Visszavágnánk a Lipótnak

Az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában, szeptember 27-én, 16 órától a Lipót Pékség SE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE. A továbbra is veretlen Limperger Zsolt vezette együttesnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a kisalföldiek is jó formának örvendenek.

Az előző szezonban újoncként az NB III Nyugati csoportjának meglepetéscsapata lett a Lipót, amely a bajnokság lezárásakor a tabella harmadik helyén állt, s mindössze három pont volt a hátránya az élen végző érdiekkel szemben.

Az új idényben is komoly célokért küzd a Lipót, amely ugyan elvesztette egyik legjobbját, az előző kiírás gólkirályát, Zimonyi Dávidot, de az együttes most sem panaszkodhat, hiszen három veresége mellett négyszer nyert és három döntetlent játszott, így jelenleg a tabella kilencedik helyén áll. Varga Péter együttese az új idényre is talált egy gólvágót hiszen a csapat által szerzett 24 találatból tizenegyet (!) a Gyirmót FC Győrtől érkező Szabó Lukas jegyzett. A lőtt gólok tekintetében pedig a III. kerülettel holtversenyben állnak a legjobb mutatóval.

A Lipót jó formának is örvend, hiszen legutóbbi három bajnokiján nem kapott ki: a PAFC II-t otthon, a Balatonfüredet idegenben verte, a BKV-val hatgólos döntetlent játszott. A Magyar Kupa főtábláján pedig önbizalomnövelő győzelmet aratott a Veszprém megyei Ajka Kristály SE ellen, melyet idegenben 7–0-ra ütött ki.

A két csapat csupán az előző idényben találkozott egymással, akkor az érdiek remek első félidő után nem tudták lezárni a meccset, a másodikban pedig épp Zimonyi mesterhármasával fordított és győzött 3–1-re a Lipót.

Rendkívül érdekes és izgalmas mérkőzésre van kilátás, hiszen a csoport egyik legtöbb gólját szerző csapata látogat az egyik legkevesebbet (kettőt) kapóhoz.

– A Lipót sok gólt szerez, de sokat is kap, úgyhogy nagyon okosan és higgadtan kell pályára lépnünk, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Egy, a focit játszó csapatról beszélünk, szóval nehéz mérkőzésre számítok, olyan szempontból is, hogy melyik lesz a megfelelő taktika. Bízom benne, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet

– fejtette ki várakozásait Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A szeptember 27-én, 16 órakor az Ercsi úti Sporttelepen kezdődő Érdi VSE–Lipót Pékség SE mérkőzést Nagy Norbert vezeti, segítői Kövér Tamás és Kovács Zoltán lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
09.27., 16.00:
Érdi VSE–Lipót Pékség SE

Az UEFA minden év szeptember 29-én, „A Szív Napja” alakalmából az egészségmegőrzés-, és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Az európai szövetség kezdeményezéséhez az MLSZ és klubunk idén is csatlakozott. Fontos számunkra, hogy a futballcsalád valamennyi tagja tisztában legyen az egészséges, mozgásgazdag életmód jelentőségével mellyel, jó eséllyel megelőzhető a szív- és érrendszeri, valamint a keringési betegségek kialakulása. A szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel pedig életet menthet. Most a világjárvány idején fokozottan vigyázzunk egymásra, hogy élvezhessük a focit! Mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a focimeccsen biztonságosan szurkolhassunk. A stadionban családunkkal, vagy hozzátartozóinkkal csoportosuljunk, idegenektől tartsunk távolságot!  A bejáratoknál és azokon a helyeken, ahol közel kerülünk ismeretlenekhez, minden esetben viseljünk maszkot! Bátran használjuk a stadionban kihelyezett kézfertőtlenítőket! Zárt helységekben csak annyi időt töltsünk, amennyit feltétlenül szükséges, beszélgetésre, evés-ivásra a nyitott lelátót használjuk!

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt csapatunk mellett az Érdi VSE további nyolc együttesünk méreti meg magát a hétvégén. Felnőtt női és U16-os lány gárdáink a Csepel FC-vel, U19-es és U17-es alakulataink a Taksonnyal, U15-ös és U14-es csapataink pedig a Biatorbággyal játszanak szombaton. Vasárnap az U11-es korosztály Százhalombattán, az U13-as Diósdon vesz részt az OTP Bank Bozsik Programban.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 3. forduló
09.26., 17.00:
Csepel FC–Érdi VSE

U19, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 5. forduló
09.26., 12.00:
Taksony SE–Érdi VSE

U17, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 5. forduló
09.26., 10.00:
Taksony SE–Érdi VSE

U16 leány ¾ pályás bajnokság, északnyugati csoport, 4. forduló
09.26., 14.00:
Érdi VSE–Csepel FC

U15, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 5. forduló
09.26., 12.00:
Érdi VSE–Viadukt SE-Biatorbágy

U14, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 5. forduló
09.26., 10.00:
Érdi VSE–Viadukt SE-Biatorbágy

U12, U13, OTP Bank Bozsik Program: 09.27., 09.00, Diósd

U10, U11, OTP Bank Bozsik Program: 09.27., 09.00, Százhalombatta