Rutinos rókák után fiatal titánok ellen

A DVTK elleni kupabúcsú ellenére az élvonalbeli együttes ellen nyújtott teljesítményre alapozhat a bajnokságban is az Érdi VSE, amely az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában, szeptember 29-én, 11 órától a Puskás Akadémia FC II vendége lesz.

Annyit leszögezhetünk, az elmúlt években rendre látványos, jó mérkőzést vívott egymással az Érdi VSE és a Puskás II. Az előző szezonban például a tavaszi 2–0-s érdi győzelem mellett Felcsúton számos fordulattal tarkított mérkőzésen hatgólos döntetlen született (3–3).

A 2017/2018-as idényben a PAFC II hazai pályán 4–0-s pofonba szaladt bele az érdiek ellen, de az érdi visszavágón revánsot vettek a felcsútiak (0–3).

A Puskás II jelenleg a tabella tizenegyedik helyén áll két győzelem és egy döntetlen mellett négy vereséggel. Igaz, hazai környezetben csupán a listavezető III. Kerülettől kapott ki, a Mosonmagyaróvárt és a Balatonlellét legyőzte. Az is sokat számíthat, hogy a felcsútiak nem voltak érdekeltek a múlt heti kupafordulóban, azaz két hetük volt a pihenésre és az Érdi VSE-re való felkészülésre.

– Elég jó szájízzel fejeztük be a múlt heti meccset, annak ellenére, hogy nem sikerült a bravúr. De azt nem szabad elfelejteni, hogy a mostani egy teljesen más meccs lesz,

rutinos rókákkal játszottunk, most pedig fiatal titánokkal fogunk. Mindkét csapat próbál focizni, úgyhogy elméletileg egy jó mérkőzésre van kilátás. Azon fog múlni, melyik csapat tudja jobban ráerőltetni a másikra az akaratát

– fejtette ki várakozásait Limperger Zsolt.

Amennyiben valóban nyílt, bátor focit játszik majd mindkét együttes, sokat számíthatnak a stabil védelmek.

– A Lipót elleni mérkőzésen lekontráztak minket, ezen kell nekünk javítani, mert a Diósgyőr ellen is kontrából kaptunk gólt. Mindenki erre játszik ellenünk, úgyhogy nagyon figyelnünk kell rá, hogy a labdavesztéseknél melyik zónában tartózkodik a védősor. Le kell minimalizálni a veszélyes zónában eladott labdák számát, mert mindegyik csapat abból él ellenünk – jegyezte meg az Érdi VSE vezetőedzője.

A szeptember 29-én, 11 órakor kezdődő Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE mérkőzést Héra Csanád vezeti, segítői Bertalan Dávid és Nagy Alex lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
09.29., 11.00:
Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE

HÉTVÉGI PROGRAM!

Felnőtt NB III-asaink mellett kilenc korosztályos csapatunk is pályára lép az előttünk álló hétvégén, hiszen felnőtt női együttesünk szombat délután Diósdon vív térségi rangadót, míg U19-es és U17-es alakulataink a Főnix-Gold FC-t látják vendégül szeptember 28-án délelőtt. Utóbbi két együttessel párhuzamosan U15-ös és U14-es csapataink Székesfehérváron lépnek pályára épp a Főnix otthonában. Megyei U14-es csapatunk vasárnap délelőtt a Tárnokot fogadja, míg Bozsikos korosztályaink közül az U7-es, U8-as és U9-es gárdák is Százhalombattán vesznek részt szombat délelőtt.

Pest megyei II. osztályú, ¾ pályás női bajnokság, Déli csoport, 2. forduló
09.28., 14.00:
Diósdi TC–Érdi VSE

U19, III. osztály, Középnyugati csoport, 5. forduló
09.28., 12.00:
Érdi VSE–Főnix Gold FC

U17, III. osztály, Középnyugati csoport, 5. forduló
09.28., 10.00:
Érdi VSE–Főnix Gold FC

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 5. forduló
09.28., 10.00:
Főnix Gold FC–Érdi VSE

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 5. forduló
09.28., 12.00:
Főnix Gold FC–Érdi VSE

U14, megyei ¾ pályás bajnokság, Délnyugati csoport, 2. forduló
09.29., 10.00:
Érdi VSE II–Bolha-FTSE-Tárnok

U8, U9, OTP Bank Bozsik-program: 09.28., 09.00, Százhalombatta

U7, OTP Bank Bozsik-program: 09.28., 11.00, Százhalombatta

kiemelt fotó: Balogh István