Hátrányból győztünk kettővel Mosonmagyaróváron

Hátrányból fordítva nyerte meg Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli mérkőzését 3–1-re az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

Nem várta jó előjelekkel az előző évad végén a másodosztálytól búcsúzó Credobus Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést a vendég Érdi VSE, hiszen a listavezető edzőjének, Limperger Zsoltnak nagy gondot okozott a kezdő összeállítása, miután a héten Csiszár Zoltán, Melczer Vilmos és Koós Gábor is sérüléssel bajlódott, a csapat szombati edzésén pedig még Gera Dávid is kapott egy rúgást a lábára, míg Májer Gergő továbbra sem épült fel térdsérüléséből, ennek ellenére Csiszár, Melczer és Gera is vállalni tudta a játékot a Lajta partján.

A hazaiak ellenben új impulzussal töltve léphettek pályára, miután a héten a vezetőedzői posztról lemondó Király József helyét az eddigi asszisztens-edző, Varga László vette át.

A változás pedig úgy tűnt, jót hozott a hazaiaknak, akik rögtön a mérkőzés elején nagy lehetőséghez jutottak, ám a visszazáró Pál Szabolcs szögletre mentett. Az érdieknek is akadt egy jó beadásuk nem sokkal később, de Gera Dávid elől felszedte a labdát Heinrich Márk.

A tizedik perc elején Csiszár Zoltánt arcon ütötték, amiért a játékvezető továbbengedte a játékot, melyből szöglethez jutottak a hazaiak, akik a jobboldali sarokrúgás után Bakos Bence révén kerültek előnybe (1–0).
A hazai vezetés nem tartott sokáig, egy hazaadás után Heinrich Márk kapustól szedte el a labdát Mojzer György, amely után az érkező Kollega Krisztián passzolhatott az üres kapuba (1–1).

A gyors gólváltás után megnyugodtak a kedélyek, csupán Czár Richárd jobboldali szabadrúgását kellett védenie Kertész Ferencnek, míg a túloldalon egy kisszöglet után Gera Dávid éles beadása éppen elment a hosszú kapufa mellett.

A kiegyenlített első játékrész után a második félidő elején öt perc után Kollega Krisztián buktatásáért tizenegyest ítélt azt érdieknek a játékvezető, amelyet Melczer Vilmos a kapu közepébe pofozott, megfordítva a mérkőzés állását (1–2).

A folytatás jobbára mezőnyjátékot hozott, a következő eseményre a 75. percig kellett várni, amikor egy érdi támadás végén a védő és a kapus között Melczer Vilmos emelt el a gólvonal előtt, de lövése nem talált utat a hazai kapuba.

A Mosonmagyaróvár ugyan becsülettel próbálkozott, hiszen többször percekig is saját kapuja elé szegezte az érdieket, de hiába jutott el a vendég kaputól huszonöt méterre, ezután a támadóharmadban elfogyott a tudomány, s a jól záró vendég védők rendre menteni tudtak.

A hajrában a 83. perc hozta meg a harmadik érdi gólt, amikor Gera Dávid remek kiugratása után Mojzer György gyalogolhatott a mosonmagyaróvári kapu felé, majd okosan passzolt el Heinrich mellett, megszerezve az érdiek harmadik gólját (1–3).

A végjátékban Csala Dávid is beállt Kollega Krisztián helyére az érdiekhez, így a hosszú időt kihagyó középpályás Mosonmagyaróváron debütált az NB III-ban.

Az utolsó percekben nem történt változás, az érdiek kemény mérkőzésen hozták el a három pontot Mosonmagyaróvárról.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1286676554827234?__xts__[0]=68.ARBGYv1XYj9mMKgox4IdchsikBtC6jtg2wWskQqEaZItHQv5xh2L9HQHCKwnqjGoVBOfhDY5_JHpsOYR0TVwjNe37dHu_951pEnIHMWVbsTv6ls4lhOJqiMP7UbCgsMtaX4E5Mp3QJVZ34sIdnhGsBukVwuNMOyTIG833bU-dWJXopNaTLbtZ4IM65KL9S9Zk4nJauWaRN4hYPTfTMIPkWmA5wu8m7dvA2sMhY8Iwmzvx1uoUrjHE7_HmU14NeQFWPMRWRa6eY7ruq6GOzrvHpsHOmW_seonKhxlRqe4MB06_PQ5t62sTmCkkCQ4qX6HNBhVCUUAiN6oOHZO9h4pbdoDS0NP9KZm1YN1ac-fWFgLNnjmp2gSBIYx5zOHR4Zl_HpQIVQFD-m2NwimB9KNa1mzgBCWbop4RQhKFAGhPJUdXs1jgPnSnzgWIohMWVXlFavSU26DmNgvG5VQtWs6L6jYd0kVIjZRk5wtDj-plMhycawnStB8f2RNBv-5gn4ASw1bvWzkj8ZdK9MlZet_1trdGgEfXIKRy-rHqzaK1A&__tn__=-R

– Ez a harmadik hét, amikor kilenc-tíz emberrel edzünk, sok a sérültünk, de ez más csapatnál is így van. Most megkapták a lehetőséget azok, akik az elmúlt időszakban kevesebbet szerepeltek és próbáltak élni vele. Nyilvánvaló, hogy nem volt meg az a folyamatos játék, ami jellemezni szokott minket, de ehhez a teljes csapatra szükség lenne. Hasonló mérkőzés volt, mint a Kerület ellen, felkészültünk a Mosonmagyaróvár pontrúgásaira, mégis kaptunk egy buta gólt. De nagyon fontos volt az első gólunk, ott dőlt el a meccs, Mojzer harcossága, Kollega fürgesége és leleményessége nagyon kellett. A második félidőben tudtuk, hogy lesznek lehetőségeink, kivártunk és ezzel nagyon jól tudtunk élni – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője. 

– Jó mentalitásban léptünk pályára, sajnálom, hogy így alakult, nem hiszem, hogy benne volt ez a három egyes vereség, kis szerencsével minimum egy pontot hozhattunk volna, amire rá is szolgáltunk, a játékosoknak jár a gratuláció, dolgozni kell, hogy az ilyen meccsekből győzelmek legyenek – nyilatkozta az MTE kispadján debütáló Varga László.

Az Érdi VSE legközelebb november 3-án, 13.30-kor lép pályára, amikor a BKV Előrét fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE 1–3 (1–1)
Mosonmagyaróvár, 400 néző. V: dr. Kovács Gergely (Kulman, Nagy V.)
MTE 1904: Heinrich – Bohner, Sziklási (Szegi, 75. perc), Debreceni, Vadász – Jasarevic, Bakos, Czár, Dobrovolszki (Mundi, 67. p.) – Szalka, Darázs (Tamás, 57. p.)
Vezetőedző: Varga László
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kalmár (Balogh Á., 88. p.), Kónya B., Melczer (Pintér N., 80. p.) – Gera D. – Kollega (Csala, 91. p.), Mojzer
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Bakos (10. perc), ill. Kollega (12. p.), Melczer (50. p. – tizenegyesből), Mojzer (83. p.)