Topjátékost igazoltunk!

Örömmel jelentjük be, hogy visszatért nevelőegyesületéhez és játékos-edzőként, valamint mentorként segíti a fiatalok fejlődését a világranglista 136. helyén álló tollaslabdázónk, Kőrösi Ágnes.

Az elmúlt hat évet Pécsen, a Multi Alarm SE-nél töltötte, közben pedig a helyi egyetemen utolsó évét már levelezőn kezdi meg a tollaslabdát Érden megismerő Kőrösi Ágnes, aki tanulmányai mellett már az Érdi VSE tollaslabdázóit készíti fel.

A 24 éves Kőrösi jelenleg a világranglista 136. helyén áll, év elején pedig számos nemzetközi versenyen megmérette magát, így például Csehországban, Ausztriában, Izlandon, Észtországban és a franciaországi csapat Európa-bajnokságon is részt vett. A járvány alatt viszont más irányba is terelődött a figyelme, ezért elhatározta, hogy beáll az Érdi VSE fiatal tollaslabdázói közé. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján pedig úgy döntött, a jövőben a versenyekkel összhangban a helyi fiatalok fejlődését segíti.

„Mondhatjuk úgy, hogy ez a karantén sokaknak nagyon negatívan hatott, de számomra nagyon pozitív volt, mert volt két hónapom pihenni, átgondolni a dolgaimat” – kezdett bele a visszatérés részleteibe az elmúlt hat évben Pécsen élő Kőrösi Ágnes. „Úgy gondoltam, keveset vagyok a szüleimmel, barátaimmal, végülis ez a régi egyesületem, ezért lejöttem ide edzeni, hogy ha már 2021-re eltolták az olimpiát, milyen jó lenne készülni. Közben

megtetszett, hogy itt vannak olyan fiatalok, akiknek nincs olyan hátterük, hogy rendesen tudjanak edzeni, ezért úgy voltam vele, segítek nekik, úgyis annyit kaptam a tollaslabdától, hátha így valamennyit vissza tudok adni ennek a sportnak, főleg Érdnek, mert itt születtem, érdi vagyok”

– fejtette ki a visszatérés okait a 24 éves élsportoló, aki komoly elhatározásokat tűzött ki saját maga és csapattársai felé is. Ilyen például, hogy tervei szerint az Érdi VSE története során először elindul a felnőtt csapatbajnokságon.

„Három év lenne, hogy feljussunk az első osztályba, én ezt céloztam meg. A gyerekeknek augusztusban lesz a korosztályos országos bajnokság, szeretném, hogy ott minél sikeresebb versenyt zárjanak” – húzta alá, megjegyezve, a szakosztálynál a nyár folyamán is napi két edzést vezényel az élversenyzőknek, akiket számos hasznos tanáccsal is ellát.

Noha Kőrösi Ágnes átigazolása csak a napokban vált hivatalossá, de már jó néhány hete az egyesülettel készül. Mint mondta, nagyon meg van elégedve az itteni tehetségekkel, munkájukkal, hozzáállásukkal. Már a szakosztály egyik legtehetségesebb sportolójának tartott Kis-Kasza Miklóson – a még rövid közös munka ellenére is – tapasztalta a fejlődést. „Remélhetőleg két hónap múlva látszódni fog a fejlődés egy jó eredményben” – jegyezte meg.

A világranglistán 136. sportoló természetesen nem hagy fel a versenyzéssel sem, lebeg előtte a tokiói olimpia öt karikája is, de prioritásnak a fiatalok fejlődését tekinti. „Tavaly, amikor elkezdődött a kvalifikáció, sok esélyem volt, mert kijutottam a minszki Európa Játékokra. Ott nagyon bennem volt a tűz, hogy el akarom érni az olimpiát, melyet elhalasztottak.

Jelen pillanatban viszont nem érzem elsőrangúnak, hogy önző legyek és „éljen a 2021-es olimpia”, hanem arra tettem fel az egészet, hogy a kisebbeket segítsem.

Ha nekik jön egy jó eredmény és én ezek mellett el tudok menni a saját versenyeimre és robbantanék, akkor megközelíthetném a kvalifikáció legvégét” – mondta, megjegyezve, sajnos sok versenyre nem fog tudni elmenni, ezért azon a páron szeretne igazán jól szerepelni.

Névjegy: Kőrösi Ágnes

Kőrösi Ágnes a tollaslabdát a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában kezdte Petrovits Sándor és Tinka Lajos kezei alatt, a kezdeti évek után a REAC-SISÉ-hez igazolt, ahonnan pedig Pécsre, a Multi Alarm SE-hez került. Hazai szinten kétszer a felnőtt csapatbajnokságon, kétszer pedig női párosban lett ob-győztes. A nemzetközi mezőnyben eddig Szlovákiában, Bulgáriában, Izlandon és Litvániában is szerzett bronzérmeket, női párosban pedig Litvániában és Görögországban is a dobogó legalsó fokán végzett. A világranglistán legjobb helyezését 2017. decemberében érte el, amikor a 98. helyen állt.