Lévára került a Vitkó Béla Emléktorna vándorserlege

Érd testvérvárosa, a szlovákiai Léva együttese, az FK Slovan Levice 2008-as születésű labdarúgókból álló csapata nyerte az Érdi VSE által immár hetedik alkalommal megrendezett teremlabdarúgó kupát, a Vitko Béla Emléktornát, miután a döntőben büntetőkkel győzte le az FTC fehér csapatát.

A 2008-as születésű labdarúgók számára a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Vitko Béla Emléktornán a házigazda Érdi VSE mellett a Ferencvárosi TC zöld és fehér csapata, a szlovákiai Léváról érkező FK Slovan Levice, a Gyöngyösi AK, az UDSE, a Szigethalom SC és a Budai FC vett részt.

A csoportküzdelmek mindkét négyesben izgalmas csatákat hoztak, hiszen az A-jelű kvartettben csupán a Gyöngyös FTC zöld csapata ellen elért döntetlenjének köszönhetően nem lett csak körbeverés, így ezt a kvartettet a népligetiek nyerték a Heves megyeiek, a házigazdák és az UDSE előtt.

A B-csoportban még ennél is kiélezettebb volt a helyzet, hiszen a három vereséget elszenvedő Szigethalom előtt három hatpontos csapat állt, végül az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Levice végzett az első, az FTC fehér csapata a második, a Budai FC pedig a harmadik helyen.

A keresztjáték során az A-csoportot megnyerő FTC zöld a B-csoport másodikjával, az FTC fehér csapatával vívott egy gólgazdag és fordulatos meccset, melyet végül a fehér együttes nyert meg 4–2-re. A másik ágon a Levice büntetők után győzte le 2–1-re a Gyöngyöst.

A helyosztókon a Szigethalom SC ugyancsak 2–1-re verte az UDSE-t a hetedik helyért, míg az érdiek 1–1-es rendes játékidő után büntetőkkel győzték le a Budai FC-t az ötödik helyért.

A bronzmeccs is hasonló izgalmakat hozott, amely után az FTC zöld csapata örülhetett a gyöngyösiek 1–0-s legyőzésének köszönhetően.

A döntő a tornához méltó magas színvonalat hozott, az FTC fehér csapata és az FK Slovan Levice egy rendkívül kiegyenlített és helyzetekben gazdag találkozón a kétszer tízperces rendes játékidőben nem jutott dűlőre, majd a büntetőpárbajban is hat körnek kellett eltelnie, hogy a lévaiak által értékesített hétméteres után a népligetiek játékosa hibázzon, ezzel az FK Slovan Levicéhez került a Vitko Béla Emléktornáért járó vándorserleg.

A torna legjobb játékosának járó díjat az FTC zöld csapatából Pesti Vince, a legjobb kapusnak járó elismerést az FTC fehér csapatából Tarjáni István, a torna gólkirályának járó különdíjat pedig a lévai együttesből az öt gólig jutó Matej Macek vehette át Szűcs Gábortól, Érd alpolgármesterétől és Vitko Zoltántól, Vitko Béla fiától.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1391443931017162

A VII. Vitko Béla Emléktorna végeredménye: 1. FK Slovan Levice, 2. FTC fehér, 3. FTC zöld, 4. Gyöngyösi AK, 5. Érdi VSE, 6. Budai FC, 7. Szigethalom SC, 8. UDSE

A torna legjobb kapusa: Tarjáni István (FTC fehér)
A torna legjobb játékosa: Pesti Vince (FTC zöld)
A torna gólkirálya: Matej Macek – 5 góllal (FK Slovan Levice)
A torna fair play díjas csapata: UDSE – 3 szabálytalansággal