, felügyeletet is biztosítanak. Kitért rá, az edzőknek az FTC által meghatározott szakmai anyagok szerint kell dolgozniuk. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ez az irány nagyjából azonos azzal, melyet az Érdi VSE-nél elindítottak az elmúlt években, de fontos momentumokat kell beültetni a képzésbe.

Ebben a koncepcióban rögzítik az U6-tól az U14-es korosztályig kinél mit és hányszor kell oktatni, emellett a Ferencváros az edzők számára teljes mértékben elérhetővé tette a klub akadémiai képzésének anyagát is.

Ebedli Zoltán kiemelte, az Érdi VSE-ből már több játékos rendszeresen látogatja az FTC korosztályos csapatainak edzéseit, de a szakmai továbbképzésnek köszönhetően már az Érdi VSE-nél is jobban fel tudják készíteni a labdarúgókat, hogy megfeleljenek az FTC követelményeinek.

A hat alkalomból álló továbbképzést keddenként tartják, ahol a különböző korosztályok edzői vesznek részt. A múlt heti nyílt nap után ezen a héten Oláh Sándor az U6-U9-es korosztályt képviseli, jövő héten az U10-U11-eseket Bozsoki Imre, majd az U12-U13-asokat Meskó Ádám, az U14-U15-ösöket pedig Csiszár Zoltán. Ezt követően még egyéni-, kapus- és koordinációs képzést is tart a Ferencvárosi TC.