Nemzetközi tornán szerepeltek U12-eseink

A hagyományokhoz híven idén is meghívást kapott az Érdi VSE a szlovákiai Léván megrendezett nemzetközi tornára, ahol ezúttal U12-es csapatunk volt érdekelt.

A helyi polgármester megnyitója után kezdődtek az egyszer tizenhét perces mérkőzések, ahol az érdiek a cseh Boskovice ellen nyitottak. Jól kezdték a tornát Ebedli Zoltán tanítványai, hiszen rögtön a meccs elején Molnár Zoltán volt eredményes, majd több jó lövésünk ellenére a csehek egyenlítettek, ezután újabb néhány perc elteltével Zsombik Dávid révén ismét előnyben voltunk, de az ellentámadásból megint egyenlített a Boskovice, végül Nikolics Bence védéseinek köszönhetően maradt a 2–2-es döntetlen.

Egy pihenő után a szlovák Besztercebánya következett, amely ellen jól kezdtek az érdiek, Szelp Máté találatával rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. De a szlovákok nem sokkal később két kijátszott akciót is góllal fejeztek be és fordítottak. Majd egy védelmi megingást kihasználva 3–1-re léptek meg. Sőt, már 5–1-re is vezettek, a végjátékban még Zsombik Dávid is betalált, azonban a Dukla dolgát nem tudtuk megnehezíteni (8–2).

A harmadik találkozón a házigazdák hibátlan együttese következett, amely első két meccsén könnyedén nyerte, azonban az Érdi VSE védelmében sikerült rendezni a sorokat, így a Levicének nagy erőket kellett mozgósítania a vezetésért, amely öt perc után ki is használta mezőnyfölényét, majd 3–0-ra növelte a különbséget, de az utolsó öt perc kezdetén Szelp Máté hozta vissza az érdi esélyeket, azonban hiába szerezte meg egymaga második gólját is, a házigazda 5–2-re győzött.

A negyedik meccsen a lévaiak másik csapata ellen Antunovits Milán góljával szerzett vezetést az érdi együttes, amely után sorra záporoztak az érdi gólok, sorrendben Kuti Levente, Molnár Zoltán, ismét Kuti, majd Antunovits Máté és Zsombik Dávid is betalált. Ezt követően ugyan két gyors gólt szereztek a hazaiak, de a hajrában Zsombik is duplázni tudott, a 8–2-es érdi sikert pedig Fodor Bence állította be.

A torna ötödik meccsén a szlovák Zvolen (Zólyom) következett, amely két szerencsés góllal került előnybe. A két elkerülhető gól megfogta a csapatot, amely hiába támadott, a zólyomiak rendre eredményes kontrákat vezettek és irreálisan nagy arányú győzelmet arattak.

Az utolsó fordulóban a másik magyar együttessel, az Esztergommal találkoztak Ebedli Zoltán fiai, akik ugyan szépen küzdöttek, de a korán előnybe kerülő Esztergom góljaira Kuti Levente és Zsombik Dávid válasza keves volt (4–2).

– A cél a tapasztalatszerzés volt. Hat mérkőzést játszottunk, vegyes teljesítményt kaptam a srácoktól, mert a harmadik helyezettel döntetlent játszottunk, a végső győztessel szoros meccset és csupán az ezüstérmestől szenvedtünk nagyobb arányú vereséget, de minden meccs után büszkén jöhettünk le a pályáról, mert nem védekezésre voltunk berendezkedve, törekedtünk a kispasszos játékra, ami helyenként sikerült, de nem mindig. Voltak nagyon jól sikerült mérkőzések és mindenki a maximumot tudta nyújtani, de mondjuk az első két meccs alatt még meg kellett szokni a terem talaját és a nagyobb kaput és az utazás fáradalmait is csak az első meccs második felére sikerült kiheverni. Amit el lehet várni egy ilyen tornától, azt megkaptuk, tapasztalatot is gyűjtöttünk, voltunk fent és lent, sok gólt lőttünk, így elégedetten jöhettünk haza – értékelt Ebedli Zoltán.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1331190163709206

Eredmények, Nemzetközi torna, Léva, Szlovákia
FC Boskovice (cseh)–Érdi VSE 2–2
Gól: Molnár Zoltán, Zsombik Dávid

MFK Dukla BB (szlovák, Besztercebánya)–Érdi VSE 8–2
Gól: Szelp Máté, Zsombik Dávid

 2.zš Levice (szlovák)–Érdi VSE 5–2
Gól: Szelp Máté (2)

FK Slovan Levice–Érdi VSE 2–8
Gól: Antunovits Milán, Kuti Levente (2), Molnár Zoltán, Antunovits Máté, Zsombik Dávid (2), Fodor Bence

Érdi VSE–Zvolen (szlovák, Zólyom) 0–7

FC Esztergom–Érdi VSE 4–2
Gól: Kuti Levente, Zsombik Dávid

Az Érdi VSE U12-es csapata: Antunovits Máté, Antunovits Milán, Fodor Bence, Kovács Alex, Kuti Levente, Molnár Zoltán, Nikolics Bence, Szelp Máté, Zsombik Dávid. Edző: Ebedli Zoltán