Újabb kemény meccs jön

Az előző szezon végén a másodosztályból kieső, a héten pedig edzőváltáson áteső Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

Nincs jó szériában, hiszen elmúlt három mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett az előző idényben még másodosztályú Credobus Mosonmagyaróvár. A VLS Veszprém otthonában elszenvedett 3–0-s vereséget követően hét közben az eddigi vezetőedző, Király József beadta lemondását, melyet a klub vezetői elfogadtak, így az Érdi VSE ellen már az eddigi asszisztens-edző, Varga László irányítja a Lajta-partiakat.

Az MTE az NB II-be való visszajutást tűzte ki célként a szezon előtt, ám az együttes már a nyitókörben hazai vereséget szenvedett a Ménfőcsanak elleni megyei rangadón (0–1), majd a Lipótot idegenben 2–0-ra, a Komáromot pedig otthon 5–1-re verte. Úgy tűnt, kiegyenesedik a gárda, de ezt követően Felcsúton, a PAFC II vendégeként (2–1) kapott ki, majd a Bicske elleni hazai döntetlen (1–1) után a III. kerület kiütötte a Mosonmagyaróvárt (5–1). Ezt követően azonban az FC Nagykanizsa (2–1) és a Hévíz SK (3–0) ellen hazai győzelmekkel úgy tűnt, megtalálta a győzelem útját a Mosonmagyaróvár, de ezután a BKV Előre a fővárosban verte 2–1-re a Győr-Moson-Sopron megyeieket, majd a Balatonlelle elleni gól nélküli döntetlen után pedig legutóbb Veszprémben szaladtak bele a már említett háromgólos pofonba.

A Mosonmagyaróvár így tizenegy mérkőzés után csupán a tizenegyedik helyet foglalja el a tabellán, ám az új vezetőedzővel új impulzus is érkezett a klubhoz, melytől múlt héten a védő, Farkas Norbert, valamint a szezonban már hat gólt jegyző Hamar Ádám is távozott.

Az Érdi VSE ezzel szemben legutóbbi öt mérkőzésén megőrizte veretlenségét, a múlt heti FC Nagykanizsa elleni döntetlen mellett sorozatban négy mérkőzést nyertek meg Kollega Krisztiánék.

– Nem úgy szerepel a Mosonmagyaróvár, ahogy eltervezte, de előbb-utóbb el fog indulni felfelé, remélem, nem ezen a hétvégén. Igaz, hogy nem új edző érkezett, hanem az asszisztens-edző lett kinevezve, de akkor is egy új impulzust kapnak a játékosok. Ennek ellenére

úgy utazunk Mosonmagyaróvárra, hogy szeretnénk jól focizva nyerni

– kezdte Limperger Zsolt. – Nagyon jó pontrúgásaik vannak, olyan focit próbálnak játszani, amivel sok helyzetet dolgoznak ki, de azok kihasználásával hadilábon állnak, erre kell nekünk figyelni. Ami fontos, hogy ha úgy játszunk idegenben, mint eddig – egy meccset kivéve – akkor esélyünk lehet a három pontra – fűzte hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

Az október 27-én, 13.30-kor kezdődő Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE mérkőzést Kovács Gergely, Kulman Tamás és Nagy Viktor vezeti.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
10.27., 13.30:
Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Az előttünk álló hétvégén ezúttal csak hat korosztályos együttesünk méreti meg magát, felnőtt női együttesünk szombat délután az Ócsát fogadja az Ercsi úton, míg U15-ös és U14-es csapataink Ajkára látogatnak október 26-án délelőtt. Az U7-es, az U8-as és U9-es korosztályaink szintén szombaton méretik meg magukat a Bozsik-program idei negyedik fesztiválján, Százhalombattán, de ezzel egyidőben az Ercsi úti Sporttelepen 10.30-kor kezdődik az óvodások számára rendezett intézményi Bozsik-programunk is.

Pest megyei női ¾ pályás II. osztály, Déli csoport, 6. forduló
10.26., 16.00:
Érdi VSE–Ócsa VSE

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 9. forduló
10.26., 12.00:
FC Ajka–Érdi VSE

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 9. forduló
10.26., 10.00:
FC Ajka–Érdi VSE

U9, OTP Bank Bozsik-program
10.26., 11.05, Százhalombatta, Óvárosi sportpálya

U8, OTP Bank Bozsik-program
10.26., 9.50, Százhalombatta, Óvárosi sportpálya

U7, OTP Bank Bozsik-program
10.26., 9.00, Százhalombatta, Óvárosi sportpálya

Intézményi Bozsik-program az óvodások számára: 10.26., 10.30, Ercsi úti sporttelep